Zanimivosti

Samsung prodal že 30 milijonov mobilnikov Galaxy S III

STA / S.R.
5. 11. 2012, 13.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Južnokorejski proizvajalec elektronike Samsung Electronics je po vsem svetu doslej prodal že 30 milijonov primerkov svojega paradnega pametnega mobilnega telefona Galaxy S III.

Slednjega je začel tržiti maja letos, poroča francoska tiskovna agencija AFP. S tem dosežkom je S III eden najbolje prodajanih pametnih mobilnih telefonov na svetu. Pri predhodni različici S II je za prodajo 30 milijonov primerkov potreboval 14 mesecev, je poročala ameriška tiskovna agencija AP.

K velikemu povpraševanju je pripomoglo tudi dejstvo, da ga je največji proizvajalec mobilnikov na svetu začel tržiti več mesecev, preden so tekmeci na trgu nastopili z novimi različicami svojih paradnih mobilnikov.

Obenem je Samsung, potem ko je ameriški tehnološki velikan Apple septembra predstavil svoj novi pametni mobilnik Iphone 5, sprožil oglaševalsko kampanjo, v kateri se je norčeval iz novega Applovega mobilnika.

Samsung poleg tega beleži dobre prodajne rezultate tudi pri svojem pametnem mobilniku Galaxy Note II, ki nastopa v tržni niši med pametnimi mobilniki in tablicami. V 37 dneh je namreč prodal več kot tri milijone primerkov tega mobilnika.