Zanimivosti

Takole so hoteli prečkati mejo

S.R.
3. 11. 2012, 12.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Meja med ZDA in Mehiko je gotovo eno najbolj varovanih območij na svetu, zato si morajo tihotapci mamil in ostalih prepovedanih zadev stalno izmišljati nove načine prečkanja.

##IMAGE-16385##Nedaven poskus bi tako lahko označili kot enega slabših. Namesto predorov pod ograjo, lukenj ali ostalih uveljavljenih načinov za nelegalno prečkanje meje so se tihotapci tokrat odločili za izjemno preprosto taktiko, ki pa žal ni obrodila sadu.

Neznani tihotapci so na štiri metre in 30 centimetrov visoko mejno ograjo namestili dve rampi in nato po njih skušali preko spraviti terensko vozilo. Do polovice jim je namera še nekako uspevala, saj so vozilo spravili na vrh ograje, a se je nato džip zataknil na poti navzdol in so ga kriminalci morali zapustiti. Agentje, ki patruljirajo na meji so vozilo odkrili v torek, 30. oktobra na jugovzhodni meji Kalifornije, okoli osem kilometrov zahodno od reke Kolorado, ki je hkrati meja z Arizono.

Dva moška na mehiški strani sta v trenutku, ko so agentje našli avtomobil slednjega poskušala spraviti z ograje, a sta takoj pobegnila in se izgubila v Mehiki. Džip je bil ob odkritju sicer prazen, a agentje sumijo, da je bil med poskusom prečkanja poln marihuane in drugih prepovedanih zadev. To sicer ni prvič, da so tihotapci poskusili tovrsten način prečkanja, saj so podobno zvijačo izvedli že aprila 2011. Takrat so vozilo uspešno spravili čez ograjo, a so ga agenti na ameriški strani hitro izsledili.