Zanimivosti

Poglejte, kaj se z letali dogaja v zraku

S.R.
31. 10. 2012, 16.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Tega videa nikakor ne glejte, če se že po naravo bojite letenja. Prikazuje letala, ki jih močni vetrov dobesedno premetavajo naokoli. Za boljšo predstavo pa je video še malce pohitren.

Video namreč prikazuje letala, ki jih med pristankom na londonskem letališču Heathrow neusmiljeno premetava veter. Ker pa bi posamezne premike letala težko zaznali, je avtor video še malce pohitril (time-lapse tehnika), tako da letala izgledajo, kot bi šlo za makete, ki jih z vrvicami premetavamo sem in tja. Video je v zadnjem času (objavljen je bil konec semptebra) postal pravi internetni hit.

Uporabnik portala YouTube z imenom ''cargospotter'', ki je video naložil (tudi sicer na svojem kanalu objavlja takšne in drugačne posnetke letal) je v opisu zapisal, da je sicer hotel pokazati, kako blizu si letala pridejo med pristankom na tem najbolj prometnem letališču na svetu. A velika večina ljudi, ki si je video ogledala je bolj presenečenih nad tem, kako zračni tokovi premetavajo letala med pristankom.

Nekateri so celo mnenja, da so letala pri 14-krat pohitrenem videu videti kot modelčki iz priljubljene serije iz 60-ih let prejšnjega stoletja ''Thunderbirds'', saj plešejo po zraku, kot da bi visela na nitih, s pomočjo katerih so ustvarjali omenjeno serijo.

Na prometnem Heathrowu je lani sicer pristalo in vzletelo 476.197 letal, skozi letališče pa je šlo 69.4 milijona ljudi, tako da kratek razmik med pristanki letal prav nič ne preseneča.