Zanimivosti

Z neba priletel morski pes

S.R.
27. 10. 2012, 12.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Da prav ste prebrali. Zagotovo najbolj bizarna zgodba tega tedna prihaja iz Kalifornije, kjer je na golf igrišču z neba priletel pravi pravcati živi morski pes.

V ponedeljek, 22. oktobra so imeli igralci golfa v klubu San Juan Hills v Kaliforniji nekaj za videti. Z neba je namreč padel okoli 60 centimetrov dolg živ leopardji morski pes. Psa, ki se je nahajal okoli 12. luknje je okoli štirih popoldne v ponedeljek našel varnostnik in o svoji najdbi takoj poročal lastnikom kluba. Vodja aktivnosti v klubu Melissa McCormack je medijem kasneje povedala, da je bil morski pes še živ in se je zvijal na tleh. Zatrdila je še, da je to daleč najbolj čudna stvar, kar se je kdajkoli pripetila v klubu.

Varnostnik je sicer hitro pobral psa in ga z avtomobilčkom, s katerim se po igrišču prevažajo igralci prepeljal do kluba, kjer ga je sodelavec na hitro dal v vedro slane vode. Nato pa so žival skupaj prepeljali v obalno mesto Dana Point, kjer so psa izpustili v ocean.

Kako je pes pravzaprav prišel do igrišča še vedno ni jasno. Melissina najboljša teorija je, da je ribo iz vode zgrabil plenilec (roparski morski orel ali sivi sokol) in jo izpustil nad igriščem, ker je bila zanj vseeno pretežka. Ocean je sicer od kluba oddaljen več kot šest kilometrov. Teorijo podpirajo tudi vbodne rane, ki jih je osebje klub opazilo na morskem psu.

Juliane Steers, vodja bližnjega akvarija v mestu Dana Point, kjer so ribo izpustili je izjavila, da je Melissina teorija dobra, a da ima sama še eno razlago. In to je, da je ribo tja prenesel človek. V preteklosti so se namreč že pojavljali podobni primeri. Ljudje so pač čudni.