Zanimivosti

Brazilec se je pojavil na lastnem pogrebu

S.R.
25. 10. 2012, 12.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Prijatelji in sorodniki nesrečnega Brazilca, ki so ga pretekli vikend umorili so bili šokirani, ko se je njihov domnevno mrtvi sorodnik in prijatelj pojavil na lastnem bedenju.

Gilberta Arauja njegova mati in brat Jose Marcos Araújo nista videla že štiri mesece, Jose pa je v mrtvašnici v Sao Paulu neznano truplo napačno identificiral kot svojega brata. Jose je namreč slišal novico, da so ubili delavca avtopralnice, isto delo pa je opravljal tudi njegov že štiri mesece pogrešani brat. Ko je nato v mrtvašnici vdel truplo moškega, ki je bil bratu zelo podoben, ga je napačno prepoznal kot Gilberta.

Zakrito truplo so nato prepeljali v dom Gilbertove matere v mesto Alagoinhas, okoli 60 kilometrov oddaljeno od Salvadorja in načrtovali bedenje ob mrtvemu sorodniku. 41-letni Gilberto, je medijem izjavil, da je za lastno smrt izvedel, ko mu je nekdo izmed znancev povedal, da se njegova družina odpravlja na njegov pogreb. Prijatelj naj bi Gilbertu celo pripomnil, da ima družina krsto in da je on v njej, kar je bila glede na dejstvo, da je bil Gilberto precej živ precej nenavadno.

A marsikdo mu ni verjel, saj je po zanimivem zapletu medijem povedal, da je prijatelja, ki se je nameraval udeležiti bedenja celo poklical po telefonu, a je slednji menil, da gre zagotovo za potegavščino. Takrat je bilo Gilbertu dovolj in odločil se je, da bo odšel na lastno bedenje. Ko je vstopil v prostor s krsto je seveda izbruhnil kaos. Ženske so kričale in omedlevale, ljudje so v paniki begali naokoli, ulica pa se je napolnila s kolesi in avtomobili radovednih očividcev. Mati Maria Menezes je bila seveda prav tako prestrašena, a na koncu nepopisno srečna, saj je bil njen sin, ki ga je imela za mrtvega še kak živ.

Neznanega mrtveca v krsti so kasneje sicer identificirali kot Genivalda Santosa Gamo, kaj natančno pa je bil vzrok njegove smrti pa policija še preiskuje.