Zaradi vremenskih razmer so namreč sprva preložili vzlet balona, ki naj bi Baumgartnerja ponesel do želene višine za skok nato pa skok zaradi kombinacije slabega vremena in zamude za danes odpovedati.

Vzlet s helijem napolnjenega balona, na katerega bo pritrjena kapsula, s katero se bo v ozračje dvignil 43-letni Avstrijec, je bil sprva predviden za 14. uro po srednjeevropskem času, a ga zaradi neugodnih vremenskih razmer ni bilo za pričakovati pred 19.30 po srednjeevropskem času, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili organizatorji. A tudi po tej uri se vreme ni dovolj izboljšalo, poleg tega pa je organizatorjem zagodla tudi zamuda, tako da so morali skok za danes odpovedati.

"Neustrašni Felix" se je na skok, med katerim namerava prebiti zvočni zid in podreti svetovni rekord, pripravljal pet let. Če bo uspešen, bo podrl 52 let star rekord ameriškega vojaškega pilota Josepha Kittingerja, ki je skočil z višine 31 kilometrov.

Baumgartner načrtuje, da bo prvih pet minut skoka prosto padal, njegovo padalo pa naj bi se odprlo na višini 1500 metrov. Če mu bo uspelo prebiti zvočni zid, bo dosegel hitrost 1227,6 kilometra na uro, kar ustreza hitrosti naboja, izstreljenega iz pištole.

Baumgartner ima za sabo bogato kariero skokov s padalom. Leta 1999 je skočil z zgradbe Petronas Towers v Kuala Lumpurju, s čimer je takrat postavil višinski rekord za skok z objekta (base jump). Istega leta je opravil tudi skok z najnižjega objekta, in sicer s kipa Kristusa Odrešenika v Riu de Janeiru.

Ob zori po lokalnem času so bili vetrovi sicer zelo mirni in ekipa je pričakovala, da se bo vreme obdržalo, zato so začeli s pripravami. Problem pa je nastal v balonu. Slednjega so napihnili, a se je zaradi močnih vetrov dotaknil tal. V tistem trenutku balon ni bil več uporaben. Sicer je bil na prizoršču tudi rezervni balon, a ni bilo več časa, da bi ga napihnili. Z rezervnim balonom bodo misijo poskušali izpeljati jutri, a jo znajo zopet prekiniti vetrovi.