Zanimivosti

Samsung znova z rekordnim četrtletnim dobičkom

STA / S.R.
5. 10. 2012, 15.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Južnokorejski Samsung, ki je pred dnevi na police domačih trgovin poslal najnovejšo verzijo pametnega telefona Galaxy Note, je tudi tretje letošnje četrtletje končal z rekordnim dobičkom.

Dobiček iz poslovanja se je glede na enako obdobje lani skoraj podvojil in dosegel 8100 milijard vonov (5,6 milijarde evrov).

Samsung tako nadaljuje z rekordnimi predstavami in, kot kaže, ga ni prizadela niti milijardna kazen, ki je družbo doletela zaradi tožbe ameriškega Appla v zvezi s krajo intelektrualne lastnine, poročajo tuje tiskovne agencije.

Četrtletni dobiček iz poslovanja Samsunga je za 21 odstotkov bolje od prav tako rekordnega drugega četrtletja. Še nekoliko bolj, za 26 odstotkov, so se povečali prihodki od prodaje največjega svetovnega proizvajalca mobilnih telefonov, spominskih kartic in televizorjev, ki so znašali 52.000 milijard vonov (slabih 36 milijard evrov).

Samsung je konec septembra v trgovine poslal najnovejšo verzijo pametnega telefona - Galaxy Note II, ki ga bo sčasoma mogoče kupiti v 128 državah, Samsung pa računa, da bo v prvih treh mesecih prodal trikrat več primerkov kot pri predhodniku.

Južnokorejski velikan je od novembra lani, ko je na police prišla prva verzija telefona Galaxy Note, prodal več kot 10 milijonov enot. Prodal je tudi več kot 20 milijonov telefonov Galaxy S III, ki jih je na trgu ponudil maja.