Zanimivosti

Facebook ima milijardo uporabnikov

STA / S.R.
4. 10. 2012, 19.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Spletno družbeno omrežje Facebook ima milijardo uporabnikov, so danes sporočili iz družbe.

Prvi mož Facebooka Mark Zuckerberg je ob tej priložnosti posodobil svoj status, v katerem je naznanil, da ima omrežje več kot milijardo aktivnih uporabnikov.

"Če to berete: hvala, ker sta dali meni in moji mali ekipi to čast, da vam služimo. Pomagati milijardi ljudi, da se poveže, je neverjetno, ponižno in stvar, na katero sem najbolj ponosen v svojem življenju," je zapisal Zuckerberg.

28-letni milijarder je sicer priznal, da družba preživlja težke čase, odkar so njene delnice začele kotirati na borzi. Vrednost delnic je namreč padla, vlagatelji pa vse bolj dvomijo v možnost rasti. "Smo v težkem obdobju in to ne prispeva k morali, vendar so ljudje osredotočeni na to, kar gradijo," je dejal v pogovoru za televizijo NBC.

Zagotovil je tudi, da je pravi človek za vodenje Facebooka. Nekateri na Wall Streetu namreč dvomijo, da je sposoben voditi tako veliko podjetje.

Od ustanovitve Facebooka so uporabniki kliknili 1130 milijard "všečkov", sklenili 140 milijard prijateljstev in objavili 291 milijard fotografij, poroča francoska tiskovna agencija AFP.