Zanimivosti

Bled obiskal sloviti francoski kuharski mojster

S.R.
27. 9. 2012, 14.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Grill restavraciji Lovec so se 11.9.2012 razveselili obiska odličnega francoskega kuharja Chefa Francka Jeandona.

Jeandon bo v naslednjih štirih dnevih v Ljubljani vodil delavnico za šefe kuhinj in študente o trendih v svetovni kulinariki. Chef Jeandon je bil navdušen nad novim konceptom Restavracije Grill, ki prisega na uporabo lokalno predelanih sestavin. Zato se je odzval na povabilo direktorice hotela Lovec Nataše Keršič Razinger, v okvirju katerega deluje Restavracija Grill, da v kuhinji preživi dve uri in skupaj z Deanom Grilcem, glavnim kuharjem Restavracije Grill in pripravi posebno jed (signature dish), ki bo uvrščena tudi na redni jedilnik restavracije.

Chef je inspiracijo črpal tako iz lokalnih in sezonskih sestavin, kot tudi iz same okolice restavracije. Tako se je odločil uporabiti vejice okoliških iglavcev za dimljenje postrvi in s tem navdušil vse prisotne. Po izredni kuharski predstavi je sledila degustacija in veliko zadovoljnih jedcev. Postrv, dimljena na vejah iglavcev, je bila enkratna kot tudi vse ostale jedi, ki smo jih poskusili.

Chef Franck Jeandon, Cuisine Master Chef se je svojo kuharsko pot začel v Franciji in je med drugim delal v Casino le Lion Vert z Jacques Maximinom, nakaj se je 2003 preselil v Veliko Britanijo in skupaj z legendarnim Alainom Ducassejem odprl Monte's Club . Chef Franck Jeandon že skoraj deset let poučuje v sloviti kuharski šoli Le Cordon Bleu, ki že od 16. stoletja slovi po svoji odličnosti. ##IMAGE-15025####IMAGE-15024##