Zanimivosti

Zaradi bedarije tvegajo življenje

K.Š.
19. 9. 2012, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Splet je največja izložba na svetu … Nekateri, ki želijo biti posebni, pa zaradi prepoznavnosti na spletu tvegajo življenje.

##IMAGE-14734##Socialna omrežja nam omogočajo 'deljenje' fotografij in video vsebin z vsemi našimi prijatelji. Na portalu YouTube pa lahko čisto vsak od nas postane prava zvezda. Potrebno pa je narediti nekaj 'posebnega'. Nekateri se odločijo za komične videe, drugi za nenavadne skladbe, tretji 'izkoristijo' svoje štirinožne ljubljenčke in si tako pridobivajo oglede.

Obstajajo pa tudi taki pogumneži, ki za prepoznavnost na spletu tvegajo življenje. Najnovejša moda se je rodila v Rusiji. Tam se (očitno zdolgočaseni) mladeniči in mladenke zelo radi privoščijo skywalking – po domače: hoja na zelo nevarnih in visokih mestih, v večini primerov hoja po še nedokončanih nebotičnikih ali mostovih. Posnetke naredijo s pomočjo male kamere ali celo telefona, ki si ga pritrdijo na glavo. Takoj, ko je posnetek narejen, ga posredujejo v splet.

Stvari, ki jih počnejo so skrajno neodgovorne in med drugim tudi prepovedane. Pred kratkim so namreč 19-letnika, ki se je veselo sprehajal na več kot 300 metrih višine.