Zanimivosti

Da se vam ne zgodi kaj takega

S.R.
8. 9. 2012, 15.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Da pretirano sončenje na soncu ali v solariju ni najbolj zdravo početje je že splošno znano, a vseeno obstajajo posamezniki, ki si na vsak način želijo zagorelo polt.

Pri tem posegajo po vseh razpoložljivih sredstvih, od solarijev do različnih krem za samoporjavitev in ličil. Včasih je mogoče preko omenjenih načinov zares doseči videz zdrave zagorele polti, problem pa nastane, ko posamezniki v želji po temnejši koži hudo pretiravajo. Ena takih je tudi44-letna Patricia Krentcil iz New Jerseyja, ki je pritegnila obilico medijske pozornosti po tem, ko naj bi svojo komaj šestletno hčerko peljala v solarij, slednja pa naj bi tam dobila rahle opekline.

Patricia je že leta obsedena z zagorelo poltjo, ki jo ohranja s solariji, sončenjem na plaži in tako dalje, a vseeno je hitro povedala, da gre pri njeni hčerki za velik nesporazum. Hčerka naj bi opeklino sicer res dobila pri sončenju, a ne v solariju, temveč preprosto med igranjem na prostem, ko se je Patricia sončila. Kljub temu so jo obtožili ogrožanja otroka. Konec avgusta 2012 je Patricia sicer prenehala s sončenjem in izgubila nezdravo temno rjavo barvo, a je v raznih intervjujih poudarila, da so brez rjave polti počuti praktično gola.

44-letnica pa nikakor ni osamljen primer, saj se vsak dan najde več ljudi, ki gredo v želji po zagoreli polti odločno predaleč. Nekaj takšnih posameznikov si lahko ogledate tudi v spodnji galeriji.