Zanimivosti

Samsung prodal že 20 milijonov telefonov galaxy S III

STA
6. 9. 2012, 14.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Južnokorejski proizvajalec elektronike Samsung je po vsem svetu prodal že 20 milijonov pametnih telefonov galaxy S III.

Na prodajne police je najnovejši model priljubljenega mobilnika poslal konec maja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Samsung je v Evropi prodal šest milijonov primerkov omenjenega telefona, v Aziji 4,5 milijona, v Severni Ameriki pa štiri milijone, sporočajo iz južnokorejskega proizvajalca. "Samsung III se prodaja trikrat hitreje kot predhodnik galaxy S II in šestkrat hitreje kot prva verzija telefona galaxy S," so zapisali v sporočilu za javnost.

Novi galaxy med drugim premore kamero na hrbtni strani z osem megapiksli z zaslonko brez časovnega zamika ter kamero na sprednji strani z 1,9 megapiskla, 4,8-palčen (12,2-centimetrski) zaslon HD Super AMOLED ter štirijedrni procesor. Nameščen ima Googlov operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Samsung sicer na sodiščih po vsem svetu bije vojno z ameriškim konkurentom Apple. Podjetji se medsebojno obtožujeta kršenja patentov, zmagovalec pa ni vedno znan vnaprej. Tako je na primer 24. avgusta Apple dobil bitko na sodišču v ameriški Kaliforniji, medtem ko je japonsko sodišče prejšnji teden njegove obtožbe na račun Samsunga zavrnilo.