Zanimivosti

Motor, ki ga poganjajo iztrebki?

STA
29. 8. 2012, 09.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Največji japonski proizvajalec stranišč je danes predstavil motor, ki ga poganjajo živalski iztrebki. Prvo tovrstno vozilo na svetu lahko z enim rezervoarjem prevozi do 300 kilometrov.

Trikolesnik ima namesto sedeža stranišče, v zadku pa velik zvitek toaletnega papirja. Toda ko se je ob predstavitvi na motor povzpela manekenka, so predstavniki družbe Toto hiteli pojasnjevati, da ni ona tista, ki zagotavlja "gorivo".

"Biogorivo, ki ga uporablja motor, ni iz človeških iztrebkov. Narejeno je iz iztrebkov živine in odplak," je novinarjem pojasnil tiskovni predstavnik podjetja Kendži Fudžita.

V podjetju upajo, da bodo povečali osveščenost potrošnikov o svojih okoljskih kampanjah z razvojem okolju prijaznih izdelkov, kot so glave za prho in stranišča, ki varčujejo z vodo.

Družba Toto, ki proizvaja stranišča z raznimi dodatki, kot so ogrevano sedišče, vodni curki pod pritiskom, nadzor temperature in ambientalna glasba, ne načrtuje serijske proizvodnje motorja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.