Zanimivosti

Apple prvi s tankimi zasloni na dotik?

S.R.
23. 8. 2012, 14.57
Posodobljeno: 23. 10. 2023, 19.59
Deli članek:

Videti je, da se lahko že v bližnji prihodnosti nadejamo elektronskih naprav z izjemno tankimi zasloni s tako imenovano ''in-cell touch'' tehnologijo.

Gre za zelo tanke zaslone, pri katerih sta LCD in plast, ki zaznava dotike integrirana, zaslon pa ima tako manj plasti in je posledično lahko tanjši. Očitno bomo tovrstne zaslone že zelo kmalu ugledali tudi v praksi, saj je podjetje LG Display potrdilo, da že od začetka avgusta masovno proizvaja te zaslone. Generalni direktor Han Sang-beom je poudaril tudi, da proizvodnja kljub drugačnim pričakovanjem poteka povsem brez zapletov. Kljub temu, da je izdelava takšnih ''in-cell touch'' zaslonov precej zahtevna, pa LG pričakuje, da bo proizvodnjo tudi v prihodnje nadaljeval brez težav.    

In za koga poteka proizvodnja? Podjetje LG Display strank sicer ne razkriva strank, tako da so zasloni lahko za lastne LG-jeve telefone, težko pa je pri govoricah o tovrstnih tankih zaslonih spregledati Apple, ki je podobno tehnologijo patentiral že pred časom, glede na govorice o še tanjšem novem iPhonu pa ne bi bilo prav nič presenetljivo, če bi tovrstne zaslone ugledali že v naslednjem težko pričakovanem ''jabolčnem'' telefonu.