Zanimivosti

Prihaja novi korejski velikan

S.R.
21. 8. 2012, 14.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Le še dober teden nas loči od Samsungovega ''Unpacked'' dogodka, kjer bo južnokorejski velikan predstavil naslednjega paradnega konja.

Dogodek, ki se bo zgodil 29. avgusta bo hkrati tudi nekakšen Samsungov tradicionalni uvod v sejem IFA (Internationale Funkausstellung Berlin – mednarodni berlinski radijski šov), ki bo letos potekal med 31. avgustom in 5. septembrom, na njem pa se bodo zbrali vsi veliki igralci tehnološke industrije in javnosti predstavili najnovejše elektronske igračke. Samsung pa svoje največje adute kot ponavadi predstavlja na ločenih dogodkih in tako pridobi še več pozornosti.

Zvezda tokratnega dogodka bo naslednik telefona Galaxy Note, ki je že ob svojem izidu precej razdelil javnost. Nekateri so menili, da je s svojo diagonalo zaslona kar 13.5 centimetra (5.3 palca) občutno prevelik za telefon in da bolj spominja na tablico. Note ima vključeno tudi pisalo ''stylus'', da že bolje izkoristimo ogromen zaslon in obilico funkcij. Kljub temu, da so nekateri kritizirali velik zaslon, pa se je križanec med telefonom in tablico dobro prijel. Samsung je ravno 15. avgusta najavil, da so prodali že 10 milijonov teh telefonov.

Čas je torej za naslednika, o katerem pa ni znano praktično nič. Samsung je v javnost poslal je predstavitveni video za sejem IFA, na katerem je za kratek čas mogoče ugledati ''stylus'', napovedovalec pa pripoveduje o stvareh, ki jih lahko ''storimo v trenutku očesa'' na tako ''majhni in lahki stvari''. Novi Note bo tako kljub boljšim strojim zmogljivostim najverjetneje še tanjši in lažji, pisalo pa je sedaj že njegov zaščitni znak. Video najavo novega Note-a si lahko ogledate spodaj.