Zanimivosti

Namesto televizije dobil avtomatsko puško

S.R.
21. 8. 2012, 11.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Da, tudi takšne pomote se dogajajo. Seth Horvitz iz Washington D.C.-ja je namreč namesto televizije domov dobil kar jurišno puško.

Seth je tako nedavno postal ponosi lastnik popolnoma nove polavtomatske jurušne puške Sig Sauer SIG716 kalibra 7.62 milimetra. Edini problem pri vsem skupaj je bil, da je Seth preko spletne trgovine Amazon pravzaprav naročil novo televozijo z diagonalo zaslona 99 centimetrov. A neljuba napaka je bila za Setha kar precej težavna, saj ima ameriško glavno mesto precej stroge zakone glede orožja, jurišne puške pa so seveda izrecno prepovedane. Že sam transport tovrstnega orožja po mestu je prekršek, zato Seth ni niti poskusil puške odpeljati nazaj na dostavno službo UPS, saj bi ga to lahko spravilo v resne težave. Namesto tega je naredil edino pametno potezo – poklical je policijo, ki je zasegla orožje vredno 2.132 dolarjev oziroma 1.718 evrov. Seth je na koncu tako ostal brez puške in brez televizije.

Amazon zaenkrat še ne želi dajati izjave o tem, ali bo kakorkoli popravil nastalo situacijo. Seth bi namreč še vedno rad imel svoj televizor, krivca za napako pa bi lahko vsaj malce ošteli. Poleg same zamenjave artiklov je bila puška namreč dostavljena kar na hodnik pred Sethovo stanovanje, tako da je pravzaprav sreča, da se je vse skupaj tako mirno končalo.