Zanimivosti

Končno prihaja novi iPhone 5!

31. 7. 2012, 22.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Apple bo 12. septembra predstavil težko pričakovani pametni telefon iPhone 5, poroča Bloomberg. Svoje poročilo opira na izjave dveh ljudi, ki naj bi dobro poznala načrte podjetja. Vira sta izdala še, da bo imel novi telefon večji ekran in bo tanjši od trenutno najbolj aktualnega Iphona 4S.

Z iPhonom 5 bo Apple obliko priljubljenega mobilnika spreminjal prvič po letu 2010, ko je predstavil model iPhone 4. Telefon iPhone 4S, ki so ga na trg dali lani, je sicer nekoliko izboljšana verzija četrte različice, a brez spremembe videza.

Apple se v zadnjih mesecih sooča z vse hujšo konkurenco, zato bo uspeh novega iPhona zelo pomemben, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Apple v preteklem četrtletju tudi ni izpolnil pričakovanj glede doseženega dobička, saj oboževalci že nestrpno čakajo na najnovejšo različico priljubljenega pametnega telefona.

Raziskovalno podjetje IDC je v petek razkrilo podatke, v skladu s katerimi je Samsung vodilni svetovni proizvajalec pametnih telefonov. V drugem letošnjem četrtletju je v trgovine poslal okoli 51 milijonov svojih naprav, s tem pa ima 32,6-odstotni globalni tržni delež. Apple, ki je prodaj 26 milijonov iphonov, je imel 16,9-odstotni tržni delež.


Na spletu se je pojavilo že kup namigovanj, kakšen naj bi lahko bil novi Applov pametni telefon ...