Zabava

Znana imena, toda kdo bo na vrhu?

29. 1. 2013, 17.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Z današnjim dnem se je glasovanje za viktorje 2012 prevesilo v drugi krog, s čimer se prava bitka med mediji šele pričenja.

Gledalci, poslušalci, bralci in obiskovalci spletnih strani so namreč v vsaki kategoriji izbrali pet finalistov, ki se bodo potegovali za ta najprestižnejša priznanja na področju medijev in popularne kulture.

V kategoriji TV-osebnost se bodo letos pomerili Matjaž Tanko (z glasovalno številko 1.), Mario Galunič (2.), Boštjan Romih (3.), Jerca Zajc (4.) in Vid Valič (5.).

V kategoriji TV-oddaja se bodo za viktorja potegovale oddaje 24ur (1.), Na zdravje! (2.), Moja Slovenija (3.), Gospodinje pojejo (4.) in Odmevi (5.).

V kategoriji glasbeni izvajalci se bodo pomerili Tanja Žagar (1.), Jan Plestenjak (2.), Modrijani (3.), In&Out (4.) ter Iztok Mlakar (5.).

V kategoriji radijskih postaj se bodo letos spopadli Radio1 (1.), Val 202 (2.), Radio Center (3.), Radio Veseljak (4.), Radio Si (5.).

V kategoriji radijska osebnost se bodo pomerili Denis Avdić (1.), Andrej Karoli (2.), Sašo Hribar (3.), Jože Činč (4.) in Polona Požgan (5.).

In še spletne strani, ki se potegujejo za viktorja popularnosti: 24ur.com (1.), MMC.RTV.SLO (2.), Siol.net (3.), Izklop.com (4.), Zarolaj.si (5.).

Za viktorje popularnosti se glasuje s sporočilom SMS VIK + kategorija + zaporedna številka kandidata na številko 6767, pri čemer so oznake za kategorije naslednje: TO za televizijsko osebnost, TV za televizijsko oddajo, RO za radijsko osebnost, RP za radijsko postajo, GI za glasbenega izvajalca, NET za spletno stran. (Primer: VIK TO 1).

Glasujete lahko tudi z glasovnicami, ki jih najdete v priljubljenih slovenskih revijah Stop, Lady in Jana. Drugi krog glasovanja za medijske nagrade leta poteka do 27. februarja 2013.

Kot vsa leta doslej tudi letos velja, da lahko mediji h glasovanju pozivajo svoje gledalce, bralce, poslušalce ali obiskovalce spletnih strani, kdo bo pri tem uspešnejši, pa bomo videli na slavnostni podelitvi, ki vsako leto napolni dvorano z najvidnejšimi ustvarjalci slovenskega prostora, postavlja najvišje standarde in prinaša sveže pristope ter vsebine – tudi letos v mesecu marcu.

Utrinke iz preteklih oddaj si lahko ogledate na www.viktorji.si, aktualno dogajanje pa lahko spremljate tudi na naši strani svet24.si.