Letos se na Kmetiji res veliko dogaja, kar nekajkrat so vas tekmovalci šokirali s svojimi čustvenimi izbruhi, žalitvami, podlimi igrami, nastavljanji stvari ... Se vas to dotakne, kaj menite o vsem tem?

Kot voditeljica sem vedno nepristranska, a to ne pomeni, da me kakšni izbruhi jeze ne presenetijo, se me ne dotaknejo. Ko se to zgodi, se seveda potrudim, da bi te zadeve, nesoglasja znotraj družine, rešili na miren, kulturen način, s pogovorom. Včasih uspe, včasih, ko so glave preveč razgrete, pa ne. Predvsem pri mlajših tekmovalcih opažam, da znajo biti surovi, brez filtra ... Ampak treba se je zavedati, da gre za resničnostni šov, v katerem tekmovalci bivajo v drugačnih okoliščinah od vajenih, zato je tudi zaradi tega prepir oziroma konflikt neizbežen.

Kaj vas je naučila, kaj vam je dala Kmetija, ste spoznali kakšno novo lekcijo (o odnosih, o sebi, skupini ...)?

Dala mi je marsikaj tako s kariernega (pred Kmetijo resničnostnega šova še nisem vodila, ogromno novega sem se naučila in izkusila) kot osebnostnega vidika. Pri zadnjem predvsem potrditev, da sta odkritost in pogovor v življenju zares pomembna v vseh vrstah odnosov.

Se je na snemanju Kmetij v vseh teh letih zgodila kakšna nerodna ali pa nenavadna prigoda, ki se je še danes radi (ali pa neradi) spominjate?

Seveda, bilo jih je kar nekaj ... Še največ je povezanih z živalmi. Dostikrat so prekinile oziroma zmotile snemanje; kar od nikoder se je v jedilnici pojavila krava in začela mukati pri naši mizi, koza Žuža se je dostikrat prišla »požuliti«, tudi muc Zevs iz letošnje sezone je bil kar navihan.

Zdi se, da v delu uživate. Koliko pa ste vedeli o šovu, preden ste postali voditeljica, ste Kmetijo spremljali? Prej je šov vodilo kar nekaj znanih obrazov, vam je bilo zaradi tega kaj težje?

O Kmetiji sem pred tem vedela samo to, da je. Oddaje nisem gledala, prejšnjih voditeljic nisem spremljala, kar pa je (po mojem mnenju) bilo dobro, ker sem tako oddaji lahko dala svoj pečat.