Slovenija ima talent

Uspeh je: talent, trdo delo in sreča

Marjana Vovk
6. 9. 2021, 20.30
Deli članek:

Snemanje šova Slovenija ima talent je že v polnem teku, in medtem ko so na žirantskih stolih znova Ana Klašnja, Marjetka Vovk, Lado Bizovičar in Branko Čakarmiš, je voditeljski par nov – oba sta šov sicer že vodila, a nikoli v paru. Iz prejšnje sezone ostaja Sašo Stare, Domna Valiča pa je zamenjal Peter Poles.

Pop TV
Sašo se je sodelovanja s Petrom Polesom strašno razveselil.

Sašo in Peter se poznata že od prej. »Že vse od oddaje Vid in Pero šov, kjer sem bil jaz eden od scenaristov, tako da sva že takrat bližnje sodelovala; se pravi, da se nama na srečo ni treba na novo učiti kemije,« smeje pojasni Sašo in pove, da je že kot najstnik Petra občudoval, kako je vodil oddaje, zato je bil navdušen, da bo lahko stopil v voditeljske čevlje prav ob njem. Čeprav ima Peter v oddaji Slovenija ima talent daljši staž kot Sašo, slednji trdi, da Peter nikakor ni glavni in da se prav nič ne borita za prevlado, temveč sta enakovredna člana voditeljske ekipe. »Skupaj piševa scenarije, 'brainstormava', torej iščeva ideje, in skupaj vodiva. Je pa res, da se zaradi njegovega daljšega staža kdaj obrnem nanj za kak nasvet. On se lahko obrne name, ko je čas za kosilo, ker zdaj poznam te 'ta hude' kuharje,« se pošali in s tem namigne na oddajo Mali Chef Slovenije, ki jo je vodil pred Talenti.

POGREŠA DOMNA

Sašo pravi, da je Peter njegov sanjski voditelj, a prizna, da prejšnjega sovoditelja Talentov, Domna Valiča, vseeno malo pogreša. »Z njim je bilo super delati, poleg tega sva se tekom snemanja bolje spoznala in sva tudi sicer prijatelja. Pred snemanjem sva se slišala in si zaželela uspešno jesen.« Domen je namreč tudi zelo zaposlen, saj igra kar v dveh serijah, Vse punce mojga brata in Ja, Chef.

osebni arhiv
»Moj talent je gobcanje – na pozitiven način,« se pošali Sašo Satre.

KAJ JE TALENT?

Na kaj pa Sašo pomisli ob besedi talent? »Talent je tisto nekaj, zaradi česar nekdo malce izstopa iz množice, in če se s trdim delom, vajo in vztrajnostjo ta talent razvija naprej, se zgodi nekaj res posebnega. Ob besedi talent najprej pomislim na tisti rek: uspeh je deset odstotkov talenta in devetdeset odstotkov trdega dela. Jaz bi sicer to malce drugače razporedil. Rekel bi, da je uspeh deset odstotkov talenta, osemdeset odstotkov trdega dela in kakšnih deset odstotkov sreče. Čeprav se šov imenuje Slovenija ima talent, so naši talenti trdo garali, vadili in se razvijali, tako da si zdaj upajo stopiti pred vso Slovenijo in pokazati, iz kakšnega testa so. Za malce sreče bodo pa kot vedno poskrbeli naši gledalci,« je prepričan.