SANJSKI MOŠKI

Za 18-letno Polono je bil Gregor »prenežen«, potrebuje bolj »konkretnega« moškega

Marjana Vovk
25. 6. 2021, 12.18
Posodobljeno: 25. 6. 2021, 21.15
Deli članek:

Iz oddaje Sanjski moški je morala oditi tudi najmlajša tekmovalka, 18-letna Polona Kranjc. »Mislim, da se je Gregor ustrašil mojega temperamenta, saj je dejal, da ga ta agresija, kot je to imenoval, zelo moti in je to zanj nesprejemljivo,« je pojasnila, zakaj ni dobila vrtnice. »Škoda, ker sva ravno začela malce graditi svoj odnos in sva se sprostila v družbi drug drugega, zato bi z veseljem ostala še par dni.«

osebni arhiv
»Moj izbruh ni bil posledica let ali nezrelosti, ampak karakterja, takšna sem.«

Pravite, da je bil Gregor vizualno morda res vaš sanjski moški, karakterno pa zagotovo ne. Kaj mu je manjkalo?

Zame mora biti moški malo bolj odločen, močan. Zame je bil Gregor prenežen, preveč … Ne želim nekoga, za katerega bom morala ves čas skrbeti. Vem, da bom imela otroke, zato nočem še enega dodatnega. Jaz potrebujem bolj »konkretnega« moškega.

Torej se ne bi nič razvilo, tudi če bi še ostali?

Mislim, da ljubezni ne bi bilo.

Bi bilo kaj drugače, če mu Mary ne bi izdala vaših let?

Verjetno, ker bi me Gregor ravno zato, da bi izvedel, koliko sem stara, povabil na zmenek ena na ena.

V oddaji ste se pritoževali, da je pozabil na vas. Večino časa ste bili razočarani ali jezni, zelo malokrat smo vas videli sproščeno. Ampak verjetno je bilo tudi teh trenutkov več, le da jih niso pokazali?

Seveda! Ko so se kamere ugasnile, smo se družile ločeno po skupinah. V družbi mojih punc, ob katerih sem se počutila dobro, sem bila ves čas nasmejana, ves čas smo se šalile. To je bilo čisto drugače kot takrat, ko smo bile primorane biti vse skupaj v dnevni sobi. Tam se nisem počutila sproščeno, ni mi bilo »kul« v družbi drugih punc, tako da sem bila že zato drugačna. Potem pa svoje naredi še pritisk kamer, zato v tistih trenutkih nisem bila prava jaz.

Kakšni ste v resnici?

Ko sem v družbi ljudi, ki mi nekaj pomenijo, sem čisto drugačna, zelo nasmejana in se veliko šalim, dobrovoljček, bi rekla. Če pa se počutim neprijetno, sem zadržana, ne preveč komunikativna, bolj jezno delujem.

O vašem izbruhu, ko ste izvedeli za Maryjino izdajo, se je veliko govorilo. Ste bili pripravljeni na pasti izpostavljenosti?

Vedela sem, v kaj se spuščam, da bo medijska pozornost prinesla dobro in slabo, da bodo komentarji takšni in drugačni. Jaz tega ne berem, ker vem, da bi vplivalo name – nikomur ni prijetno, če ljudje grdo govorijo in pljuvajo po tebi.

Kaj pa na oddajo in vaš nastop pravijo vaši bližnji?

Zelo so zadovoljni in ponosni name, podpirajo me v vsem in mi dajo prav.

osebni arhiv
Polona se v oddajo ni prijavila sama, ampak so jo povabili producenti. »Nisem imela kaj izgubiti, razen pridobiti izkušnjo več.«

Tudi pri izbruhu ob izdanih letih?

Tako je. Vsi so rekli, da bi se enako odzvali, morda ne tako burno, a bi se zagotovo postavili zase.

Ste vedno tako temperamentni?

Ja, vedno sem takšna, a je to premišljeno: vem, zakaj eksplodiram. Tudi v realnem življenju takoj vklopim ta svoj obrambni mehanizem, ki je zelo močan. Nekateri se smejejo, drugi jokajo in se smilijo sami sebi, jaz pa izbruhnem, se postavim zase in mi potem nihče več ne teži.

Ste morda zdaj že našli svojega sanjskega moškega?

Ne še. Zdaj se bom malo bolj posvetila sama sebi. Potrebovala sem nekaj časa po oddaji, da sem se vrnila v normalno življenje in vse predelala. Za zdaj ga torej še nisem našla, a upam, da ga bom kmalu. Ga pa ne iščem, ampak čakam.

Kakšna je zdaj vaša normalnost?

Moj vsakdan je takšen, kot je bil pred šovom: delam cele dneve, imam tri službe, zato sem v polnem pogonu, preživljam čas z družino in prijatelji, zdaj v poletnem času grem kakšen dan na morje … Kaj pretirano se moje življenje ni spremenilo, razen da me ljudje prepoznajo na ulici in imam intervjuje. (smeh)

Kakšne službe imate?

Delam v dveh lokalih in v igralnici, imam triizmenski delovni čas, tudi nočne, zato nimam kaj veliko prostega časa, kot vidite.

Vam ni žal, da ste šli v oddajo? Bi kaj spremenili, če bi lahko?

V oddajo bi šla še stokrat. Res je bilo nekaj nepozabnega in mi ni žal. Spremenila bi le to, da nikomur ne bi izdala svojih let, da me nobena punca ne bi mogla zafrkniti. In morda bi bila malo bolj sproščena.

Pop TV
Če bi ostala dlje, bi morda z Gregorjem postala prijatelja, meni Polona.

S katerimi puncami ostajate prijateljice?

V stikih ostajam s Carmen, Lauro, Ano, Sanjo, Nino S., z ostalimi pa ne čutim nobene potrebe. Naš klan je ostal, njihov tudi, tako da tudi zunaj ostajamo na dveh straneh.

Nam lahko razjasnite prepir po snemanju, katerega posnetek je zaokrožil po internetu? Videti je, da v lokalu kričite na Lauro.

Z Lauro sva se sprli, ker menim, da dela norca sama iz sebe, ker se dobiva na kavicah z Nino Radi po tem, ko jo je Nina zelo grdo žalila v oddaji. Bila sem šokirana, ko sem videla te izjave, ker od nje tega res nisem pričakovala. Nekaj je, če nekomu rečeš, da je nezrel, mlad, da se je osramotil, drugo pa, da javno nekomu rečeš svinja in prasica. Z Lauro sva se velikokrat pogovarjali o tem in se je strinjala, da z Nino noče imeti več nobenega opravka. Res nisem želela, da Laura dela norca iz sebe, pa je pač prišlo do prepira – ker sva obe močan karakter, nama je prekipelo in se je zgodilo, kar se je. Za zdaj nimava stika, a mislim, da sva obe dovolj zreli in si toliko pomeniva, da bova to prej ali slej rešili in spet imeli normalen odnos.

Spet vaš temperament. Ste razmišljali, da bi ga poskušali omiliti?

Vem, kakšna sem, in nočem tega spreminjati. Velikokrat mi temperament pride prav, je pa tudi res, da me včasih lahko zelo zafrkne. A sem, kakršna sem, za nikogar se ne mislim spreminjati!