Dušan Šubic

MasterChef Slovenija: Kljub odrezanemu prstu je želel iti do konca

Nejc Simšič
17. 5. 2021, 21.30
Deli članek:

Najslavnejšo kuhinjo je moral na zadnje zapustiti 50-letni Kranjčan Dušan Šubic, ki je zaradi poškodbe prsta med izločitveno oddajo moral na urgenco, kuhanje pa nadaljeval z bolečinami in jezo na samega sebe.

POP TV
Petdesetletni Dušan Šubic iz Kranja se je priljubil gledalcem šova MasterChef, ki ga je moral zapustiti.

Izpadli Dušan je priznal, da so ga na izločitvenem testu preplavila čustva, zato se je težko osredotočal na kuhanje.

Individualni test ste začeli s poškodbo, zato vse zanima, kako je z vašim prstom.

Napaka je bila popolnoma moja, saj sem zaradi želje, da se izkažem, naredil usodno napako in si »odribal« del palca na desni roki. Odrezani del so mi na urgenci prišili nazaj in se je lepo zarasel, zato je zdaj le še slabo vidna brazgotina, kjer je bil odrezan. Je pa tipanje na »odrezanem« delu precej slabše. To me bo za vedno spominjalo na kuharski spodrsljaj.

Poškodba vas vseeno ni ustavila pri nadaljevanju kuhanja, kajne?

Niti na misel mi ni prišlo, da bi odnehal. V trenutku, ko sem ugotovil, kaj se mi je zgodilo, sem samo razmišljal, kaj naj storim, da bo posledica, torej težava pri kuhanju čim manjša in da bom lahko zaključil sladico. Je pa res, da je bila bolečina neznosna, poleg pa je bila prisotna še jeza. Jeza nase, da sem bil tako neroden.

Za vas je bila najprej usodna sladica iz kumaric, nato pa ste na izločitvenem testu poskušali pripraviti kar dve jedi. Vam je žal za to odločitev?

Na izločitveni test sem že šel čustveno občutljiv, ko pa sem na hladilniku videl Nikino pismo in fotografijo, so me v celoti preplavila čustva. Bil sem pijan od čustev in sem težko razmišljal o kuhi. Sicer se držim načela, da je obžalovati nekaj za nazaj, kar si naredil narobe, velik nesmisel. Zame je bil šov zelo pozitivna izkušnja, ki bo za vedno v mojem spominu!

Za konec pa nam zaupajte še, kdo izmed preostalih tekmovalcev šova je vaš favorit, ki mu napovedujete zmago.

Kot sem povedal že večkrat, imata zame največ možnosti za zmago Bruno in Kimi. Bruno je mlad in za svoja leta neverjetno poln znanja. Kimi je osredotočena, z jasnim ciljem in veliko željo. Vsi pa vemo, da ima Adam največ znanja in izkušenj. Bomo videli, kdo bo na koncu slavil kot veliki zmagovalec; pustimo se presenetiti.