»Ta šov bo zabavna anekdota za vnuke«

»Ta šov bo zabavna anekdota za vnuke« Slavno kuhinjo je morala zapustiti Tanja Pirc

N.S.
18. 9. 2020, 20.25
Deli članek:

Tanja Pirc je prva tekmovalka, ki je kuhinjo MasterChef zapustila v nadaljevanju jesenskega predvajanja. V celi sezoni je imela kar nekaj vzponov in padcev, pa tudi različnih bojev s sotekmovalci.

Tomo Jeseničnik
Njen življenjski moto: ne bodi kot drugi in sledi svojim sanjam.
Tanja, sicer sestra Nataše Pirc Musar, je mati samohranilka, ki ima tri odrasle otroke. Ko so bili otroci majhni, je bilo kuhanje nujno zlo, zdaj pa ji kuhanje predstavlja sprostitev. Specializirala se je za praline, ki so postali njena nova strast.

Čeprav je bilo veliko spletk, pa si jih je Tanja v nekem trenutku razlagala tudi kot laskanje, da se očitno tekmovalci bojijo družinske gospodinje.

Tanja je tista, ki se je odločila pripraviti zajca, ki je Karima tako navdušil, da je pel alelujo, a je zajec ni pripeljal na balkon, saj je morala med kuho kar dvakrat kazensko zamenjati kuharsko postajo. Na izločitvenem testu so jo domov poslali morski ježki.

Začnimo na začetku. Ste pogrešali MasterChefa na televiziji?
Iskreno, ne. Ker ko se predvaja oddaja, imam kar veliko dela s komunikacijo na družbenih omrežjih in z novinarji. (smeh)

Kako ste preživeli poletje, ste ostali v kuharskih vodah?
To poletje je bilo precej drugačno od prejšnjih – ja, veliko sem kuhala, tudi v restavracijah, kar je bil zame ponovno nov izziv.

Najprej ste rekli, »saj samo kuhamo« …, potem pa ste komentirali, »kar umrla bom, če grem domov«. Kako pa je bilo v resnici, ko ste izvedeli, da vi slačite črni pas?
Zadnja oddaja je bila res stresna, polna čustev, in moj odhod je bil logičen – moj krožnik je bil najslabši. Odkrito sem priznala poraz in tudi na to sem ponosna.

Vaša pot MasterChefa je bila … zanimiva. Nabrali ste si kar nekaj nasprotnikov, gledalci pa so vas vzljubili. Kako ste se vi počutili? Kako bi opisali to popotovanje?
Veseli me, da so me gledalci videli kot nekonfliktno in neobremenjeno z zmago, predvsem pa, da res kuham z veseljem. Ni mi žal za ta izziv, ponovila ga pa ne bi ...

Ste z Jernejo šli na kavo ali bojna sekira ni zakopana?
Ah, Jerneja, seveda se slišiva in vse sva se pogovorili. Korona nama je preprečila, da bi šli na kavo, kasneje pa obilica dela tako pri Jerneji kot tudi pri meni.

Kristina je jokala za vami in rekla, da takšnega človeka težko najdeš z lučjo pri belem dnevu. Kako ste se počutili ob tem?
S Kristino sva se res povezali in spoprijateljili – ni ravno oseba, ki bi tako kazala svoja čustva. Tudi jaz bi jokala, če bi šla Kristina pred mano domov.

Je bila ona vaša največja in morda edina zaveznica?
Največja zagotovo, edina pa verjetno ne.

Sta bili zato prijateljici, ker ste ji pripravili osnovo za nepozabnega »aleluja zajca«?
To pa zagotovo ne – to prijateljstvo je globlje!

Ste se doma že lotili peke pogubne ribe? Ste naredili popravni izpit?
Ne še – ko bo priložnost, jo bom zagotovo drugače.

MasterChef ste si podarili za 50 let. Kako ste zadovoljni z darilom?
Zadovoljna, to bo zabavna zgodba tudi za moje vnuke. (smeh)