Jernej Smolinger

Prvi izpadli tekmovalec MasterChefa Slovenija: Kdor se mi posmehuje, je človek brez čustev

N.S.
24. 3. 2020, 20.30
Deli članek:

Začetek nove sezone šova MasterChef je bil po pričakovanjih napet, tekmovalen in čustven. Vseeno pa je oddajo zaznamoval tudi tekmovalec Jernej Smolinger, za katerega so bile usodne plačinke; zaradi teh je moral zapustiti šov kot prvi izpadli.

Pop TV
Za Jerneja so bile usodne palačinke in surov piščanec.

Jernej, najprej ste naredili osnovno napako in postregli s surovim piščancem, potem pa so se vam zgodile še usodne palačinke. Kako ste sepočutili v kuhinji MasterChef?

V kuhinji sem se počutil zelo sproščenega, dokler nisem videl posnetka svoje mame, potem pa se je bilo zelo težko vrniti v pravo formo. Piščanec mi res ni uspel, ampak sem prepričan, da je bilo tisto, kar je bilo zraven, odlično. Palačinke pa res niso preproste, če jih moraš delati v kuhinji MasterChef.

Ste bili ob odhodu razočarani? Res vam ni šlo nič po načrtu ...

Jernej priznava, da je vsako njegovo kuhanje eksperiment. »Ker nobene hrane ne delam po receptu, ampak zgolj iz glave. Ne spomnim se natanko, kaj je bilo, ampak zagotovo je bilo odlično.« 

Bilo je razočaranje in veselje. Razočaran sem bil nad tem, da se nisem vrnil v tisto formo, s katero sem prišel. Veselje pa zato, ker sem vsaj lahko izkusil, kako je kuhati v kuhinji MasterChef. Kdo pa pravi, da mi ni šlo vse po načrtu? Že to je zame velik dosežek, da mi je uspelo priti med top 16 ljubiteljskih kuharjev v Sloveniji.

Dejali ste, da ste v življenju spekli že vsaj 300 palačink. Kaj je šlo narobe? Je v kuhinji res takšen pritisk?

Mogoče je še ta številka – 300 majhna. (smeh) Ampak pri tem izzivu mi, čeprav sem dal od sebe 150 odstotkov, nikakor ni uspelo narediti mase, kot je potrebna. Čeprav imam jaz rad, da jem konkretno palačinko, in ne tako tankih kot papir.

Družina jih doma zagotovo obožuje?

Seveda jih družina obožuje.

V oddaji ste tudi dejali, da so se vam palačinke zamerile. Ste jih po odhodu iz kuhinje MasterChef že pekli ali jedli?

Nekaj dni sem res govoril, da ne bom jedel palačink, a potem sem pri sebi razčistil: zakaj ne bi jedel palačink, če pa so mi te, ki jih sam naredim, najboljše.

V prvi oddaji so sodniki povedali, da je z vami na avdicijo prišla mama. Kako to, glede na to, da imate tudi svojo družino?

Mene mama spremlja vsepovsod, v lepih in slabih trenutkih. Z mamo imava prav posebno vez, ki jo vsak razume, ki ima rad svojo mamo. Tudi mamina želja je bila, da me pospremi k uresničevanju svojih sanj.

Ko so gledalci videli, kako ste se že prvi dan zjokali, ko ste videli mamino sporočilo, je bilo zagotovo malce posmehovanja. Kaj bi jim odgovorili?

Vsak, ki ima rad svoje starše in ima čustva, bi se mogoče odzval enako. Tistim, ki so se temu posmehovali, pa lahko samo sporočim, da so ljudje brez čustev.

Kaj zdaj, boste s kuho nadaljevali?

Seveda bom s kuhanjem nadaljeval, saj to zdaj ni konec sveta. Glede kuhanja imam že nove projekte, ki jih bodo lahko gledalci videli na mojem youtube kanalu.

Kaj so doma rekli, ko ste izpadli prvi?

Da sem zanje že zmagovalec s tem, da sem si sploh upal it v šov in sem oblekel predpasnik.

Mimo aktualnega dogajanja ne moremo. Povejte nam še, kako preživljate čas v priporočeni karanteni?

Karanteno preživljam v krogu otrok in partnerice. Ob večerih pa ostale ljudi zabavam na svojem youtube kanalu LoweFist18.

Kaj pa sicer, koliko časa na dan ali teden preživite v kuhinji?

Kolikor mi zaradi službe dopušča čas. Na teden zagotovo trikrat po eno uro.

Vaše najljubše in najmanj ljubo kuharsko opravilo, česa res ne marate? 

Najljubše je seveda preizkušanje jedi. Najslabše pa pomivanje umazane posode.

Če bi lahko en teden kuhali z enim od sodnikov, koga bi izbrali?

Luko Jezerška, brez dvoma.
(ns, foto: Pop TV) ***TEMPLEJT B POUDAREK: Po novem bo oddaja MasterChef na sporedu ob petkih ob 20. uri. ŠTEVILKA: 26 let ima Jernej, ki je po poklicu elektrovzdrževalec. RDEČ OKIVRČEK: EKPERIMENTIRA Jernej priznava, da je vsako njegovo kuhanje eksperiment. »Ker nobene hrane ne delam po receptu, ampak zgolj iz glave. Ne spomnim se natanko, kaj je bilo, ampak zagotovo je bilo odlično.« SIV OKVIRČEK: Glavna sodnica MAMA MU JE V NAVDIH Prvič se je s kuhalnico srečal že v otroških letih. »Ne vem, katera jed je to bila, ampak zagotovo je mama tista oseba, ki jo je prva pokusila,« je priznal Jernej. SLIKE: (jernej 1) Za Jerneja so bile usodne palačinke in surov piščanec. (jernej 2) Vse odkar je kot otrok prvič prijel za kuhalnico, se od nje ni več ločil. (jernej 3) Ne sramuje se, da je zaradi mame pokazal čustva in solze.***