Od voditelja do osebne trenerke

FOTO: Razkrivamo vseh 16 letošnjih tekmovalcev kuharskega šova

N.S.
1. 3. 2020, 07.45
Posodobljeno: 24. 1. 2024, 08.56
Deli članek:

S šesto sezono na zaslone POP TV prihaja MasterChef Slovenija, ki ga boste od 19. marca lahko gledali ob četrtkih in petkih ob 20. uri. Pod budnim očesom treh chefov Luke Jezerška, Karima Merdjadija in Bineta Volčiča se bo v kuhinjo podalo 16 tekmovalcev, ki se bodo prek občutljivih brbončic naših sodnikov potegovali za prestižni naziv masterchefa Slovenije, pokal in nagrado 50.000 evrov.

Pop TV
Kdo bo tokrat najboljši?

ANA POTOČNIK, 22 let, Piran

Tomo Jeseničnik
Ana Potočnik

Kot najbolj zanimivo jed, ki jo je do zdaj pripravila, je navedla jagodni kaviar. In česa v kuhinji ne mara? »Ne maram lupiti in rezati čebule,« je povedala in dodala, da tudi pomivanje ni njeno najljubše opravilo.

ŽIGA DERŠEK, 25 let, Šmartno ob Paki

Tomo Jeseničnik
Žiga Deršek

Pevec in Veseljakov voditelj rad kuha že od otroštva, ko je pri babici kuhal z vodo in zelenjavnimi kockami. Njegova specialiteta je jabolčna pita, ki jo poznamo vsi, a on naredi drugačno.

IZA LOGAR, 24 let, Ljubljana

Tomo Jeseničnik
Iza Logar

Svoj kuharski navdih vedno najde v mami in babici. Njena kuharska specialiteta so italijanski cappellacci, polnjeni z oranžno bučo.

JERNEJA TROFENIK DIMNIK, 35 let, Sveti Jurij ob Ščavnici

Tomo Jeseničnik
Jerneja Trofenik

Nagrado želi porabiti za odprtje lastne slaščičarne, da ji ne bo treba vzeti kredita. Čeprav je zaprisežena slaščičarka, pa je pri opisu svoje specialitete dejala: »Goveja jetrca ala Neja, niso še jedli boljših.«

KAJA BALENTIČ, 23 let, Hrvatini

Tomo Jeseničnik
Kaja Balentič

Sodnike bo poskušala navdušiti z novimi idejami in tehnikami ter svežino na krožnikih. Skrivni sestavini vsakega njenega krožnika pa sta prepražen česen in čebula na olivnem olju.

KAJA JURAČ, 30 let, Pliberk

Tomo Jeseničnik
Kaja Jurač

Mamica dveh otrok, ki je po poklicu kozmetičarka, njena prva kuharska mojstrovina pa je bila svinjska ribica. Za kuhanje jo je, zanimivo, navdušil oče.

KRISTINA JAKOPIČ, 28 let, Žirovnica

Tomo Jeseničnik
Kristina Jakopič

Njena kuharska mojstrovina je goveja juha, raje kot mericam pa sledi občutku, a jo je ta že prevaral, saj je žgance po maminem receptu zažgala.

MOJCA KRAVINA, 42 let, Maribor

Tomo Jeseničnik
Mojca Kravina

Odlično zna pripraviti ribe. Najraje kuha s partnerjem, ki jo je naučil različnih tehnik. Sodnike bo poskušala navdušiti z dvobarvnimi ravioli, v kuhinji pa se najraje loti sekljanja.

TANJA PIRC, 50 let, Kamnik

Tomo Jeseničnik
Tanja Pirc

Kot svoj največji eksperiment je opisala čokolado z neobičajnimi sestavinami, kot so smrekovi vršički in rušovje. V kuhinji najraje pripravlja kremne juhe, najbolj pa se brani lupljenja granatnega jabolka.

EVA KASTELIC, 21 let, Medvode

Tomo Jeseničnik
Eva Kastelic

Njena prva kuharska »mojstrovina« so bili piškoti v obliki Telebajskov, ki pa so, kot se spomni, končali v smeteh, saj niso bili okusni. Dejala je, da kuha po občutku.  

GAŠPER PEKLAJ, 29 let, Ljubljana

Pro Plus
Gašper Peklaj

Računalničar je razkril svojo kuharsko skrivnost: »Nekoč sem se zmotil in polento, ki je bila priloga golažu, sladkal.« Sodnike bo poskušal navdušiti s karakterjem in prezentacijo.

JERNEJ SMOLINGER, 26 let, Ptuj

Tomo Jeseničnik
Jernej Smolinger

Njegova najslabša jed je bila kašica za njegovo hčerko, videti je bila sicer okusna. »Ko sem jo poskusil, sem lahko mimiko njenega obraza samo potrdil. Res je bilo zanič.«

MIHA ROBNIK, 39 let, Nazarje

Tomo Jeseničnik
Miha Robnik

Miha se je kuhe lotil po ločitvi, da se je lažje povezal s sinovoma. Takrat je tudi začel nastajati vlog Dans fotr kuha. Kot kuharsko specialiteto je navedel turško kavo.  

PETER MUŽIČ, 45 let, Nova Gorica

Tomo Jeseničnik
Peter Mužič

Povedal je, da raje kuha, kot pa peče: »Pri kuhanju imaš jed vedno na očeh, pri peki pa daš v pečico, nastaviš temperaturo in upaš, da bo v redu.« Do vseh sodnikov goji strahospoštovanje.

SANDI KOMLANC, 57 let, Domžale

Tomo Jeseničnik
Sandi Komlanc

Če bi izbiral, s kom od sodnikov bi najraje kuhal, bi izbral Luko, saj meni, da ima družina Jezeršek podoben pogled na podjetništvo, kot ga je imel on.

ŽAN MILOSAVLJEVIČ, 30 let, Ljubljana

Tomo Jeseničnik
Žan Milosavljević

Žan si želi, da bi z zmago šel na svoje, saj je trenutno vodja gostinskega lokala. Vsaj enkrat na dan si pripravi topel obrok, njegova specialiteta so burgerji.