Klemen Lampič

Osem mesecev po prvem srečanju sta se poročila

Eva Jandl
11. 2. 2020, 20.05
Deli članek:

Udeleženec lanskega šova MasterChef Slovenija Klemen Lampič pravi, da so iskrice med njim in zdaj njegovo ženo Saro preskočile, še preden sta se sploh srečala v živo.

Šimen Zupančič
Ljubezen sta si obljubila v slovenski Istri, solz pa med obredom ni manjkalo.

Klemen Lampič (33) je sodeloval v lanskem kuharskem šovu MasterChef Slovenija, na katerega ga je prijavil kar njegov sin. Po šovu se je njegovo življenje korenito spremenilo, saj je zaradi večje prepoznavnosti dobil več poslovnih ponudb ter sodeloval na kulinaričnih festivalih in delavnicah. Največja sprememba pa se je zagotovo zgodila na osebnem področju, saj mu je oddaja pripeljala dekle Saro, ki je postala njegova žena. Klemen je Saro prevzel, ko ga je opazila po televiziji v oddaji MasterChef Slovenija. »Naslednji dan sem ga poiskala na facebooku in mu pisala,« je povedala Sara. Začela sta se pogovarjati prek spleta, se že čez dva dneva srečala, nato je Sara spoznala Klemnovega sina, po enem tednu sta skupaj odšla na morje in po 10 dneh sta že živela skupaj. »Iskrice so preskočile, še preden sva se sploh srečala,« je dejal Klemen.

Šimen Zupančič
Svoj jedilnik je poimenoval Od morja do gora, saj je bila hrana res raznovrstna.

Le mesec dni za priprave

Tako sta se le osem mesecev po prvem srečanju – poročila. Za kraj poroke sta izbrala slovensko Istro, za priprave pa sta si vzela le mesec dni časa. Kljub temu je bila poroka posebna kulinarična izkušnja, saj je Klemen prav vse pripravil sam – sestavil je jedilnik iz lokalnih in domačih sestavin, sam je pripravil prostor za poroko in pogrinjke ter pomagal kuharju pri pripravi jedi. »Celoten meni sva poimenovala Od morja do gora, saj so krožniki ponujali morske dobrote, divjačino in druge slovenske dobrote, ki so bile tudi postrežene na primeren način.« In zakaj sta tako pohitela s poroko? Klemen in Sara pravita, da je nekaj pri tem imel tudi poseben datum poroke: 2. 2. 2020, ki naj bi bil magičen.

Šimen Zupančič
klemen lampic