TIK PRED FINALOM

Eva Boto je svoje sanje uresničila že pri rosnih 16. letih

E.J.
10. 12. 2019, 20.21
Posodobljeno: 11. 12. 2019, 08.39
Deli članek:

Eva Boto je skočila v narodno nošo in zmagala ter se uvrstila med finaliste zadnje oddaje Znan obraz ima svoj glas. Povedala nam je še, kaj je bil najlepši dogodek v njenem življenju.

Miro Majcen
Eva Boto je ob razglasitvi zmage od veselja kar zajodlala.

Simpatična Korošica Eva Boto (24) je bila tokrat pred velikim izzivom: stopiti je morala v čevlje legendarnih bratov Avsenik in zapeti pesem Tam, kjer murke cveto. Eva, ki sicer ne poje narodnozabavne glasbe, je bila prepričljiva in se tako prebila med štiri finaliste, ki se bodo v naslednji, zadnji oddaji borili za točke, ki pa jih bodo tokrat prejeli samo na podlagi glasovanja gledalcev. Za točke se bo potegovala skupaj z Davidom Amarom, Maticem Supovcem in Srđanom Milovanićem, medtem ko bodo ostali štirje tekmovalci, ki se niso uvrstili v finale, zapeli v duetih. Eva, ki je klub mladosti nastopala že na mnogih odrih, se bo na finale dobro pripravila, saj pravi, da dobro ve, da uspeh ni samoumeven. »Naj vedo, ja! Naj vedo, da uspeh ni samoumeven, da za uspehom stoji gora enih odrekanj, gora treningov, vzponov, padcev,« pravi in dodaja, da po navadi ploskamo le takrat, ko je nekdo na stopničkah. »Najpomembneje je, da na svoji poti vztrajaš: ko padeš, se pobereš vedno znova, predvsem pa, da ostaneš zvest sam sebi in uživaš v procesu.«

Miro Majcen
Za imitatorja sezone se bodo potegovali Matic Supovec, Eva Boto, Srđan Milovanović in David Amaro.

SPOMIN NA EVROVIZIJO

Eva je začela nastopati že pri desetih letih, pri šestnajstih je odšla na Evrovizijo. »Zame je bil to eden najlepših dogodkov v mojem življenju in z veseljem bi ga  ponovila. Zame je Evrovizija še vedno na neki način praznik, ne izpustim je niti eno leto, spremljam vse izvajalce, vse predizbore. Če izpustimo vse politične zadeve, ki so prisotne na samem festivalu, gledam na ta dogodek še vedno z istimi, velikimi očmi, polnimi občudovanja. Vedno sem sanjala o nastopu na Evroviziji, kar se mi je uresničilo pri rosnih 16 letih, bi pa zagotovo, če bi šla še enkrat, ravnala drugače, saj sem konec koncev le pridobila nekaj izkušenj v teh letih, tudi osebnostno bolj dozorela, prav tako tudi na glasbo gledam nekoliko drugače. Zanimivo je, kako zelo sproščena, brez nekih pričakovanj sem šla na tisti oder, zdaj sploh ne vem, ali bi bila sposobna tako suvereno stopiti na tak velik oder. Ko odrasteš, postaneš bolj samokritičen, več zahtevaš od sebe,« razmišlja o enem svojih največjih nastopov danes.