TRETJA ZMAGA

Tretja zmaga za Ano Dežman: Počutila sem se kot mami, čisto sem padla noter

E.J.
5. 11. 2019, 20.20
Deli članek:

V šesti oddaji Znan obraz ima svoj glas je Ana Dežman slavila že tretjo zmago, tokrat je imitirala svojo mamo, legendo Eldo Viler. Izdala nam je, komu je Elda pela to pesem.

Šimen Zupančič
Ana Dežman s svojim glasbenim talentom kot za šalo zmaguje v oddaji zvezdniških pevskih preobrazb.

Elda Viler ne skriva, da je nad glasbenim talentom svoje hčerke Ane Dežman navdušena, a ko je videla svojo hčerko Ano stati na odru, oblečeno v enako belo obleko, ki jo je nosila sama v videospotu za pesem Ti si moja ljubezen, ki ga je posnela leta 1979 v Piranu, je komaj prišla do besed. »Sem čisto obnemela, ovekovečila me je. Ana je bila moja akumulacija in brez nje ne bi več pela v življenju. Srečo si podajava, ker se v glasbo obdajava. Hvala za ta čudovit nastop,« je glasbena legenda Elda povedala v eter, ko jo je voditelj oddaje Denis Avdić takoj po nastopu Ane Dežman poklical po telefonu. Tudi Ana je bila čustvena, saj je to ena njenih najljubših maminih pesmi.

SPOMIN NA NOSEČNOST

Ana nam je še povedala, da je pesem Ti si moja ljubezen njena najljubša mamina pesem, ko je še bila otrok. »To je lepa, pozitivna in nežna ljubezenska pesem, ki je lahko tudi otroška. Mama mi jo je vedno pela, ko sem bila še majhna, in tudi sama jo večkrat pojem,« nam je še povedala pevka.

»Mama je to pesem takrat pela mojemu bratu Andreju, ko je še bila noseča z njim,« pravi Ana, ki je sedem mlajša od brata. »Bil je čustveni izziv in moram povedati, da sem kar letela. Počutila sem se, kot da bi bila moja mami, čisto sem padla noter. Mislila sem na svoje otroke, na svoji nosečnosti, ki sta mi ostali v lepem spominu. Kar videla sem se, kako se sprehajam v beli obleki po Piranu in čutila sem, kako je takrat uživala in tako sem uživala tudi jaz.« Operna pevka Ana še priznava, da vnovične zmage niti v sanjah ni pričakovala, a je čustveno in vokalno zahtevno nalogo odlično opravila. In čeprav je vedela, da njena mama skrbno spremlja njene nastope v oddaji, njenega klica ni pričakovala. »Največ mi pomeni, kako je ona to začutila, in verjamem, da je šlo tudi njej malo na jok, tako kot meni. Zelo sva povezani,« še pravi Ana, ki pa še ne ve, v koga se bo preobrazila v prihodnji oddaji, saj ji je ruleta namesto izziva pokazala vprašaj, kar pomeni, da vse do zadnjega ne bo vedela, v čigave čevlje bo stopila na odru.