KMETIJA

Prva izpadla tekmovalka šova Kmetija: »Izpadla sem zaradi premalo počivanja«

N.S.
23. 9. 2019, 20.29
Deli članek:

Izpadla tekmovalka Ksenija se je v areni v spretnosti pomerila s tekmovalko Marjano in izgubila, zato je morala zapustiti šov Kmetija. S Ksenijo smo govorili takoj po odhodu domov.

Aleš Rod
Ksenija je priznala, da ji je bila Marjana kot druga mama, saj sta se zelo povezali.

Vas je presenetilo, da vas je Marjana izbrala za drugo dvobojevalko?
Ni me presenetilo, saj je čutila, da mi bo vse zelo olajšala, če grem domov, glede na to, da sta bila zadnja dva dneva zame prava muka; terapija in protibolečinske tablete niso delovale, verjetno zato, ker jih niti nisem jemala ob uri, te nismo imeli, nisem imela normalnega, rednega spanja ob določeni uri, delala sem veliko, res smo bili vsi pridni, počivala sem pa zelo premalo.

Kako ste se počutili, ko so tekmovalci glasovali, da na dvoboju navijajo za Marjano?
Nisem bila presenečena, ker so tudi sami opazili, da sem vsak dan bolj »švoh«, in normalno, da bodo imeli veliko več koristi od Marjane. Vem pa, da me imajo zelo radi. Vse se je zgodilo tako, kot se je moralo.

Zakaj ste se odločili za preobrat in za glavo določili Marjano?
Zato ker smo ženske enakovredne moškim. In zakaj ne bi ženska vodila kmetije? Seveda, da ja. Čeprav veliko moških misli, da smo ženske manj sposobne. Ja, ja, če verjameš v pravljice. (smeh) V veliko primerih smo ženske veliko bolj močne od moških.

Imeli ste kar nekaj zdravstvenih težav. Kako se počutite danes?
Po pravici povedano, nisem še čisto v redu, se »sestavljam« in imam bolečine, ampak verjamem, da si bo telo popolnoma opomoglo, veliko počivam in oktobra imam tudi pregled, ki ga že komaj čakam.

Kakšne zdravstvene težave pa vas pestijo?
Imam velike posledice zaradi brahiterapije in same bolezni raka, tega ogabnega vraga! Bolečine v spodnjem predelu so vedno prisotne, enkrat manj, drugič bolj. Pravijo, da rehabilitacija traja nekje do pet let, ampak jaz se ne dam! Ljubim življenje samo, ki je že tako prekratko, zato vztrajajte in se imejte radi.

Kateri je najlepši spomin s Kmetije?
Nekaj najlepšega je, kako so me sotekmovalci lepo in toplo sprejeli, glede na moje stanje, in res skrbeli zame ter me čuvali. Res sem vesela, da sem spoznala toliko novih prijetnih dušic in imela možnost biti z njimi na tako lepem posestvu, obkroženem z naravo in živalicami.

Kaj vam je bilo na Kmetiji najtežje?
Da nismo imeli krompirja in dosti hrane! Shujšala sem za skoraj tri kilograme, kar je zame zelo slabo; doma zdaj jem kot pujsek. (smeh) In seveda je pomembna postelja, da lahko spim v miru ob določeni uri in imam svoj ritual, da zjutraj v miru vstanem, vzamem terapijo in tako naprej.