SANDRA SaLIHOVIĆ

Izpadla tekmovalka je preizkušala sebe in meje zmogljivosti

N.S.
8. 4. 2019, 20.15
Deli članek:

Verjetno se bo marsikdo spraševal, kako lahko iz šova kot druga izpade lastnica kuharskega bloga, pa vendar se je kuharsko tekmovanje za 29-letno Sandro Salihović iz Kranja moralo končati.

Miro Majcen
Za Sandro je bil MasterChef odločilna izkušnja za pogumnejše korake v karieri.

Sandra, verjetno ni tako lahko tekmovati v šovu MasterChef Slovenija, kot se nam zdi s »kavča«?

Mislim, da v MasterChefu še zdaleč ni nič za sigurno. Vsi, ki smo se uvrstili med »najboljših« 16, verjetno znamo kuhati. Vsak je nekje bolj močen, nekje manj. Noben ni popoln. Tudi če sem food blogerka, to nič ne pomeni. Sama kuham kakih pet let, še vedno raziskujem in se učim. S kavča pa se seveda vse zdi preprosto. (smeh) Ali pa mogoče malce težko, pravo predstavo o tem dobiš šele, ko se izkusiš v kuhinji MasterChef. 

Kateri dejavniki vse vplivajo na kuho v MasterChefu in kaj vam je delalo največ preglavic?

Veliko dejavnikov. Čas, zbranost ali pa nezbranost, kako prenašaš vse pritiske, komentarje sodnikov, trema, kamere – čeprav se teh hitro navadiš, konec koncev pa tudi kakšen dan imaš.

Se vam je zdelo pošteno, da so sotekmovalci z zvončkom na balkon poslali Matejo z razlogom, da se jim smili. Bi morali gledati na kuho?

Seveda sem upala, da bi mogoče rešili mene. Mislim, da mi je že v tistem koraku kazalo najslabše. Ampak logična poteza je, da so rešili Matejo, saj vemo, da je že prejšnji dan šla krepko čez sebe v dobro skupine. 

Kakšna je bila torej vaša izkušnja MasterChefa?

Odlična. Zelo je zanimivo, ko sam stojiš v tej famozni kuhinji, preizkušaš sebe in svoje meje, spoznaš ogromno ljudi in seveda vidiš, kako poteka celoten proces in koliko časa in dela je vloženega že v eno samo oddajo, kaj šele vso sezono. 

Česa vam je najbolj žal?

Ničesar ne obžalujem. Edino to, da je bil zame hitro čas, da se poslovim. Ker sem uživala. Tako z mojo MasterChef družino kot v kuhinji … ampak vse ima svoj namen. 

Kateri je najlepši in kateri najbolj grozen spomin?

Pravzaprav imam same lepe spomine. Nobenega zares groznega. Mogoče bi se, če bi ostala dlje, našel kakšen.

Kaj ste se naučili v kuhinji MasterChef?

Naučila sem se veliko. V samem procesu priprav sem delala veliko stvari, ki jih drugače ne bi – meso, filiranje in čiščenje … Naučila pa sem se tudi kar nekaj o sebi. 

Kakšni so vaši načrti?

Vsekakor želim razširiti svoje delovanje v kulinariki, še naprej razvijati svojo Mavrico Okusov, tudi potovati in preizkušati nove okuse ter iskati nove ideje. Mislim, da je bil MasterChef odločilen za bolj pogumne korake naprej.