V SOLZAH

Aneta se je ob bolnem otroku čisto zlomila

Vesna Meško
13. 12. 2018, 20.15
Posodobljeno: 16. 12. 2018, 12.54
Deli članek:

Finalistki šova Kmetija Aneti Andollini v teh dneh glavo ne polnijo misli na zmago v šovu. Njena hčerka namreč v bolnišnici bije življenjsko bitko.

Pop tv, Osebni arhiv
Kaj vse se pravzaprav dogaja, nam je Aneta razkrila v enem najbolj osebnih pogovorov do zdaj!

Za Aneto izkušnja v šovu Kmetija še zdaleč ni bila lahka, a kot nam je zaupala, jo je najhujše čakalo, ko se je vrnila domov. Hčerki Tii Alexis se je namreč zdravstveno stanje močno poslabšalo, čeprav je že več tednov v bolnišnici, predstavlja velik izziv tudi zdravnikom.

To nedeljo bo Tia Alexis imela rojstni dan. Žal je hčerkica zelo bolna, tako da vam najbrž bolj kot misel na slavje polnijo glavo in srce želje, da bi ji bilo zdravje naklonjeno. Kakšne težave jo pestijo?
Res je, v nedeljo bo moja Tia Alexis dopolnila osem let. Naša miška se sicer že dva meseca bori v pediatrični kliniki. Rojena je s kar tremi napakami oziroma težavami na srčku, poleg tega so se pojavile še druge težave. Zadeva je takšna, da se zadnja tri leta borim proti terapiji, ker zdravil ne odobravam, zdaj pa je žal napočil trenutek, ko sem morala popustiti in privoliti v njo.

Kakšne so zdaj napovedi zdravnikov?
Stanje je kar težko, tako zanjo kot zame, prav tako je Tia velik izziv tudi za zdravnike. Koliko časa bo še hospitalizirana, ne vedo povedati niti oni.

Kako se sami spoprijemate s težkim položajem? Vemo, da ste močna ženska, pa vendar nemočno gledati otroka, ki mu peša zdravje, je nekaj najtežjega na svetu …
Še tako močen človek se ob bolnem otroku zlomi in samo nemočno gleda. Danes je sicer mogoče marsikaj kupiti, zamenjati, nadomestiti, a zdravje je nekaj neprecenljivega.

Odziv javnosti je nemara v teh težkih trenutkih kot sol na rano?
Nisem nesramna, a vsem grdim in umazanim jezikom želim, da bi enkrat začutili to bolečino in vsaj za hip okusili, kako se ob vsem tem počutimo mi. Sram je lahko ljudi, ki me obsojajo, kakšna mama sem, da sem šla v šov, kajti za ta korak se nisem odločila, ker bi mi bilo dolgčas v življenju, temveč ker sem borka in se borim za svojo ter za našo boljšo prihodnost. Moja Tia je tudi en velik razlog, zakaj sem sploh šla v šov Kmetija, kajti z nagrado bi lahko svoj čas posvetila otrokoma in nam omogočila nakup konja. Slednji zelo terapevtsko deluje na deklico, prav tako jo pomirja.