Pripeljala si je konja

FOTO: Lara iz Kmetija na operacijsko mizo

Nejc Simšič
24. 10. 2018, 20.45
Posodobljeno: 24. 10. 2018, 20.50
Deli članek:

V priljubljeni šov Kmetija je tekmovalka Lara Goršek Kos od doma pripeljala svojega ljubljenčka, konja Arčija, ki pa se je že kmalu po prihodu na posestvo hudo poškodoval.

Pop TV
Lara je na Kmetijo pripeljala kar svojega ljubljenčka, konja Arčija.

Objokana Lara je morala z Arčijem na nujno operacijo, ni pa čisto znano, kdo je kriv, saj je težko odločiti, kdo bi moral skrbeti za konja. »Dokler se zunanja rana popolnoma ne zaceli, bo konj na mirovanju v hlevu, ker ne upamo tvegati z gibanjem. Konj ne šepa in ne kaže bolečine, a tetive so tetive. Hudo mi je, da je tako, kot je bilo, a očitno je bilo tako namenjeno in vesela sem, da ni slabše. Če bi šle zadnje tetive, bi ga lahko rešili,« je dejala.

Osebni arhiv
Konja Arčija so nemudoma poslali na operacijsko mizo in mu rešili nogo.

Na operaciji

Kot smo izvedeli, je bila Lara med samo operacijo ob Arčiju in se zahvaljuje veterini, ki je lepo zanj poskrbela. »Operacija je trajala več kot tri ure, potekala je leže, rano so mu pobrili, očistili, zašili tetive, mišice in kožo. Mogoče se sliši preprosto, a mislim, da je glede na dejstvo, da je vse skupaj trajalo več kot tri ure, daleč od preprostega. Veterinarji so podali dobro prognozo zdravljenja, pod pogojem strogega mirovanja. Sem pa noro hvaležna produkciji in veterinarski ekipi za pozitivno naravnanost ob nesreči in za to, da so mi pustili biti ob Arčiju skoraj ves čas operacije in sem lahko spremljala potek. Sicer mi je bilo hudo, ker nisem mogla biti ob njem, ko se je zbudil, a sem se zavedala, da je v super rokah veterinarske ekipe, zato mi je bilo nekoliko lažje pustiti ga na kliniki.«

Osebni arhiv
Kdo je kriv, da si je Arči hudo poškodoval tetive?

Pop TV
Lara je od hudega jokala kot dež, konja pa je spremljala tudi med operacijo.