Razkrivamo

Zvezdniški kuhar ogoljufal Salome

N. V. / Novice Svet24
15. 2. 2018, 20.05
Posodobljeno: 15. 2. 2018, 20.40
Deli članek:

Tekmovalec prve sezone šova MasterChef Slovenija Miha Hauptman je aprila lani odprl svoj prvi bistro, a ga je na hitro zaprl še pred koncem leta.

Matic Kremžar
Miha Hauptman in Nejc Mastnak sta zaprla bistro MihaChef in menda ostala dolžna plače in regres zaposlenim.

Mladi kuhar Miha Hauptman je po koncu kuharskega šova dobro izkoristil svojo prepoznavnost in s poslovnim partnerjem Nejcem Mastnakom odprl svoj bistro v Tacnu.

Pop TV
Kuharska diva Salome je bila ogorčena na dejanjem bivšega šefa.

Arhiv Novice Svet24
Miha Hauptman je ogoljufal tudi Edvino, Žana in Salome.

Spomnimo, da se je Miha rad pohvalil, da je s bistrojem želel ljudem pokazati in ponuditi nekoliko višjo kulinariko, ki pa je cenovno sprejemljiva. Med svojimi zaposlenimi je rad izpostavil tudi medijsko zanimiva obraza, Salome in tekmovalca šova Gostilna išče šefa Žana Tominška.

ZAPRL PODJETJE IN IZGINIL?

Kot je znano, bistroju ni šlo ravno najbolje, zato so se pojavile finančne težave, o čemer so se nekateri razpisali na različnih forumih. Večina je ostala brez službe, po naših podatkih pa je potapljajočo se ladjo prvi zapustil prav kuhar Žan. Ko se je Mihovim zaposlenim iztekla pogodba, jim je prek sporočila povedal, da se bistro MihaChef zapira, a kot je znano, je delavcem ostal dolžan plače in regres. Obljubil jim je sicer, da bo denar nakazan, a zgodilo se je, da je Miha preprosto izginil in se nehal javljati. »Imel je čas, da je svoj s. p. zaprl, čeprav so delavci že decembra lani podali prijavo na inšpektorat za delo. Do februarja letos niso ukrepali in so dovolili, da se je s. p. zaprl z vsemi dolgovi,« piše na enem od forumov. V poslovnem registru piše, da je poslovni objekt s 5. januarjem prenehal opravljati dejavnost, z 8. januarjem pa je bil izbrisan iz registra.

KAJ JE Z ZVEZDNIŠKIMI KUHARJI?

Najbolj zanimiva uslužbenca bistroja MihaChef sta bila kuharska diva Salome in kuhar Žan Tominšek, a na naše klice nista odgovarjala. Smo pa izvedeli, da je Salome že našla novo zaposlitev, in sicer v kavarni in restavraciji Foodie v Ljubljani, Žan pa menda tudi dela v eni od ljubljanskih restavracij.