Kmetija

Natalija Bratkovič - radijsko delo postavljeno na stranski tir

K.M.
12. 8. 2017, 19.30
Deli članek:

Voditeljica nove sezone Kmetije je spregovorila o televiziji, vodenju in tudi svoji ljubezni.

POP TV
Natalija Bratkovič

Kmetija je eden izmed najbolj gledanih televizijskih šovov pri nas. Kljub temu, da že imate izkušnje s televizijo, vas je kaj strah takšnega izziva?
Malo me je res. Formata te oddaje namreč kot voditeljica še nikoli nisem delala.

Česa se najbolj veselite? Kaj bo prinesla nova sezona?
Verjeli ali ne, veselim se čisto vsega in to vsak dan znova! Ko pridem na posestvo sem kot mali otrok v slaščičarni (smeh). Vse želim videti, vse želim doživeti. Nova sezona bo prinesla marsikaj zanimivega in tudi novega, saj se Kmetija vrača tja, kjer se je vse začelo in v čas, ki je od kmeta zahteval ogromno. Večina tekmovalcev že ima svojo kmetijo oziroma pozna življenje na njej in to se mi zdi zares pomembno, ker bo delo glavna vrednota. Gledalci boste deležni tudi napetih situacij, šov bo postregel z veliko preobrati in to takrat, ko boste najmanj pričakovali.

Boste bolj stroga voditeljica, ali boste poizkušala biti predvsem prijateljica?
Bom to, kar bo določena situacija od mene zahtevala. Članom družin bo zagotovo treba kdaj malo pomagati s kakšnim nasvetom, jih bodriti, ko bodo na tleh in jim s spodbudnimi besedami vrniti motivacijo. Tukaj bom njihova prijateljica. Če bodo kršili pravila, jih bom kregala.

Pred časom ste se preselili k fantu na podeželje – vas tudi on nauči česa v povezavi z delom na kmetiji?
Dejansko me res. Njegovi starši imajo košček zemlje, ki jo pridno obdelujejo, imajo tudi nekaj domačih živali. Dejan me je recimo naučil kositi, pujsku zamenjati steljo in ga nahraniti, pomagal sem mu spravljati seno. Edino, kar mu še ni uspelo je to, da grem v kokošnjak po jajca.

Kdo in zakaj je Natalijo navdušil za kickbox?

Trenirate kickbox, vozite se z motorjem … Od kje želja po takšnih hobijih?
Takšna preprosto sem. V življenju želim premagati čim več izzivov, izkusiti čim več stvari. Kar je super je to, da sem veliko ( tudi adrenalinskih) podvigov doživela prav zaradi svojega dela. 

Mare Vavpotič/M24
Voditeljica Natalija Bratkovič.

Sama sicer priznavate, da ste mesto dekle, ampak vseeno – radi preživljate čas v naravi in kaj v naravi najraje počnete?
33 let sem živela v Mariboru, zadnjega pol leta živim na podeželju. Pogrešam moje vijolično mesto, a mi tudi narava dobro dene. Priti pozno domov (trenutno po 12 urnem delovniku), sesti na balkon in preprosto uživati v zvokih narave, je res prijetno. Sproščujoče. To napolni baterije. Zazreti se v nebo, polno zvezd, je čarobno. Ja, čeprav morda ne delujem tako, sem romantična. :) Sicer pa naravo, ko mi čas dopušča, izkoristim za daljše sprehode s Tirionom in Tijasom (prvi je veliki angleški hrt, ki sem ga posvojila, drugi je Dejanov kuža mešanček), vožnjo s kolesom ali za tek. Zelo rada imam tudi piknike v naravi.

Takšna je lokacija letošnje Kmetije. 

Kako se pripravljate na vodenje? Nekje sem prebrala, da analizirate veliko materiala – vam je le-ta pomagal?
Pripravljam se z ekipo in to vsak dan. Sem človek z močnimi delovnimi navadami- ko delam, delam na polno in še čez. Torej pogosto tudi takrat, ko nisem več na setu oziroma posestvu Kmetije. Ja, sem človek, ki analizira. Vse. Mogoče bo kdo rekel, da zato, ker sem po horoskopu devica, ampak takšna sem. Z ekipo, v prvi vrsti s scenaristoma Anjo in Florijanom, pripravljamo tekste, vadimo. Vse, kar je potrebno, da je delo opravljeno kot se od mene in nas pričakuje oziroma kar oddaja od nas zahteva.

Bo radijsko delo zdaj kaj trpelo?
Radijsko delo je trenutno v mirovanju. Na frekvence Radia City se bom vrnila po končani Kmetiji. Pogrešam radio, pogrešam sodelavce. Smo majhna a učinkovita ekipa, ki v službo hodi z velikim veseljem.

Bo pred uradnim začetkom snemanja še čas za kak skok na morje?
Ne. Ampak naju to sploh ne mori, saj z Dejanom nisva osebi, ki bi nujno potrebovali morje. Nama bolj sedejo vikend pobegi, kot jih imenujeva midva. Dosti ljubše od morja nama je recimo to, da kakšen vikend v letu nameniva obisku katerega od večjih glasbenih festivalov ali kakšnemu vikend izletu. Letos sva recimo obiskala Ultro v Splitu, lani sva za božične praznike z avtobusom obiskala Milano.