X FACTOR

Nekoč Mitja Podlesnik, danes Mark Zebra

am
1. 6. 2017, 21.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Kot osemnajstletnega glasbenika smo ga najprej spoznali v priljubljenem šovu X Factor leta 2012, kjer je navduševal z odličnimi vokalnimi predstavami, nato pa ustvaril kar nekaj pesmi.

Osebni album
Čeprav je Mitja bolj rockerskega duha, raje ustvarja bolj umirjene oziroma pop pesmi.

Sledil je umetniški premor, med katerim je mladi glasbeni ustvarjalec iskal poti, da bi bil opažen tudi zunaj naših meja. Mitja Podlesnik se tako danes predstavlja z umetniškim imenom Mark Zebra, na slovensko glasbeno sceno pa pred vročim poletjem stavi na svežo in energično skladbo Dva kozarca vina. In kako se mladenič spominja svojih glasbenih začetkov? »Začetki segajo v srednjo šolo, kjer sem začel nastopati s šolskim rock bendom, s katerim smo uspeli igrati na različnih koncertih, vendar smo se zaradi različnih interesov žal razšli,« nam je zaupal Mitja, ki se seveda spominja tudi resničnostnega šova X Factor leta 2012.

PRISEGA NA SODELOVANJE Z GLASBENIKI

Dva kozarca vina je žanrsko drugačna skladba in predstavlja nadaljevanje njegove glasbene kariere. Sicer pa sam priznava, da se ne obremenjuje z glasbenimi stili: »Glasbo ustvarjam po trenutnem občutju, zato se nikoli ne ve, kakšna bo naslednja skladba. Mi pa glasba predstavlja velik del življenja in ne predstavljam si dneva brez nje.« Pri ustvarjanju skladbe Dva kozarca vina je sodelovalo več glasbenikov in producentov, govori pa o zabavi, dekletih in prostemu času. Prav to pa je tisto, kar potrebujemo, da se odklopimo od vsakdanjika in vsakodnevnih obveznosti.

Osebni album
Ob začetku svoje kariere se je glasbenik predstavljal kot Mitja Podlesnik.

V GLASBI OSTAJA ZVEST SLOVENSKEMU JEZIKU

»Hoteli smo narediti nekaj svežega, zabavnega, hitrega ...  primernega za vikende. Manjka nam veselja, zabavne glasbe, ob kateri se lahko v petek ali soboto odklopimo, damo skrbi na stran in preprosto uživamo. Zato je tudi besedilo takšno, primerno za vikend, odklop, predvsem pa za prihajajoče poletje,« še pove Zebra, ki poudarja, da ostaja zvest slovenščini. S tem poskuša dokazati, da je tudi v našem jeziku mogoče narediti dobro skladbo, z dobrim in zabavnim besedilom.