Survivor

Miran Stanovnik bo vodil resničnostni šov

J.P./STA
14. 7. 2016, 21.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Resničnosti šov Survivor, ki na male zaslone prihaja jeseni, bo vodil ekstremni športnik in župan občine Log - Dragomer Miran Stanovnik, poroča spletni portal 24ur.com. Tekmovalci se bodo pomerili na Filipinih, samo eden pa bo "preživel" oziroma osvojil zmago in prejel 50.000 evrov nagrade.

Mediaspeed
Tekmovalci bodo v Miranu Stanovniku videli vzornika.

Miran Stanovnik, ki se ga je zaradi puščavskih motorističnih podvigov prijel nadimek "puščavski lisjak", je po pisanju portala znan obraz v svetu ekstremnega športa, med njegovimi nazivi pa je tudi veteran za Slovenijo.

Svojo športno kariero je začel v atletiki, nato pa nadaljeval kot kolesar. Prvič se je na avanturistično izkušnjo podal leta 1990 na dirko Camel Trophy, s slovito puščavsko dirko Dakar pa se je srečal leta 1996. Puščava ga je zasvojila in na dirko se je vrnil še enajstkrat, navaja portal.

"V čast mi je, da bom voditelj prvega slovenskega Survivorja. Gre za največji preživetveni boj na televiziji in takšne razmere mi niso tuje. Komaj čakam, da filipinska zgodba pride na televizijske ekrane, saj je bila lokacija sanjska, a vseeno neusmiljena. Mislim, da bo oddaja motivirala tudi včasih malo brezciljno slovensko mladino," je za 24ur povedal Stanovnik in dodal, da ima pred kamero pozitivno tremo, a da je že pridobil dragocene medijske izkušnje, ko je gostoval v mnogih televizijskih in radijskih oddajah.

Voditelj s pozitivnim pogledom na ekstremne podvige

Programski direktor POP TV Branko Čakarmiš pa je pojasnil, da so iskali voditelja s pozitivnim pogledom na ekstremne podvige in človeka, ki lahko motivacijsko vpliva na tekmovalce. "Miran te lastnosti ima, hkrati pa njegovi uspehi na Dakarju govorijo o tem, da se zlepa ne preda, kar je pri igri Survivor zelo pomembno. Tekmovalci bodo v njem videli vzornika, gledalci pa karizmatičnega voditelja, ki je vajen trdega dela in neusmiljenih naravnih razmer, kot bodo vladale na Filipinih," je o izbiri Stanovnika še dejal Čakarmiš.