ODDAJA PRESEŽKOV

Tilen "pojedel" Makarovičevo

mv
10. 5. 2016, 21.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ko že mislimo, da smo videli vse, se Tilen Artač preobleče v vsestransko umetnico Svetlano Makarovič in vse pusti odprtih ust. Njegova zmaga tako ni bila presenečenje, saj je svoj lik "pojedel"!

Pop TV
Artač je mojstrsko nastopil kot Svetlana Makarovič, vsestranska umetnica brez dlake na jeziku.

Deveta oddaja šova Znan obraz ima svoj glas je postregla s preobrazbami, ki jih dolgo ne bomo pozabili. Strokovni žiriji v stalni postavi Irena Yebuah Tiran, Gojmir Lešnjak - Gojc in Tanja Ribič se je kot četrti žirant pridružil nekdanji smučar Jure Košir. Zmaga je šla tokrat v roke imitatorja Tilna Artača, ki se je tako prepričljivo preobrazil v Svetlano Makarovič, da se od svoje vloge ni ločil vse do konca oddaje. Njegov nastop je požel stoječe ovacije in solze v očeh žirantov. Gojc, ki Svetlano še posebej spoštuje zaradi njene vrhunske poezije in brezkompromisnosti, je orošenih oči dejal: "Tilen, res si mojster!" 

Pop TV
Žirantski mafiji se je tokrat pridružil nekdanji smučar Jure Košir.

Ani kot Julie in Samuel kot Ray

Poleg Tilna je nedeljski večer s svojim nastopom popestrila Ani Frece, ki je imela težko nalogo, saj se je morala preleviti v Julie Andrews in odpeti pesem iz filma Moje pesmi moje sanje, izziv pa je odlično prestala. "Hvala za čudovit nastop, to je bilo res zelo zelo lepo, sploh glasovno je bilo super!" je dejala Irena. Tudi Samuel Lucas je lik Raya Charlesa tako zadel, da mu je Gojc priznal, da je to zanj najboljša imitacija v oddaji. Žiranti in gledalci so se zabavali tudi ob jokerju Jane Šušteršič, ki je v vlogo Micka Jaggerja postavila prijatelja, igralca Domna Valiča. Do finala nas čakata le še dve oddaji in trenutno najbolje kaže Tilnu Artaču, sledi mu Mišo Kontrec, za njima pa je Jana Šušteršič.