Zabava

Ogoljufani Dalibor se bori naprej

mv
5. 5. 2016, 20.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V zadnjem tednu sta oddajo Big Brother zapustila dva tekmovalca, Gregor Kobale in Dalibor Brajdić, ki pa sta se iz hiše izselila z različnimi občutki.

mv
Gregor in Dalibor

Gregor Kobale je na presenečenje vseh prejšnji četrtek na vrat na nos zapustil hišo Big Brother, in čeprav je bil sprva šokiran, je to sprejel kot del igre in je danes hvaležen za izkušnjo, predvsem pa vesel, da ga je njegova družina sprejela takega, kot je.

Gregor, tvoja izselitev sredi tedna je bila šok, ne le za tvoje sostanovalce, ampak verjetno tudi zate. Na kaj si pomislil, ko ti je Manja povedala, da se ne boš več vrnil v hišo?

Najprej sem pomislil na to, da upam, da mi bodo dovolili, da se vsaj poslovim. Dejstvo je, da je to šov, slej ko prej bi eden šel, tokrat sem to bil jaz. Pet minut kasneje sem se po prvem šoku z odhodom sprijaznil.

V hišo si se imel vmes priložnost vrniti. Zakaj si to naredil in kakšni so bili občutki ob tem?

Vesel sem bil, da sem se lahko vrnil, sem se pa že pred tem odločil, da bom ostro pristopil do vsakega. Hotel sem narediti malo šova in mislim, da mi je uspelo, saj so bili vsi prestrašeni. (smeh) Najprej sem Jasminu voščil za rojstni dan, nato sem vsakemu povedal nekaj lepih besed o tem, kaj si mislim o njih. Do Erika sem bil posebej oster, ker sem si ob prihodu domov ogledal posnetke in videl, da manipulira z ljudmi, igra se s čustvi ostalih. Zato sem ga polil z vodo, da bi se streznil. Tudi do novih stanovalcev sem bil oster, ker so prišli in so že začeli konflikte. Želel sem, da vedo, kaj si mislim o njih. In jim pokazati, da le nisem tako vodljiv, kot so si morda mislili, in znam povedati to, kar si mislim. 

 Odgovor Pop TV na Daliborjeve obtožbe o nepravilnem glasovanju »Vsak stanovalec hiše Big Brother si želi zmage in s tem tudi nagrado 50.000 evrov. Kasnejši ko je odhod iz Big Brotherja, težje tekmovalci sprejmejo poraz, takšne so izkušnje iz vseh resničnostnih šovov. Tako so tudi Daliborjevo razočaranje in reakcije razumljivi. (…) Glasovanje je potekalo brez tehničnih težav in v skladu s pravili.«

Koga boš najbolj pogrešal? 

Definitivno najbolj Sašo. Ko sem prišel nazaj v hišo, se je zjokala in mi dala svoj gel za tuširanje, ker sem si ga v hiši kar naprej izposojal od nje. Almo tudi pogrešam, saj sva se pogosto zabavala in smejala, vedno sva bila za »fore«. Tudi Klemna pogrešam in Simona. S slednjim in Sašo se je bilo fino pogovarjati, saj sta človeka, ki razmišljata s svojo glavo. Njuna družba mi je, priznam, olajšala bivanje v hiši.

Komu od preostalih tekmovalcev najbolj privoščiš zmago?

Zmago najbolj privoščim Klemenu, ker mi je dal vedeti, da si ne želi konfliktov, v šov je prišel zaradi denarja, s katerim bi si lahko zgradil hišo. Ima svoj namen. In mu res privoščim zmago, da si bo lahko ustvaril življenje s svojim dekletom.

Kaj se ti obeta v prihodnosti, te ljudje prepoznavajo, kaj upaš, da boš odnesel od sodelovanja v oddaji?

Res me ljudje prepoznavajo, ko grem po ulici. To sem okusil zdaj, ko sem bil nekaj dni na Primorskem. Šel sem pozdravit otroke iz socialno ogroženih družin na Debeli rtič. Glede prihodnosti pa upam, da se mi obeta služba v modi, da je nekdo prepoznal ta potencial v meni. Res si želim delati kot stilist … Največ od vsega pa mi pomeni, da me je po oddaji moja družina povsem sprejela, mene in mojega fanta. To je neprecenljivo.

Kaj je bilo najtežje v času bivanja v hiši in kaj ti bo ostalo v najlepšem spominu?

Najtežje je, ker nimaš okoli sebe ljudi, ki te razumejo. V hiši si moral imeti za vsako stvar, ki si jo povedal, argumente in stati za tem, sicer je hitro prišlo do konflikta. Sam s tem sicer nisem imel težav, za vsem, kar sem povedal, sem stal in nisem pustil, da me kdo izpodbija. Težko je tudi, ker se sprašuješ, kako te ljudje zunaj sprejemajo. Ogromno nekih vprašanj ti roji po glavi in to je bilo meni osebno najtežje. Celotna izkušnja mi bo sicer ostala v lepem spominu, saj sem si vedno želel priti v šov, letos mi je uspelo. In čeprav sem rekel, da v hišo sicer nisem prišel iskat prijateljev, se bom tudi po koncu oddaje z veseljem družil z najmanj tremi sotekmovalci. 

Gregor je najbolj vesel, da je po nastopu v oddaji njegova družina brezpogojno sprejela tako njega kot njegovega fanta.

Dalibor trdi, da je bil izločen po krivici 

V nasprotju z njim pa je precej bolj burno odhod iz hiše sprejel Dalibor Brajdić. Trdi namreč, da so ga ogoljufali ter da bi v resnici hišo morala zapustiti Jadranka. »Moja izločitev je bila odločitev produkcijske ekipe, ne občinstva. To je vse, kar lahko povem. Želel sem v TV klub, pa so me odstranili in me odpeljali v sobo, in ko sem članici produkcijske ekipe povedal, da poznam resnico in da jo bom delil s celo Slovenijo, mi je preprečila, da bi vstopil v studio Big Brother kluba. Bil sem v šoku. Res jezen. Boril se bom, da dokažem resnico, ki je, da z glasovanjem nategujejo ljudi, da glasujejo, a v resnici njihovi glasovi niso nič vredni. Žal mi je, da sem se prijavil v ta šov, ker o izločanju tekmovalcev ne odloča publika. To je kot telenovela, vam povem, oni želijo obdržati ljudi, ki so bolj agresivni in s tem ljudem bolj zanimivi,« nam je razložil Dalibor. Za uradni odgovor na njegove obtožbe smo seveda prosili tudi Pro Plus, kjer pravijo: »Vsak stanovalec hiše Big Brother si želi zmage in s tem tudi nagrado 50.000 evrov. Kasnejši ko je odhod iz Big Brotherja, težje tekmovalci sprejmejo poraz, takšne so izkušnje iz vseh resničnostnih šovov. Tako so tudi Daliborjevo razočaranje in reakcije razumljivi. Produkcijska ekipa Daliborja še ni gostila v Big Brother klubu, saj je v tem trenutku še pod vplivom močnih čustev, ko pa se strasti malce pomirijo, bo v klubu zelo dobrodošel. Glasovanje je potekalo brez tehničnih težav in v skladu s pravili.«