Bitka parov

Poslovila se bosta kar dva para

M. V.
29. 4. 2016, 11.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V nocojšnjem resničnostnem šovu Bitka parov bo pred tekmovalci nov izziv, saj bodo morali na izločilnem izzivu pojesti kuharske "specialitete", ki jih je pripravil voditelj Klemen. Ribji napitek, surove sardele, živi črvi in živalska očesa je le nekaj jedi, ki so jih morali pojesti na poti do zmage. Na koncu oddaje se bomo poslovili od kar dveh parov.

Pop TV
Voditelj Klemen bo v nocojšnji oddaji moškim tekmovalcem postregel z nenavadnimi specialitetami, ob katerih so se fantje le stežka zadrževali, da niso bruhali.

Preverili smo, kako so se tekmovalci počutili na snemanju, in jih vprašali, katere jedi so bile najtežji zalogaj. "Ne vem, ali bi temu lahko rekli sreča ali nesreča, ampak jaz sem moral jesti le dve specialiteti, niti ena mi ni bila pretirano všeč. Pri kanapeju s hroščem sem bil presenečen, kako trde nogice oziroma tipalke ima v bistvu hrošč. Prej bi pregriznil zobotrebec kot delčke hrošča. Ko ugrizneš vanj, se ti njegova vsebina naenkrat znajde po vseh ustih, tipalk oziroma nogic pa nikakor ne moreš in ne moreš pregrizniti. Ko pa ga hočeš pogoltniti, da ga le čim prej spraviš po grlu navzdol, se ti tiste tipalke nekje zataknejo in bi jih rad kar izpljunil," je bil iskren Bojanin partner Tihomir.

Težko je pregrizniti oko

"Najtežje je bilo pojesti oko. Zadeva je namreč prevelika, da bi jo pogoltnil, oko je treba pregrizniti. Ker pa je zelo spolzko, se temu upira in zdrsuje med zobmi ter ga je treba nastaviti z jezikom. Ko ti ga končno uspe pregrizniti, se ti tako ogabno razlije po ustih, da proti bruhanju pomagata le izreden fokus in avtosugestija, da v resnici jem rumove kroglice," je svojo izkušnjo s Klemnovimi "specialitetami" opisal Tanjin Aleš. Podobno je glede očesa izkusil Ivanin partner, prav tako Aleš. "Meni osebno ni bilo težko pojesti nobene od Klemnovih specialitet. Je pa res, da so mi največ preglavic povzročale ovčje oči. Klemen je res dober kuhar in z veseljem vam bo postregel s specialitetami, samo javite mu število porcij,"se je na koncu pošalil. Tudi Alešu, Nikinemu partnerju, je največ preglavic povzročalo oko, ni bil navdušen pa niti nad ščurkom. Lijin Aljoša pa je imel poleg očesa, ki je šokiralo vse tekmovalce, težave tudi z vampi. "Zelo težko je bilo prežvečiti vampe, nikakor jih nisem mogel spraviti po grlu, ker so bili suhi. Tudi tu ni bilo okusa, ampak je bilo zame prvič, da sem jih jedel, pa seveda upam, da tudi zadnjič. Takšne 'specialitete' niso zame, to je ogabno!" je priznal.