Astro

Tedenski horoskop: Odločitve tega tedna bodo trdne kot le redko

Bern Jurečič
16. 6. 2019, 17.30
Deli članek:

Stiki in odnosi med planeti bodo ta teden neobičajno natančni in močni, celo vrsto zapisov bi lahko naredili za vsak par posebej.

Profimedia
Poskrbimo, da naše najlepše sanje ne bodo več sanje, ampak realnost, z njunim sodelovanjem imamo vse možnosti za to!

Pod črto to samo pomeni, da bodo odločitve tega tedna trdne, pogosto brez veliko ozira na mnenje okolice, češ pomembno je iti naprej. Toliko bolj zaradi dejstva, da bosta Uran in v prvi polovici tedna Venera ob vsem tem čisto sama, torej sentiment ne bo vplival na nas. V petek se Sonce prestavi v Raka, prvi poletni dan bo. Istega dne se retrogradno obrne Neptun, kar ne prinaša česa posebnega, le istočasnost je zanimiva. Večji pomen pa bo zato imel natančen sekstil med Saturnom in Neptunom, očetom in sinom in mitologije. Prinašata potencial za uresničitev nekih sanj ali pa vsaj načrte za kaj takega. Na enak način se bosta namreč srečala še enkrat, ko Saturn naokrog pride v direktni smeri, to pa bo 9. novembra. Dotlej poskrbimo, da naše najlepše sanje ne bodo več sanje, ampak realnost, z njunim sodelovanjem imamo vse možnosti za to!

Horoskop za teden od 17. do 24. 6. 2019

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Marsovo gibanje ta teden opozarja na treznost korakov in dodelanost, premišljenost akcij. Ker se bo skupaj z Merkurjem postavil skladno z Neptunom, vas bo pri odločanju bolj kot sicer vodila intuicija, pa tudi navdih bo večji in bolj zanesljiv. Je sicer tudi mogoče, da vas pri kakšni akciji zanese sentiment, sploh če bo šlo za družino, posest ali dediščino. Tu bo treba ubrati drugo pot, tisto k hladnemu razmisleku. Posebej pazljivi na svoje korake bodite, če boste imeli na programu preveč nalog naenkrat. Na splošno je videti kar precej pritiska »od zgoraj«, češ, kaj vse je treba narediti, izpolniti. Najdite kakšno luknjo v času za počitek, izlet, branje knjige, čvek s prijateljico ali pa spanje.  

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Zaželeli si boste nekaj miru oziroma vsaj stabilnosti na svoji poti, torej da se hitrost ne bi stalno spreminjala. Vse se tako hitro spreminja, da so prilagoditve ritma in nalog skoraj na dnevnem redu, to pa bikom nikoli ni všeč. V službi je videti nekakšno ohladitev odnosov oziroma preveč naloženega dela. Stisnite zobe, položaj se bo kmalu spremenil na bolje. Pri upravnih, pravnih in sodnih zadevah gre lahko kaj narobe, če drugega ne, bo pri kakšni stvari potrebna ponovna presoja ali pa novi dokumenti oziroma dokazi. Če naj bi sami začeli tovrsten proces, na primer aplikacijo za kakšno dovoljenje ali pa da bi se odpravili na sodišče iskat pravico, tega nikakor na naredite zdaj. Pri financah vas te dni zlahka zavedejo čustva, zato se raje zanesite na miren in trezen premislek.  

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Mars in Merkur ta čas potujeta skupaj, zato se vam ob vseh nalogah, ki jih imate, ni treba bati, energije boste imeli dovolj za sto poslov naenkrat, tudi z zbranostjo ne bo nič narobe. V službi bo šlo nekaj narobe, a se boste dobro izmazali, na koncu bo odgovornost na svoja ramena moral prevzeti nekdo drug. Neki večji posel se bo začel izmikati. Ne trudite se ga zadržati za vsako ceno, raje poglejte na zadevo z več zornih kotov, morda boste ugotovili, da je celo bolje tako. Ta teden boste razmišljali tudi o finančni plati svojega početja ter o tem, da ne bi bilo slabo kaj tudi privarčevati, če drugega ne, pa zato, da si boste malo obogatili dopust, ko pride na vrsto. Ne odzivajte se na vedenje drugih preveč živahno, morda bi bilo bolje pustiti jih, naj svoje probleme rešijo kar sami.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Sonce pride ta teden v vaše znamenje, in ker sta tam že nekaj časa tudi Merkur in Mars, bo to pomenilo nekaj več odzivnosti pa tudi aktivnosti, tako da nikakor ne boste mogli obstati na mestu. V službi vas bodo zelo potrebovali, poskrbite pa, da bo vaš delež opazen, oziroma na kak prefinjen način dajte vedeti, da za to skupnost napravite več, kot vam je priznano. Pri poslih se lahko pojavi nelojalna konkurenca ali pa se bodo razširile kakšne govorice. Dejstvo, da ne držijo in da jih je lahko demantirati, danes ne pomeni veliko, a k sreči dandanes nobena senzacija ne traja dolgo. Morebitne zdravstvene težave tega tedna so lahko povezane samo s preobremenjenostjo, pa tudi pri sekiranju bi bilo dobro premakniti se naprej in jemati življenje malo manj problematično.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Neki načrti se vse bolj izkazujejo kot neuresničljivi. Poleg tega v službi in poslih neka naloga zahteva vedno več pozornosti, morda lahko kaj uide iz rok, tega pa si ne morete privoščiti. Na druge ne morete računati, vsaj za najpomembnejše zadeve ne, in tudi razne podrobnosti čakajo samo na vas. Vaša velika aktivnost v zadnjem času začenja kazati zobe. Čeprav imate o sebi in svojem položaju zadnje čase dobro mnenje, začnite razmišljati tudi o tem, da je treba tu in tam malo izpreči. Bolje tako, kot da vas k taki misli pripelje slabo počutje ali celo bolezen. V nekem odnosu s sorodniki boste trmarili ali pa kljubovali. Tudi če bodo argumenti na vaši strani, bi bilo vseeno dobro razmišljati malo bolj dolgoročno oziroma, ali se vam to izplača.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Veliko obveznosti imate in trudite se »narediti vse«, kar seveda ni mogoče; občutek, da boste enkrat zadostili potrebam, je varljiv. Sistemu je vaša pripravljenost podpirati ga všeč, a pri vas se lahko pojavi izgorelost, ne da bi se »cilju« vsaj malo približali – nikoli ni konec nalog, če smo prepričani, da moramo narediti »samo še to« ... V žarišču tokratnega vašega zanimanja pa ne bo samo služba in položaj v njej, temveč boste razmišljali tudi o kakšnih bolj dolgoročnih načrtih ali koristih. A se utegne zgoditi, da bo šlo to vsaj malo tudi na račun domačih oziroma družine. Da ne govorimo o tem, da pri vsem tem nase ne pomislite pogosto ... Pojavila se bo potreba po nekem izobraževanju ali povezavi s tujino. Če bo tudi to treba vključiti v načrte, prestavite vse skupaj raje na oktober ali kasneje.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Trudili se boste vzpostaviti ravnovesje med vsem, kar vas obkroža, pa če gre za naloge oziroma odnose z drugimi na eni strani ali lastna prepričanja, želje in po možnosti vsaj malo razbremenitve na drugi. V drugi polovici tedna bo poudarek na službi večji kot prej, nekaj bo šlo tam bolj zares, a tudi bolj umirjeno in predvidljivo. V odnosih s sorodniki ali sosedi si boste želeli več čistega vina, zdelo se bo, kot da različni interesi preveč tekmujejo med seboj. Na srčnem področju se ta teden utegne nenadoma pojaviti kaj zelo prijetnega, a lahko to zelo prijetno tudi enako hitro mine. Uran ne počiva, predvsem pa ne da miru – dinamika, ki nam je včasih všeč, pogosto pa ne.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Sončev prestop v Raka bo škorpijonom prinesel nekaj razbremenitve, z nekaj manj krča boste lahko delali in se morda posvetili še čemu drugemu kot problemom in izzivom. Tudi če kak rezultat ne bo optimalen, bo več štelo, da delate z več zadovoljstva kot prej. Pri financah bodite previdni, saj Venerin vpliv kaže na nekaj prelepega, kar pa se bo skoraj gotovo izkazalo za zmotno in bi bilo treba popravljati napake v korakih. V uvodu omenjene povezave Neptuna se pri vas nanašajo na ljubezensko življenje, kjer bosta hitro kakšna beseda ali korak preveč, potem pa se bo treba opravičevati. Še bolj je mogoče, da ob še tako jasnem izražanju obe strani ne bosta mogli ugotoviti, kje je pravzaprav težava. Za reševanje upravnih ali pravnih zapletov raje počakajte kak teden.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

V prvi polovici tedna boste nekoliko razdražljivi in preobčutljivi, temu pa sledijo bolj trdni koraki in prepričanje, da bo šlo vse v redu. Drugi, vključno s partnerjem, vam bodo te dni pomenili več kot po navadi, pa tudi več pozornosti bodo zahtevali. Ni nujno, da zaradi kakšne kaprice, morda zaradi nemoči in potrebe po pomoči in razumevanju, na primer ob zdravstvenih težavah. Na delovnem mestu je zelo dinamično in nič ne kaže, da bi se stvari razjasnile ali umirile; edino, kar vam ostane, je odzivanje sproti na vse, kar se dogaja. Pri poslih bodo zahteve visoke, vi pa boste vse naredili natančno in pravočasno ter se izognili napakam ali kritiki.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Povezave obeh planetov v vašem znamenju bodo ta teden zelo napete in do poka v odnosih ni daleč. Svoj lonček z napeljevanjem k nerazumevanju pristavlja tudi močno povezani Neptun, utegne se celo zgoditi, da bodo nejasnosti in dezinformacije načele kakšen odnos, ki sicer velja za jasnega in trdnega. V naravi bi to lahko ponazorili z »vodo, ki počasi najeda kamen«. Bodite pozorni in se ne odzivajte na čisto vse, marsikaj se bo sčasoma uredilo samo od sebe, samo da ti neugodni vplivi minejo. V srčnih zadevah »vedri in oblači« osamljeni Uran, deluje pa tako, da prehitro pomislimo, da nam neka zveza prinaša več obveznosti kot ugodnosti. Gre to res tako zlahka? Podobno je s financami – storite raje kak korak manj kot več in se ne izpostavljajte nepotrebnemu tveganju!

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Dobili boste neki preblisk, na prvi pogled odličen in tak, da bi lahko razrešil več težav ali nalog hkrati. Prelepo, da bi bilo lahko res. Tako se bo tudi izkazalo, veliko malenkosti ne bo podpiralo te ideje, preveč vsega bi bilo treba za to pripraviti ali pa uskladiti. Hudič tiči v podrobnostih, pogosto je tako. Pa tudi sicer na splošno čas ni naklonjen razvoju, ampak kvečjemu konsolidaciji obstoječega. Vodnarji ste tu lahko zelo koristni, saj imate vizijo in odlične ideje, a kako jih drugim razložiti tako, da se jih ne bodo prestrašili, to je zdaj vprašanje. V ljubezni bo nekaj novih odprtih vrat, kar stežka boste dohajali vse skupaj. Osamljena Venera zna narediti slabo voljo, saj nič dobrega ne bo dovolj, pa če se še tako trudite. Ne izgubite potrpljenja, vse to bo minilo.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Neptunov izpostavljeni položaj, ki onemogoča jasen pogled na korake, ki jih je treba narediti, se počasi izteka, čez dva tedna ga ne bo več, toda »tik pred zdajci« se pojavlja v vsem svojem »sijaju« in šele Saturnova intervencija bo preprečila, da bi šlo kaj čisto v napačno smer. Še več, nekaj prelepo zamišljenega, kar tiči v vaših mislih in ne dočaka realizacije, se začenja kazati kot izvedljivo. Sončev prestop v Raka bo prinesel nekaj več svetlobe, energije, aktivnosti, prodornosti, tudi sreče. Z njo se boste lotevali vsega novega, vse bo kazalo, da se odpirajo številna vrata. Pri poslih se bodo pojavile nove možnosti, ki pa jih boste obšli in prepustili drugim. Neko staro prijateljstvo se v tem času lahko izkaže za zelo koristno.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 25°28 Dvojčkov do 2°09 Raka, v katerega bo vstopilo 21. 6. ob 17.53.
Merkur bo prišel od 19°17 do 27°18 Raka.
Venera bo ta teden prišla od 9°34 do 18°06 Dvojčkov.
Mars bo prišel od 20°24 do 24°52 Raka.
Jupiter bo šel retrogradno od 18°40 do 17°49 Strelca.
Saturn bo retrogradno prišel od 18°49 do 18°21 Kozoroga.
Uran bo po Biku prišel od 5°23 do 5°39.
Neptun se bo ta teden navidezno ustavil na 18°43 Rib in začenja svojo letošnjo retrogradno pot.
Pluton se bo počasi premikal retrogradno od 22°32 do 22°22 Kozoroga.
Luna bo šla 17. 6. v Kozoroga, 20. 6. v Vodnarja in 22. 6. v Ribi.
Polna luna bo na nebu v ponedeljek, 17. 6., ob 10.30 na 25°53 Strelca.