Tedenski horoskop

Tedenski horoskop: Varne variante na eni in izzivi na drugi strani

Bern Jurečič
9. 6. 2019, 17.05
Posodobljeno: 9. 6. 2019, 17.42
Deli članek:

Teden zelo močnih energij in potencialov se odpira pred nami!

Profimedia
Katero pot si boste izbrali?

Povezave med planeti bodo zelo tesne, s tem tudi močno izražene. Najlepše bi bilo, če bi šlo za lepe in ugodne zveze, a ne bo ravno tako, vsaj na začetku tedna ne. Že v ponedeljek zjutraj se bo na nebu ustvaril izjemno natančen veliki križ med Jupitrom, Neptunom, Soncem in za kratek čas z Luno. Res le za nekaj ur, a dovolj, da se v medsebojnih odnosih, tudi v globalnem smislu, kaj premakne ali da se zgodi neka sprememba, ki se bo poznala dlje časa. Ko se bo čez dan pomaknila naprej, bo za njo ostal T-kvadrat, ki bo efektiven še v drugo polovico tedna, dokler se dovolj ne odmakne Sonce. Ta konfiguracija pa se bo odrazila v iskanju prave smeri, iluziji, iskanju povezav z drugimi in poskusih opiranja nanje, pa tudi v nihanju med varnimi variantami na eni in izzivi za prihodnost na drugi strani.

Ob vsej tej povezanosti planetov se zgodi, da eden od njih sameva in se ne druži z nikomer. Tokrat je to Venera, primanjkovalo nam bo diplomacije, občutka za ravnovesje, sentimenta, tudi estetskega občutka, stvari bodo šle naravnost, morda na nebrušen ali celo grob način. Ta teden je za močne in prepričane ljudi, ti lahko iz njega izvlečejo veliko.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 18°47 do 25°28 Dvojčkov.
Merkur bo prišel od 8°54 do 19°17 Raka.
Venera bo ta teden prišla od 1°02 do 9°34 Dvojčkov.
Mars bo prišel od 16°56 do 20°24 Raka.
Jupiter bo šel retrogradno od 19°34 do 18°40 Strelca.
Saturn bo retrogradno prišel od 19°15 do 18°49 Kozoroga.
Uran bo po Biku prišel od 5°04 do 5°32.
Neptun bo ta teden prišel le od 18°41 do 18°43 Rib, 21. 6. pa bo šel retrogradno.  
Pluton se bo počasi premikal retrogradno od 22°40 do 22°32 Kozoroga.
Luna bo 11. 6. vstopila v Tehtnico, 13. 6. v Škorpijona in 15. 6. v Strelca.
Prvi krajec bo na nebu v ponedeljek, 10. 6., ob 7.58 na 19°06 Device.

Profimedia
Kaj napovedujejo zvezde?

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Počasi vas že po malem jezi, da se vam napake pojavljajo ena za drugo, toda Mars se izvija izpod vpliva Neptuna, zato je ravno zdaj – pa še prvi krajec je na nebu – pravi čas za pozitivne premike in odločen korak naprej. Ne bodite pri tem agresivni, da ne obrnete ljudi proti sebi. Marsičesa niste dokončali, a zdaj za to ni časa, počakajte na novo priložnost, da bi pospravili za nazaj; če drugega ne, se čez nekaj tednov na svoji poti spet obrne Merkur in bo dosti priložnosti za to. V službi bo šlo nekaj na trdo ali na težji način, a vi se boste utrudili kasneje kot drugi, tudi iz takega položaja boste izšli kot zmagovalec. V ljubezni je videti nekaj lahkost in tudi lahkomiselnosti, od tu do spregleda česa pomembnega pa ni daleč, pazite se.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Tudi če ste polni idej in navdiha za realizacijo, vas bo motil Uranov vpliv, zaradi katerega boste šli naprej po načelu »vroče – hladno« in imeli nekaj težav z vzpostavitvijo stabilnosti na svoji poti. Zato se, če vam drugi postavljajo ovire in naloge, z njimi raje sprijaznite in se pomenite, kot pa da bi tekmovali. Venerin neugodni položaj poudarja pomen denarja in materialnih zadev, tako bo tudi v primeru, če nikjer ne bo videti niti oblačka. Skrb zaradi skrbi, bi lahko rekli temu. V ljubezni boste igrali na preverjene poteze in obrazce, skorajda po pravilih bo šlo. Je pa res, da za sproščenost v odnosu dobrih pogojev ne bo, paziti bo treba na besede in korake pa še kaj.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Med spremenljivimi znaki se boste dvojčki najmanj ubadali s tegobami, ki jih nakazuje omenjeni veliki križ. Vaš jaz bo ta čas zadosti močan, da bo vaše stališče »naj kar pride, če si upa, pa bomo videli«. Malo vas bo tekom tedna motilo, da tudi tisti nad vami ne vedo točno, kako in kaj, a vi lahko pri tem samo profitirate. Ustvarjalnega nemira ne bo zmanjkalo, se pa bo pojavljal tudi v odnosih, zato se bodo konflikti namnožili. Vse bi radi seveda napravili naenkrat, na druge pa ta čas ni mogoče računati. Posledično boste malo spremenili načrte, pa bo. Denar bo prihajal po malem, lahko da poleg rednih prihodkov še kaj s strani. Bo pa zelo pomemben in ničesar ne boste želeli prepustiti naključju.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Vse bo ta teden, zlasti na začetku, nekako majavo, negotovo, spremenljivo, nezanesljivo. Povezava med Marsom in Merkurjem v vašem znamenju ponuja obilo možnosti za izhod iz zagate kar naravnost v zmago, a bo za to potrebne nekaj več prilagodljivosti, kot je premorete raki. Poistovetili se boste z nekim ciljem ali pa službo na splošno, kar bo na koncu dobro za obe strani. Kakšne velike ustvarjalnosti ne gre pričakovati, čeprav prvi krajec praviloma prinaša dobre možnosti prav za to. Kaže, da se boste bolj ukvarjali z vzdrževanjem stanja ali trenda, a vse raje počasi, kot pa da bi prehitevali. Zdaj je odličen čas za delo na sebi, telovadbo, pomladitev, spremembe v navadah, prehrani …

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Na začetku tedna se bo zazdelo, da bodo neki odnosi ali okoliščine, ki jih je malo preveč, da bi se jih dalo imeti vse pod nadzorom, zamajali trdnost vaših korakov, zato boste najprej nasršeni, potem pa boste razmišljali o rezervnih možnostih. K sreči je videti, da bo strah odveč, očitno vas je bilo »treba« pripraviti do tega, da se svojim namenom posvetite malo bolj živo. Veliko dobrega si lahko ta teden obetate od drugih, na primer od prijateljev, znancev, zvez in poznanstev. Pri investicijah in drugem ravnanju z denarjem bodite zelo previdni, da vas ne zaneseta hitrica ali lahkomiselnost; tovrstne informacije je treba preveriti vsaj dvakrat, če naj bi jih uporabili. V vsem hitenju pomislite tudi na svoje zdravje – preden zdravje pomisli na vas.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Vam bo omenjeni križ prinesel obilo preobčutljivosti in razdražljivosti, k sreči samo za en dan. Razočaranje nad drugimi bo ostalo, se pa poraja dilema, ali ni »krivda« za to morda bolj deljena, kot si mislite. Analitična devica se v tem času srečuje z nujo po razmišljanju samo vnaprej, po poti v neznano, tveganju. To gre lahko samo s težavo, zanesti se bo treba na občutek (ste si ga že uspeli razviti?) ali pa na samozavest, ki tudi ni vaša velika prednost. Pridobite si informacije in koga, ki mu zaupate, da vam bo pomagal v trenutkih, ko boste klecnili; tako lahko ta teden naredite zelo veliko. V srčnih zadevah boste želeli speljati odnos v stare in dobro znane tire. Neko prijateljstvo se bo izkazalo za moteče zaradi vpletanja v vaše ljubezni.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Kar nekaj razkorakov se kaže v tokratnem horoskopu, po eni strani so tu nerazčiščene stvari iz preteklosti, po drugi pa velike zahteve po napredku in zmagovanju. Rešitev je v znanju, informacijah in sposobnosti dogovarjanja – a tudi prilagajanja. Pri poslih in v službi se boste trudili kot že dolgo ne, pomembno pa je, da tudi govorite o tem; sama akcija ni dovolj, saj se zna kak blefer odlično predstaviti, ne da bi imel v rokah pokazati kaj konkretnega ... V ljubezni bo pestro, nekaj vas bo presenetilo, nekaj drugega, kar ste pričakovali, pa bo izostalo. Dolgčas vam nikakor ne bo. Poskrbite za več gibanja in red v prehrani, da se vas ne loti kakšna psihosomatska težava; čas je »odličen« za kaj takega, saj stresa ne zmanjka na nobenem koraku.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Počasi se odpira tudi vam, krča bo čez teden ali dva konec, nove ideje počasi že prinašajo nove možnosti. Ker znate iz drugih izvleči več, kot oni mislijo, da zmorejo, lahko s pametnimi potezami vsej skupnosti omogočite preboj naprej, vendar pri tem ne smete biti preveč zahtevni in radikalni, saj znate istočasno zelo dobro ubiti voljo pri kom, ki ni dovolj trden. Neko upiranje boste učinkovito zatrli in vcepili svoje mišljenje, ki se bo sicer za pravilno izkazalo šele nekoliko kasneje, zdaj pa boste vse skupaj predstavili kot »vzemi ali pusti«. Pazite na denarnico, v kar veliki nevarnosti je, pa stroške tudi prečešite. V srčnih zadevah škorpijonov je tokrat na vrsti črno-bela barva.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Ta teden se vam bo zdelo, da je nebo, ta vaš večni in idealizirani cilj, blizu kot še nikoli – in vendar zelo daleč. Če naj bi se premaknili naprej, bo to odvisno samo od stopnje vaše zavzetosti za stvar, z drugimi si ne boste mogli dosti pomagati in prav tako se nič ne bo rešilo kar samo od sebe, pa če bo še tako obetavno. Nekaj stvari bo očitno treba spremeniti, med drugim tudi ugotoviti, koliko je kdo vreden. Je mogoče, da preveč zaupate nekaterim ljudem okoli sebe? Za finančne poteze je čas odličen, če ste dovolj previdni in pozorni, sicer so možne velike napake in tudi izguba. Spoznajte razliko med željami, možnostmi in pričakovanji; slednja vas lahko nesejo …

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Ne glede na ovire boste ta teden dosegli zastavljene cilje. Marsov položaj nakazuje, da se bodo pojavili nasprotniki ali konkurenca ali pa vsaj kdo takšen, ki bo poskušal doseči, da bi spremenili smer. Seveda ne bo imel možnosti za to, vprašanje je samo, koliko ga bo to stalo. Nadrejeni bodo morda zanikali vaše ideje ali predstavili nove, sveže in že na videz koristne. Igrati užaljenost tu nima smisla, raje skočite na vlak, da vam ne odpelje. Današnji svet zahteva hitre spremembe, novostim več ne moremo slediti. Na nebu je prvi krajec – vsekakor odličen za kak nov začetek. V ljubezni in partnerstvu bodo stvari potekale malo drugače, kot je bilo zamišljeno, hkrati pa zelo dobro za vas. Zanimivo se vam bo zdelo, na take odklone nikoli ne bi niti pomislili ...

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Možnosti pred vami so odlične, na več koncev boste razpeti. Neptunov vpliv bo prinesel nekaj dvoma o pravilnosti izbire, toda namen takega malega zastoja je ravno v tem, da presejete možnosti in izberete pravo. Voziti v skladu z lastnimi idejami in ne ozirajoč se na druge je čisto lepa stvar, a kaj, ko je treba ob tem misliti na tisoč malenkosti, ki resda niso ključne, a lepo dopolnjujejo sliko. Za to bi morali imeti od sebi še koga, tu pa se že začne problem, saj ne more biti še kdo tako pameten. Najdite si koga za desno roko, v prihodnjih mesecih vam bo prav prišel. Pri svojih prizadevanjih se ne obotavljajte preveč, v drugi polovici tedna se vam bo namreč zdelo, kot da brcate v prazno, zato je dobro, da kaj dosežete prej.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Na začetku horoskopa omenjeni križ v spremenljivih znamenjih seveda ne bo šel mimo vas. Očitno je na vas, da naredite nekaj reda – tako v odnosih z ljudmi okrog sebe kot na področju pozicije, za katero si prizadevate. So cilji, ki ste si jih svoj čas zastavili, še vedno vaši cilji, se še vedno lahko poistovetite z njimi? Ali so se stvari medtem že spremenile? Neptunu bo ta teden obilno pomagal Saturn, ko ga bo »hladil« in malo spuščal na realna tla. Tokrat tega ne boste dojemali kot kaj groznega, ravno nasprotno, iz tega lahko izvlečete dobre ideje ali pa korist. Začenja se ustvarjalno obdobje, ko boste imeli veliko pokazati. Tudi na srčnem področju bo poletje prijetno in vznemirljivo. Pri financah pa – kakor kdaj.