Astro

Tedenski horoskop: nekaj zavor bo padlo in veliko strasti zagorelo

Bern Jurečič
19. 5. 2019, 16.27
Posodobljeno: 19. 5. 2019, 16.27
Deli članek:

Še v ponedeljek se bomo počutili, kot da bomo zdaj zdaj skočili, krenili, naredili nekaj, a ne bo šlo.

Profimedia
Kaj napovedujejo zvezde?

Tudi komunikacija bo podobna – vse nekako visi v zraku, nekdo bi moral začeti pogovor, a nihče ne odpre ust ... V torek se potem drug za drugim, le nekaj ur narazen, v Dvojčka prestavita tako Sonce kot Merkur, kar bo pomenilo zadosti sveže in prilagodljive energije, da se bodo začeli tako pogovori kot spremembe, četudi morda za začetek bolj po malem. Ko se bo Luna v četrtek odpravila v Vodnarja, bo verjetno padlo še nekaj zavor in svet se bo začel vrteti bolj spontano, optimistično in v smeri naprej. Venera je dohitela Urana, Mars pa je v Raku postavljen natančno tako, da nam bodo družno pošiljali vznemirljive in strasti polne vplive, pri katerih nikjer ni rečemo, da bodo samo ljubezenski, kajti strastno znamo početi tudi druge reči, a vseeno za nenadni srčni razcvet boljši čas težko najdemo. Škoda je le, da ne bo trajal tako dolgo, kot bi mi želeli ...

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Ponedeljek vam prinaša nekaj malega dezinformacij, in sicer le toliko, da vas bo to spodbudilo k akciji. Vaša prizadevanja bodo usmerjena k stabilizaciji in utrditvi, saj stanja, v katerem ne veste točno, kdo je kdo in za kaj sploh gre, ne marate več gledati. Ko se poleže prah, bo situacija bolj jasna; v zadnjem času je bilo veliko megljenja položaja. Prehod Sonca in Merkurja za vas pomeni pojav več opcij oziroma možnosti, lahko boste izbirali, katera pot vam bolj ustreza. Veliko bo tudi gibanja, telefoniranja in nasploh komunikacije. Malo bolj kot po navadi boste občutljivi na mnenje o sebi, predvsem kar zadeva vaše želje in namene. V financah bo situacija pestra, veliko bo odvisno od vaših pravih reakcij. Možnosti bodo za kak manjši dodatni zaslužek.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Le še v ponedeljek bosta Sonce in Merkur v vašem znamenju, potem pa bosta prestopila k sosedom Dvojčkom. Za vas to pomeni nekaj manj pritiska, kaj vse je treba narediti, in obenem stabilnosti oziroma trdnosti v korakih, istočasno pa malo več prilagodljivosti za primer, če kaj le ne bi šlo tako, kot je bilo namenjeno. Tudi vaši dogovori z drugimi bodo usmerjeni k umiritvi položaja, tudi če bodo potrebne prilagoditve ali odpovedi. Ob vikendu boste prehitro reagirali, pazite, da si ne naredite škode. V ljubezensko življenje bo vložene veliko energije, spremembe so na vidiku, verjetno več manjših kot kaj zelo ključnega. Pri tem horoskopu ne bi bilo nič čudnega, če bi se na obzorju pokazal še kdo.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Sonce in Merkur v torek dopoldne drug za drugim prideta v vaše znamenje, nekaj več energije bo, pa na samozavesti se bo tudi malo poznalo. Povezave treh zgoraj omenjenih planetov za vas pomenijo mirno in trezno delovanje, sploh na finančnem področju, kjer se kaže stabilno stanje z vsaj majhnim poudarkom navzgor. S pogajanji oziroma dogovori z drugimi ne boste čisto zadovoljni. Vaše ideje so bile v marsičem boljše, a so očitno prevladali interesi, ki jih vi ne poznate, pa tudi ne bi jih razumeli, če bi jih poznali, tako nelogični bi verjetno bili. Če se boste odločili za kak kompromis ali prilagoditev, imate vse možnosti, da jih obrnete tako, da boste v naslednjih dveh ali treh tednih iz tega potegnili kar nekaj koristi.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Če so bili v zadnjem času drugi tisti, ki so vodili kolo, potem se zna zdaj to malo prevesiti v drugo smer. Ne le da je Mars v vašem znamenju in poudarja »jaz«, ta čas mu izdatno pomagata Uran in Venera, to pa ni malo. Že prejšnji teden smo omenili usmerjenost naprej, zdaj to lahko nadgradite s kako zares dobro potezo oziroma dosežkom. Prav tako lahko druge presenetite s čim, česar niso vajeni od vas. O vašem partnerju ali pa o kom drugem, ki vam je blizu, boste dobili nekaj informacij, ki vas bodo razveselile, ta oseba bo malo zrasla v vaših očeh. Ta teden je ugoden za vse vrste turističnih, študijskih, pravnih ali upravnih zadev. Tudi če se boste za pravni postopek odločili vi, je veter za uspeh ugoden kot že dolgo ne. V srčnih zadevah bodo veli resni vetrovi, toda ne v negativni smeri.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Trenutno ni vse čisto tako, kot bi vi radi, na začetku tedna bo nekaj preveč razdražljivosti, da bi bili lahko mirni. A to bo hitro prešlo, bistvene energije tega tedna pa so uperjene v prihodnost, razvoj in načrte. Še več, kaže, da boste dobili nove privržence in na neki način prevzeli vodenje smeri ali projekta. Da nekdo v današnjem času prevzema odgovornost in se ne obotavlja oziroma ne prelaga obremenitev na druge, je kar redkost, in to znajo ljudje ceniti. Za vas to pomeni utrditev položaja. Kar zadeva finance, veljajo tokrat samo trdni in preverjeni koraki, ničesar ne naredite »na lepe oči« ali s premalo premisleka. V ljubezni kaže bolje kot prej, a ne pretiravajte in ne ignorirajte, da si po nepotrebnem ne pokvarite situacije.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Planetarni poudarki v vašem horoskopu v zadnjem času (in še nekaj časa bo tako) kažejo navzgor, to pa prinaša nujo po določitvi korakov, ki jih je treba narediti, če naj bi splezali po klinih uspeha. Če imate prave informacije, potem veste, kaj je treba narediti, s »kako« pa se vam ni treba ukvarjati, saj dobro poznate svoj posel. Atmosfera za dogovore trenutno ni najboljša, saj je v zraku preveč različnih interesov, zato si morate zastaviti lastne prioritete in se jih držati tudi, če ta trenutek morda niso dosegljive. Za zakon ta teden ni najbolj prijeten čas, morda je v kakem trenutku dobro pogledati vstran, a naj vam to ne pride v navado. Le ne komplicirajte preveč; včasih so stvari bolj preproste, kot se zdijo.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Obdobje zakrčenosti in pritiska se počasi izteka, že v tem tednu bo bistveno drugače, lahko boste zadihali in jasneje boste videli, kam pelje vaša pot. Venera je v odličnih povezavah in močnem položaju, njena energija je obrnjena naprej, in ne nazaj, Uran, ki prinaša ideje, in Mars, ki vas zalaga s pozitivno energijo, pa dopuščata še tako smele načrte in visoke cilje, vse lahko dosežete. No, tehtnice seveda ne delate velikih skokov, a vseeno raje načrtujte malo bolj pogumno kot po navadi. V službi bo morda več obremenitev kot navadno, a s temi planetarnimi energijami v tem tednu nič ne bi smelo biti pretežko za vas. V srčnih zadevah in odnosih z otroki so možne energije »vroče-hladno«, a vseeno v pravi in prijetni smeri.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Sončev in Merkurjev odmik v Dvojčka škorpijonom prinaša nekoliko zmanjšano intenzivnost, kar pomeni tudi nekaj trenutkov za počitek in verjetno počasnejši korak pri opravljanju nalog. Ni slabo, tako si bo lahko malo odpočil tudi vaš organizem. Če boste za boljše rezultate pritiskali na druge, zna priti do konfliktov, kjer se lahko zgodi marsikaj, zato se raje držite nazaj. V ljubezni je spet videti nekaj ribarjenja v kalnem, kar pa bo dobro za vas, ne za druge. Ne boste se imeli slabo, ne bojte se, sploh ne ob tako ugodni povezavi Marsa in Venere, kakršna je na nebu ta čas. Kar zadeva finance, se odpira bolj ugoden čas, paziti pa je treba na puščanje denarnice, da se ne bi izpraznila, ne da bi vi vedeli, kdaj in kako ...

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Jupiter prihaja v manj posrečeno fazo in bolj se bo treba zanesti na preizkušene korake, pa tudi na druge. Če si še tako želite vse opraviti sami (predvsem zato, da se vam ne bi bilo treba ubadati s problemi drugih), se bo v naslednjih dveh tednih marsikaj premaknilo. Ti isti drugi bodo zahtevali večji delež pozornosti, upoštevati jih bo treba ali pa se jim posvetiti kako drugače. Sonce in Merkur družno delata za utrditev vašega položaja v družbi (in tudi v partnerstvu) ali za začetek kakega novega projekta, izkoristite ugoden veter zdaj, in ne »drug teden«. Saturn zahteva trdnost in zanesljivost, ne ignorirajte ga, zdaj ni čas ne za obotavljanje ne za lahkomiselnost.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Če naj bi se vam kaj čisto posrečilo, potem boste razočarani. Teden pred vami je poln dobrih in koristnih energij, vseeno pa bo za uspehe treba lepo zavihati rokave, pa bo. Računati na srečne okoliščine – to bo na vrsti kdaj drugič. Na druge lahko računate, s te plati težav ne bo, le dobro bo treba dogovoriti stvari, da ne bo nejasnosti. Tudi v partnerstvu bo podobno, a na splošno se odnos pelje v dobri smeri – če ga seveda nismo doslej preveč zapacali. Toda tudi tak položaj se zdaj zdi rešljiv, pa še pred kratkim ni bilo tako. Spremembe, ki naj bi jih sprejeli v službi, po vašem mnenju vodijo stran od stanja, kakršnega si predstavljate vi, zato boste postavljali neugodna vprašanja. Zna se izkazati, da niste imeli prav in da bo vse v redu.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Še en teden, ko se bo dalo narediti veliko in celo nadoknaditi kaj zamujenega iz časa, ko se ni dalo premakniti naprej. Luna bo sprva prinesla nekaj revolucionarnih idej, ki pa bodo minile prej, preden bi se lahko naredila kaka škoda, poslej pa bo neprimerno bolje, bolj predvidljivo in zanesljivo. Če kdo, potem boste vodnarji veseli prehoda Sonca in Merkurja v Dvojčka, saj to za vas pomeni tvorno in vitalno energijo, pomik naprej, pozitivno napetost v mišicah. Na finančnem področju so možne dobre poteze, le v ponedeljek in potem konec tedna bodite malo bolj previdni. V srčnih zadevah se bo nekaj uredilo po vaših željah, dolgo je bilo treba čakati.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Če bo prve dni še nekaj razočaranja v zraku, bo preostanek tedna neprimerno mirnejši in tvornejši, uresničili boste lahko neki načrt ali pa lepo željo. Če ste bili potrpežljivi, lahko zdaj dobite lepo nagrado, bistveno je, da ne prehitevate. Marsovo gibanje se da dobro izkoristiti, kajti energija, s katero se boste lotevali stvari, še posebej če gre za skupno dobro in boljšo prihodnost, bo izjemna in bo k delovanju spodbudila tudi druge. Sicer pa boste v tem tednu počeli čisto različne stvari in bili v vsem uspešni, čeprav bo šlo za manjše, obrobne aktivnosti. V ljubezni boste doživeli precej prijeten teden – v zraku je veliko lepega, bo pa treba v kakem trenutku pravočasno reagirati.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 28°38 Bika do 5°21 Dvojčkov, kamor bo vstopilo 21. maja ob 9.58.

Merkur bo prišel od 26°38 Bika do 11°55 Dvojčkov, v katera bo vstopil tudi 21. maja.

Venera bo v tem tednu prišla od 5°28 do 13°59 Bika.

Mars bo prišel od 2°26 do 6°57 Raka.

Jupiter bo šel retrogradno od 22°05 do 21°18 Strelca.

Saturn bo retrogradno prišel od 20°12 do 19°56 Kozoroga.

Uran bo po Biku prišel od 4°02 do 4°24.

Neptun bo ta teden prišel od 18°26 do 18°32 Rib.

Pluton se bo počasi premikal retrogradno od točno 23° do 22°54 Kozoroga.

Luna bo 21. 5. vstopila v Kozoroga, 23. 5. v Vodnarja in 26. 5. v Ribi.

Zadnji krajec bo na nebu v nedeljo, 26. 5., ob 18.33 na 5°09 Rib.