Tedenski horoskop

Na globalnem nivoju možna celo katastrofa

Bern Jurečič
5. 5. 2019, 15.51
Deli članek:

Za prvo polovico tedna lahko pričakujemo, da bo precej napeta in neusklajena, veliko bomo imeli dela z iskanjem konsenza, harmonije, ravnotežja, miru.

Profimedia
Ilustracija je simbolična.

Na globalnem nivoju, kjer se velike zgodbe, tudi neprijetne, dogajajo skoraj ves čas, včasih tu, drugič tam, je možna kakšna večja nesreča ali katastrofa, morda v smislu eskalacije nesporazuma ali rušenja kakšne strukture. Na osebnem nivoju tako neugodno ne bo, razen pri tistih, ki imajo podobne potenciale zapisane v rojstni karti in se kaj od dogajanja na nebu z njihovo zgodbo poveže ravno v tem tednu ... statistično se dogaja zelo pogosto. Druga polovica tedna bo omogočila nekaj umiritve in stabilnosti v namenih in potezah. Precej bolj konkretni in ustvarjalni bomo, pa tudi lepe stvari nam bodo prišle na pot.

Profimedia
RImska cesta

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 15°07 do 21°53 Bika.
Merkur bo prišel od 28°26 Ovna do 11°52 Dvojčkov, kamor bo vstopil 6. maja.
Venera bo v tem tednu prišla od 18°28 do 26°58 Ovna.
Mars bo prišel od 23°22 do 27°55 Dvojčkov.
Jupiter bo šel retrogradno od 23°22 do 22°47 Strelca.
Saturn bo retrogradno počasi prišel od 20°29 do 20°23 Kozoroga.
Uran bo po Biku prišel od 3°06 do 3°39.
Neptun bo ta teden prišel od 18°08 do 18°18 Rib.
Pluton se bo le počasi premikal retrogradno, le od 23°07 do 23°04 Kozoroga.
Luna bo 6. 5. vstopila v Dvojčka, 8. 5. v Raka, 10. 5. v Leva in 12. 5. v Devico.
Prvi krajec bo na nebu v nedeljo, 12. 5., ob 3.11 na 21°03 Leva.

Profimedia
Kaj napovedujejo zvezde?

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Pričakovanja od vas niso majhna, tudi pritiski se lahko zgodijo. Izkazalo se bo, da ste imeli v nekaterih pogledih prav vi, in ne drugi, vprašanje pa je, kaj boste imeli od tega. Še več, kaj lahko se zgodi, da boste s tovrstnim dokazovanjem koga odvrnili od sebe, zato se postavlja vprašanje, ali se to izplača. Ta teden vas bo zanimala trdnost potez in zanesljivost akcije, pa tudi denarna plat prizadevanj. Na denar s strani ali od drugih ne računajte, zanesite se nase, na morebitni kredit ali obračanje denarja pa raje malo počakajte, da se ozračje umiri. Neka informacija vas bo močno razočarala.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Na trenutke boste imeli občutek, da se vas ne da zaustaviti na poti. Precej boste razmišljali o denarju in zaslužku, povezave Jupitra in Lune so položene dovolj dobro za kak večji denar ali kakšno povišanje (četudi morda atmosfera v družbi ni naklonjena temu). V ljubezni boste veliko pričakovali in nekaj od tega tudi dobili, ostalo pa seveda obrnili sebi v prid. Vaša iznajdljivost in družabnost bosta tokrat na visoki ravni, plenili boste z dobro voljo in predlogi. V ljubezni bo pestro, odvisno pa od tega, v kakšnem položaju ste. Za nevezane se na nebu kaže nekaj sladkega, morda nedovoljenega, pri vezanih pa je bolj možno, da s čim ne bodo zadovoljni in bodo iskali rešitve.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Občutek, da bi morali narediti veliko, vam ne pusti spati, okoliščine pa se ne zmenijo za to in niso najbolj na vaši strani. Tudi če ste v sebi trdni, vas v sporih ta teden ne čaka nič dobrega, drugi bodo močnejši. Bolje je »pustiti času čas« in utrditi svoj položaj, predvsem pa poskrbeti za dovolj stikov z drugimi, ki tudi poznajo stvari. Na splošno bi bilo dobro, da odidete med ljudi, izmenjujete mnenja in izkušnje ter se bogatite na ta način. Da ta čas še ne veste, ali je pot, po kateri stopate, prava ali ne, vas ne bo motilo. Poleg tega poskrbite za dovolj gibanja in kondicijo, tako boste preprečili zdravstvene težave, kakršne se lahko pojavijo ob stalnem zadrževanju v zaprtih prostorih.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Vse bolj se izkazuje, da poteze, ki jih vodite sami, brez zanašanja na druge, vodijo k uspehu. Hitrica, prehitevanje in tveganje niso dobro okolje za vas, čeprav vas bo ta teden kar nekaj okoliščin sililo v to smer. Luna sicer v prvi polovici tedna prinaša nekaj preveč občutljivosti, a če jo uporabite na dober in konstruktiven način (na primer kot čutenje tistega, o čemer razmišljajo drugi, tudi množica), lahko okolici pomagate pri marsikateri zagati; kdo lahko celo dobi uporabno idejo, kako peljati stvari naprej. V ljubezni ne pihajo ugodni vetrovi, tokrat se boste vprašali, ali ima ta pot dobro perspektivo ali ne.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Polje uspeha v vašem tokratnem horoskopu je polno, močno in usmerjeno k akciji, tako da si zavihajte rokave, zdaj je pravi čas. Vse, za kar se boste resnično potrudili, se vam bo izpolnilo in deležni boste tudi sreče (ali »pomoči od zgoraj«, če vam je tako ljubše), če bi jo ob kakšni priložnosti potrebovali. Luna in Jupiter s svojimi trenutnimi povezavami predstavljata dobre okoliščine, pa tudi ljudi, ki razumejo in podpirajo. Kar zadeva finance, se ustavite in naredite le tisto, kar je najbolj nujno, vsekakor pa se ta teden ne pojdite nikakršne nadgradnje, povezave so izjemno neugodne; počakajte teden ali dva. Na srčnem področju so zvezde precej bolj na vaši strani, tam bi lahko bilo pravšnje pribežališče pred stresi vsakdana.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Stres in napetosti se počasi umikajo bolj predvidljivim in lažjim korakom, marsikaj boste naredili bolj sproščeno kot sicer. V službi boste v neki točki ostali sami oziroma se boste morali zanesti samo nase, a ni videti, da bi vas to zmotilo. Za vas je najpomembnejše, da veste, ali ste na pravi poti ali ne. Tokrat boste želeli priti do dna nekim govoricam oziroma polovičnim informacijam, a se to ne bo dobro izteklo. Ali jih bo kdo skrival, ali vam bo mrknil svetovni splet, ali pa boste, ravno nasprotno, dobili veliko preveč informacij in bo vaša zmeda samo še večja. Odidite v družbo, tam boste izmenjali mnenja, izvedeli veliko novega, se morda malo sprostili in celo dobili idejo o tem, kam naj bi se usmerili v prihodnje.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Nekaj napetosti je videti v vašem horoskopu, predvsem v razkoraku med nujo, ki jo morate izpolniti, in zavorami, ki ste jih deležni ali od ljudi okrog vas ali pa od dogodkov, ki bi že morali biti zgodovina, pa niso. Po korakih navzgor boste tako šli počasneje, kot je bilo mišljeno, v drugi polovici tedna sicer nekoliko lažje. Ker znate tehtnice bolje kot drugi oceniti obe plati medalje, ne boste storili koraka preveč, res pa je tudi, da boste svoje korake merili zelo previdno; niti samozavest niti denarnica ta trenutek nista dovolj polni za izpostavljanje ali tveganje. Razmišljali boste o kakšnem kreditu ali premostitvi in čas je precej ugoden za to, če le dobro preverite vse.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Ta teden se boste srečali z zahtevami po sodelovanju, dogovarjanju, saj kljub vsej vaši moči in prodornosti sami nečesa ne boste mogli izpeljati. Ni najbolj lahko za vas, bi lahko rekli, a ni kaj, vsega se je v življenju treba lotiti. Če bo prišlo do konfrontacije v smislu, kdo bo glavni oziroma koga se bo poslušalo, je čisto mogoče, da boste tokrat potegnili kratko; ne glede na vašo prodornost vam zna kdo uiti izpod nadzora. Neki pritisk, ki ga doživljate zadnje čase, vam bo dal novega vetra v jadra, o tem ne gre dvomiti. V ljubezni nič ne bo jasno. Če ste spuščali meglo, se boste sami znašli v njej ali pa se bo pojavilo vprašanje, kam ste gledali do zdaj.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

V službi je v zraku preveč zahtev in premalo empatije, da bi se lahko dobro počutili, tam se je treba znati obračati po pravih sapicah, da se ne bi izpostavljali. Strelci sicer s tem ne boste imeli težav, prilagodljivi ste in precej manj obremenjeni kot sicer, morda zaradi tega, ker si bodo ljudje okoli vas našli nove cilje, na primer vrt, družino in izlete, ali pa se z zunanjimi vplivi ne boste imeli časa ubadati. Na finančnem področju se vam odpira, a ne bodite prehitro zadovoljni, vojne še ni konec, previdnost je še vedno dobrodošla. V ljubezni se bo proti koncu tedna že nekoliko bolj svitalo, vse kaže, da se bodo odnosi uredili v obojestransko zadovoljstvo.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Ustvarjalno polje vašega horoskopa je aktivno, kot že dolgo ne, moči in vitalnosti vam ta teden ne more zmanjkati. Kreativne žilice vam ne bo primanjkovalo, le pravilno je treba usmeriti svojo energijo, pa rezultati ne bodo izostali. Tudi če se na nekoga okrog vas ne bo dalo zanesti, boste dosegli, kar ste se bili namenili. Bodo pa ta čas na vrsti neke zastale ali zaprašene zgodbe, ki ste jih imeli že stokrat na programu. V ljubezni so možni zastoji ali kratka ohladitev, ki pa je ne gre podcenjevati. Stopite raje kak korak nazaj, kot pa da bi vztrajali pri svojem za vsako ceno. Partner vam lahko zelo pomaga, vendar mora biti za kaj takega vino v kozarcih čisto.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Zelo radi bi imeli vse niti v svojih rokah, a okoliščine vam ne gredo v prid. Na trenutke bi najraje vse vrgli stran s sebe – če bi šlo. Stopnja živčnosti bo še ta teden znatna, šele časi, ki prihajajo, bodo prinesli nekoliko lažje dneve, nekaj tega boste deležni že v drugi polovici tedna. V službi je videti nekaj malega preglavic »od zgoraj«, toda vse kaže, da ne boste prizadeti osebno; so pa možne reorganizacije ali krčenje personala, nakar boste delali več kot prej. Pomirjenost, da niti ni tako slabo, saj vendar imate službo, ne pomeni dobre poti. Za neke odlične načrte še ni pravi čas. V drugi polovici tedna se bodo izboljšali tudi vaši odnosi z najbližjimi.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Rojenim v zadnji dekadi znamenja se bo ta teden že nekoliko bolj odprlo, saj jim izdatno pomaga Jupiter, drugi boste morali na njegov prispevek še malce počakati. V stiku boste z veliko ljudmi, a se jih ne bo dalo premakniti naprej, zato se boste obrnili k sebi in svojemu preverjenemu krogu. S financami bodite pazljivi, ker vas v napačne poteze lahko zanesejo čustva, na primer strah ali zavist. Ne izpostavljajte se in ne nasedajte provokacijam. V ljubezni je videti izboljšanje odnosov ali celo kaj novega na obzorju, vendar naj pričakovanja ne bodo previsoka. Poleg tega vas bo skrbelo, kako vas vidijo drugi, razmišljali boste o garderobi, barvi las ali kakšni drugi spremembi videza.