Astro

Tedenski horoskop: še bo brcal nazaj, a je njegov konec neizbežen

Bern Jurečič
25. 3. 2019, 17.01
Posodobljeno: 25. 3. 2019, 17.05
Deli članek:

V tem tednu bomo dočakali konec Merkurjeve retrogradnosti, toda dneve okrog obrata, se pravi od srede do petka, bo kvečjemu še bolj "brcal" kot po navadi; potem se bo njegovo delovanje počasi umirilo ...

Profimedia
Kaj napovedujejo zvezde?

Mars prehaja v Dvojčka, več bo komunikacije, sprememb in prilagajanja, a tudi besednih iger in sporov. Venerin prehod v Ribi, kjer se bo počutila dobro, bo še največ koristi prinesel Uranu, ki bo v Biku začel delati tisto, po kar je prišel – spreminjati strukture. Doslej je bil nepovezan, bolj je delal škodo kot kaj konkretnega ... Zadnjič omenjeni princip "bi, pa ne bi" se bo še nadaljeval, saj se je Luna spet znašla v podobnem položaju, le na drugem koncu neba. Bo pa pretežno več možnosti za uspeh v tem tednu in tudi nekaj več sreče pri izvedbi.

Astrolog Bern Jurečič je preveril dogajanje na nebu za teden od 25. 3. do 1. 4. 2019.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Mars dela zadnje letošnje korake po Biku, njegove povezave pa omogočajo doseči veliko, tudi če je treba kaj napraviti na silo. Zdelo se bo, da ste neuničljivi, potem pa bo Mars prestopil v Dvojčka, prinesel po eni strani nekaj razbremenitve, po drugi pa spremenjen ritem ali pa spisek nalog, tako da bodo potrebne prilagoditve. Vaša prizadevanja znajo trčiti ob avtoritete, ki bodo imele drugačno vizijo, vaše prepričanje o pravilnosti svojih potez pa bo tudi tako trdno, da se boste sporu le stežka izognili. Uran in Merkur vam bosta pomagala iz zagate, prvi s sposobnostjo preobrata v mišljenju in drugi s prilagodljivostjo, zvitostjo in blefom.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Če gre za posle ali pa srčne zadeve, planeti vam tokrat ves teden stojijo ob strani. Res bo vmes tudi nekaj napetih trenutkov pa morda kaka dilema tipa »bi ali ne bi«, a to so prehodni vplivi, ki ne bodo vplivali ne na odločitve ne na potek dogajanja. V službi se vam bo zdelo, da je vse rešljivo, tudi konfliktov in pritiskov ni videti, oziroma vsaj bistveno manj kot po navadi. Svet je lep, si boste rekli, ignorirali opozorila in odšli na sprehod. Tudi v financah bi moralo biti tokrat čisto v redu, nekako kot bi imeli zaščito. Malo bo motila partnerjeva preobčutljivost, ni pa videti, da bi šlo za kako večjo oblačnost. 

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Horoskop je močno poudarjen na poljih, ki pomenijo napredek, dvigovanje, rast, znanje, razbremenitev in podobno, se pravi, da čas ni dober za spanje ali čakanje. Neke vaše ideje bodo v tem tednu pristale na realnih tleh, ker bodo tisti, od katerih je realizacija odvisna, bolj pazili na denar ali pa na mnenje drugih. Nemara bi bilo bolje počakati z novimi idejami do konca retrogradnosti vašega vladarja Merkurja. Dotlej raje dokončajte stare zadeve, da se v vaše delo ne bi vmešavale takrat, ko boste imeli največ dela. V tem tednu bosta na neki način povezani ljubezen in služba. 

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Nekatere planetarne povezave govorijo o nuji pogleda naprej, počasi ne bo dovolj, če boste zgolj preigravali znane vzorce, pa naj ste še tako suvereni. Svet gre naprej in vsakodnevno prihajajo novosti. Morda na trenutke ne bo čisto jasno, kaj je treba narediti, kaj je bolj nujno od česa drugega, kdo pilotira in kam to letalo sploh leti. Nekaj malega prilagodljivosti bi vam zelo koristilo, sicer se znate znajti v težavah ali pa med kladivom in nakovalom. Vaša prizadevnost vam tokrat ne bo šla na roke. V ljubezni lepi trenutki, zlasti pri rojenih v zadnji dekadi znamenja, a se ne prepustite čisto brez meja, da vas ne odnese.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Uran začenja končno delovati tako, kot je bilo namenjeno, a je v prvih stopinjah po Biku sprva delal samo težave. Zdaj prinaša preobrate in ideje, za leve na vodilnih položajih in za zasebnike pa je to lahko odlično, pot vodi navzgor. Lahko bi celo rekli, da ni meja za vašo ustvarjalnost in podjetnost. Tako ste vsaj prepričani, kar bo v resnici čisto dovolj, da ne boste pokleknili pred težavami, ki bi lahko nastale zaradi mnenja višjih od vas. V ljubezni bolj klavrni toni, ena stran se bo upirala, druga pa se bo umaknila, češ da pridejo tudi boljši časi. Pri investicijah se kažejo odlične možnosti.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Tokratni planetarni premiki so koristni za vas. Mars vam prinaša več agilnosti in prodornosti v delovanju, morda tudi nekaj malega več samozavesti pri potezah. Venera bo vnesla razumevanje v vaše odnose, pa naj gre za zasebno ali poslovno partnerstvo oziroma dogovarjanje. Merkurjev obrat se bo še najbolj poznal v zasebni sferi, bližina Merkurja pa prinaša veliko verjetnost nesporazumov in dvomov, češ, ali sem na pravi poti ali ne. Za pospravljanje, preurejanje stanovanja ali pa pripravo na spomladanska dela je čas odličen. Mimogrede boste tudi marsikaj našli, kaj takega, kar je še treba narediti, ali pa kaj takega, kar vam bo pomagalo pri poti naprej.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Pred vami je teden, ko boste bolj osredotočeni na druge kot nase; kot da sebi nekako ne bi dovolj zaupali. S komunikacijo, računalniki, informacijami in v odnosih z drugimi boste imeli veliko opravka, a tudi sreče; lahko se vam odpre kaj pomembnega. Na denarnem področju je na začetku tedna treba malo paziti, že od srede naprej pa bo steklo in tudi dober občutek boste imeli. V ljubezni je videti kar nekaj napetosti, tipične tehtničine dileme bodo logičen sestavni del – ali je pravi ali ne in podobno. V partnerstvu bi morali oblaki počasi oditi, lahko pride do dogovora o kaki stvari, pa tudi do bolj harmoničnega vzdušja. 

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Ideje, kreativnost, pri škorpijonih kot ustvarjanje iz nič, veliko energije in vitalnost – to so glavne točke vašega tokratnega horoskopa. Vaša intuicija, ki se bo v tem tednu ne samo enkrat izkazala za izjemno, vam bo pomagala pri rešitvi navidezno nerešljive zagate – na koncu še sami ne boste vedeli, od kod vam je priletela tako koristna ideja. Če se boste ukvarjali z domom, gradnjo ali nepremičninami, raje dvakrat premislite poteze kot enkrat, lahko bi jih videli v napačni luči. Pa čustva poskusite ta teden izključiti iz odločitev, izognili se boste težavam. Vsaj na začetku tedna boste močno preobčutljivi na mnenje drugih, pa tudi na njihove težave. 

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Nekoliko čuden teden je pred vami. Po eni strani deloven, energičen in nasploh podjeten, po drugi strani pa se boste tu in tam držali nazaj, kot bi se bali lastne sence. Rešila vas bo prilagodljivost, pa tudi hiter jezik vam bo pomagal. Kakega napredka v tem času ni videti, na to bo treba še počakati, se pa da ta čas koristno porabiti za pripravo in nove ideje. V ljubezni bo dogajanje bolj živahno kot doslej, zelo veliko vam bo pomenilo mnenje neke osebe, če se iz tega razvije kaj več, pa toliko bolje. Na finančnem področju v tem tednu ne delajte rezov, saj je velika možnost napačne odločitve!

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Planetarne energije vam bodo ta teden naklonjene za večje poteze, še posebej še ste se nanje pripravili; zdaj je čas za izvedbo. Sicer pa bo šlo v veliki meri tudi za vprašanje »jutri ali včeraj«. Neki načrti se vam kažejo kot »rešitev sveta«, vendar pa niste prepričani, ali si upate tvegati in se podati v polje, kamor še niste stopili, poleg tega je vprašljiva vloga drugih, ki jim ne zaupate dovolj. Varnost je pomembna, to drži, res pa je tudi, da bo kdo drug isto zadevo naredil brez strahu in predsodkov, vi pa boste ostali praznih rok. Dobro premislite, kaj se vam izplača. V srčnih zadevah se lahko čisto iznenada pojavi neka oseba in vas precej zadene. 

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Marsovo delovanje v tem tednu bo pomenilo veliko porabo energije za bodisi domače zadeve ali odnose z domačimi bodisi neko delovanje za nazaj – način dela, ki vodnarjem nikoli ne diši preveč. K sreči bo Mars konec tedna prestopil v Dvojčka in vas »odrešil« neprijetnih nalog ter prinesel nov veter, ideje in zagon. V službi bo kopica različnih mnenj, nakar se boste umaknili in sklenili počakati, naj se pač zmenijo, potem se bo vsaj dalo delati. Denar bo postal nuja, a tu bo imel prste vmes obračajoči se Merkur in skupaj z Neptunom »poskrbel« za preglavice, nejasnost ali pa kako izginotje, na primer za odvečno luknjo v denarnici. Pazite na izdatke, pa naj so želje še tako lepe ...

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

V vaše znamenje se bo ta teden prestavila še Venera, njene številne povezave pa vam odpirajo različne nove možnosti, tako glede novih idej ali sprememb, ki bodo vidne navzven, kot na področju stabilnosti (ne samo finančne). Merkurjev obrat vas bo vodil k poudarjanju svoje prisotnosti in iskanju pozornosti, tudi nekoliko pretirane. Zna biti, da boste celo agresivni v svojih prizadevanjih, kar pa se bo najbrž končalo z vašo preobčutljivostjo in begom spričo spoznanja, da niso vsi veseli vašega početja. Nekaj manj evforije in kak vdih pred naslednjo potezo bi vam prišlo prav. 

PREMIKI V TEM TEDNU 

Sonce bo ta teden prišlo od 4°00 do 10°43 Ovna.
Merkur se bo ta teden obrnil v direktno smer (28. 3.) in prišel od 16°44 do 16°35 Rib.
Venera bo prišla od 27°45 Vodnarja do 6°07 Rib, v kateri bo vstopila 26. 3.
Mars bo prišel od 25°49 Bika do 0°26 Dvojčkov, v katera bo vstopil 28. 3.
Jupiter bo šel ta teden od 23°54 do 24°12 Strelca.
Saturn se bo premaknil od 19°28 do 19°49 Kozoroga.
Uran bo po Biku prišel od 0°54 do 1°16.
Neptun bo ta teden prišel od 16°50 do 17°05 Rib.
Pluton bo šel po Kozorogu od 22°55 do točno 23°00.
Luna bo 25. 3. vstopila v Strelca, 27. 3. v Kozoroga in 30. 3. v Vodnarja.
Zadnji krajec bo na nebu v četrtek, 28. 3., ob 5.09 na 7°12 Kozoroga.