Napoved

Tedenski horoskop: od napetosti se bo povsod močno iskrilo

Bern Jurečič
17. 3. 2019, 20.45
Deli članek:

Pred nami je teden zelo raznovrstnih energij. Našlo se bo po eni strani veliko dobrih povezav, ki nam dajejo lepe možnosti, tudi za velike korake, po drugi strani pa nekaj pretiravanja, v prazno zmetane energije, početja v smislu »bi pa ne bi« ter tudi nekaj dramatiziranja in neučakanosti.

Profimedia
V tem tednu se bo iskrilo.

Še najbolj pri posvetovanjih in pogajanjih bodo na plan prišla zelo neusklajena stališča in neprilagojenost stanju, v katerem se bomo znašli. Prilagajanje v razmerah, ko iskre napetosti letijo na vse strani, ni lahko in rezultati so pod vprašajem, naj gre za čisto osebne odnose, na primer partnerstvo ali vzgojo, poslovne odnose ali pa za venezuelsko krizo ali brexit.


OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)
Sonce ta teden resda vstopi v vaše znamenje (in prinese pomlad), a boste zaradi Marsove neugodne pozicije preveč napeti, da bi lahko trezno stopali naprej in se postavljali na čelo. Kot bi hoteli zdaj naenkrat nadoknaditi vse, kar se je izgubilo in nabralo v tednih, ko se nič ni premikalo tako, kot naj bi se. Poslušajte nasvete starejših in tistih na višjem položaju, spomnite se starega reka, ki pravi, da več oči več vidi. V nekem prijateljstvu se bo zalomilo ali pa boste razočarani zaradi nelojalne poteze. Kar zadeva denar, bodo izdatki večji od prejemkov, treba bo narediti malo selekcije.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)
Uranov napeti položaj vas sili k spreminjanju vzorcev in navad, vse bi radi naredili v hipu. Pri poslih bodo prisotni neki nečisti nameni, in če drugega nič, si pred odločitvami vzemite čas za premislek. Veliko se boste ukvarjali s prihodnostjo in načrtovanjem, čeprav vam bo že od vsega začetka jasno, da potenciali niso tako dobri, da bi se dalo izpeljati vse, kar si lahko zamislite. V pomoč vam bo družba, predvsem prijateljev, ki so vaši sopotniki že dlje časa, medtem bo boste do novih znancev raje previdnejši. Rojeni v tretji dekadi pazite, kaj počnete z denarjem, posebej če bo šlo za kaj vabljivega ali velikega.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)
Vaša trenutna pričakovanja so večja od možnosti, poleg tega boste imeli veliko dela z drugimi, namesto da bi se posvetili svojim korakom. V ljubezni Mars in Venera zaostrujeta odnos, a zadeve niso tako hude, kot je videti ta hip, zato se ne prepustite paniki, težave bodo kmalu minile. V službi je možno nekakšno priznanje in veliko lepih besed, a denarja od tega ne bo. V financah je sicer videti dobre rešitve in tudi priložnosti, a le če boste preudarni in boste stvari peljali lepo korak za korakom. Nekaj se boste odločili narediti čisto po svoje in naj nikogar nič ne briga.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)
Ta teden boste imeli kar nekaj težav s stabilnostjo in trdnostjo. Veliko preobčutljivosti je videti, še posebej na začetku tedna. Če bi bili bolj prilagodljivi, bi vsaj najpomembnejše stvari naredili po svoje, a kaj ko vam je veliko bližje razglabljanje o tem, le zakaj so to (drugi) storili, kaj ste jim naredili, »kdo je kriv« in podobno. Da o stalno prisotnem minimalizmu (»saj bi lahko bilo še slabše«) niti ne govorimo. Ena od rešitev finančnih zagat so premostitve, na primer krediti, pri čemer vas ne bo motilo, če bi morali iti malce čez rob dovoljenega. V ljubezni je čisto možen preobrat ali pa prekinitev; morda vam to celo ustreza ...

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)
Levi boste s Sončevim prehodom v Ovna precej pridobili, škoda, ker je Merkur še vedno retrograden, lahko bi bil zelo v pomoč. Priplavale bodo številne informacije, večino jih boste hitro zavrgli, saj boste z ne veliko analize, ampak zgolj po občutku ločili zrno od plevela in bo tako ostalo samo najboljše, tisto, iz česar se bo po vašem mnenju dalo narediti kaj več. V drugi polovici tedna bo nekdo ogrel vaše misli in srce, čeprav čisto na začetku sploh ne bo kazalo na to. Kar zadeva službo in posle, bi bilo dobro biti ta teden nekoliko previdnejši; tam ni vse čisto, niti besede niti nameni.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)
Če ste na kak način odvisni od drugih, vam lahko zlahka napovemo teden slabe volje in iskanja, katera pot bi bila prava. Sončev prehod v Ovna bo položaj nekoliko izboljšal, saj boste lažje izrekli kakšno besedo v svoj bran ali za svoje dobro, poleg tega boste pri potezah učinkovitejši kot prej. Poskrbite za dovolj spanja, pojdite na sprehod, preberite kakšno knjigo o duhovnosti ali pozitivnem mišljenju. Od domačih pričakovati pomoč ali razumevanje s tem horoskopom nima smisla, pustite te stvari za drugič. Preplavljeni boste z informacijami, nekaj resnega dela boste imeli z razbiranjem, kaj od tega je koristno in kaj ne.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)
Nekaj neprijetnih planetarnih odnosov vas sili v akcijo, ki pa morda presega vaše možnosti, zato boste veliko tuhtali, kako naprej. Pri poslih je videti več planiranja in gledanja naprej kot pa konkretnih korakov, vsaj v prvi polovici tedna. Če že ne na poslovnem področju, pa lahko uspete na čisto osebnem nivoju, recimo v odnosih z drugimi ali v obliki kakšne pohvale. Pravičnost bo vodila večino vaših potez, malo pa vas bo motilo, da vaša okolica ne da nič na to. Interes je danes glavno vodilo na svetu. V ljubezni Mars in Venera prinašata veliko hotenja, a tudi napetosti; v zraku ne bo le čiste harmonije, nekaj bo motilo.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)
Teden pred vami ni ravno naklonjen napredku, čeprav želje ne bodo majhne. Vse dogajanje tega tedna se bo pravzaprav vrtelo okoli odnosov in komunikacije – kdo je komu kaj rekel, kdo ni in zakaj ne, kaj bi bilo, če bi rekel, in podobno. Pri vsakršnem sodelovanju boste precej napeti in hitri, morda celo nestrpni, za timsko delo to nikakor ni dobro, čeprav boste ves čas v gibanju. Domači vam bodo prišli pri nečem prav. Morda z nasveti (ali posredovanjem pri kakšnem vašem sporu), morda pa vam bodo omogočili kritje oziroma zatočišče pred zakonskimi težavami. V partnerstvu bo vetrovno.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)
Teden se bo začel v duhu napetosti med kopico nalog, ki so pred vami, in pričakovanja, da jih boste opravili zlahka ali da vam bo pri tem pomagal kdo drug. Lahko da boste tako dolgo čakali, da bo šlo že čez rob. Malo boste popustili v zbranosti, kot da bi vam preteklih nekaj mesecev pobralo večino energije. Ob vsem tem boste imeli dobre ideje, a blizu vas ne bo pravih poslušalcev, takih, ki bi jih znali ovrednotiti ali vam pomagati pri izpeljavi. Trepljanje po rami ne bo dovolj. Glede financ je pot jasna: ne najbolj prijetna, a vodi navzgor. Posebno rojeni v zadnji dekadi znamenja lahko naredijo pomembne poteze.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)
Ta teden velja za čas sprememb, morda ne velikih, zato pa številnejših – korak za korakom k nekemu novemu stanju. Na začetku tedna boste imeli kar dosti zagona, tudi cilji se vam bodo zdeli dosegljivi, kasneje in zlasti ob koncu naslednjega tedna pa bo šlo bolj počasi; morda ne bo čisto jasno, kakšno je bilo izhodišče, možnih rešitev pa bo na horizontu vse več. Kako se odločiti ob vsem tem, tudi ob različnih interesih, ki se križajo, in nihče ne posluša drugega? Pri financah pazite na stroške, eden bi vas znal pahniti po tleh. Če ta teden računate na srečo, prestavite to na naslednjega.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)
Še vedno velja, da lahko več dosežete v položaju, ko reflektorji ne bodo usmerjeni v vas; gre torej za lobiranje, delovanje v maniri »tihe vode, ki bregove dere«. Vsekakor je to zanimiva lekcija za vas, ki ste vajeni drugačnih poti. Predstavljali boste svoje ideje, a razen veliko besed večjih koristi ne bo od tega. Ali bo vse ostalo samo pri besedah ali pa bodo vaši sogovorniki tako zaposleni sami s seboj, da se boste morali močno truditi, da bi vas sploh kdo slišal. V uvodu omenjeno neprilagojenost ciljev, aktivnosti in namenov boste vodnarji čutili bolj kot večina drugih – kako dopovedati svetu, da so vaše rešitve najboljše?

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)
Vaše poteze bodo nekoliko hitrejše in bolj nestrpne kot po navadi, prenekateri korak bo razburkal vzdušje in odnose. Boste pa zato veliko več govorili o sebi in svojih aktivnostih kot pa dosegali rezultate. Če imate dobre in zanesljive prijatelje ter ste jih pripravljeni tako poslušati kot upoštevati, vam ne bo slabega, veliko lahko napravite. V ljubezni se lahko pojavi kakšno nelagodje, morda se razvije celo kakšna srčna afera? Ali pa vam morda kdo ne vrača ljubezni? Proti koncu tedna boste razmišljali o poslovnih premikih, a nekaj bo videti veliko lepše, kot pa bo v resnici, ne pustite se zavesti.

Premiki v tem tednu
Sonce bo ta teden prišlo od 27°03 Rib do 4°00 Ovna, v katerega bo vstopilo 20. 3. ob 21.02.
Merkur bo retrogradno prišel od 21°27 do 16°44 Rib.
Venera bo prišla od točno 19°21 do 27°45 Vodnarja.
Mars bo prišel od 21°09 do 25°49 Bika.
Jupiter bo šel ta teden od 23°28 do 23°54 Strelca.
Saturn se bo premaknil od 19°02 do 19°28 Kozoroga.
Uran bo po Biku prišel od 0°32 do 0°54.
Neptun bo ta teden prišel od 16°36 do 16°50 Rib.
Pluton bo šel po Kozorogu od 22°48 do 22°55.

Luna bo 19. 3. vstopila v Devico, 21. 3. v Tehtnico in 23. 3. v Škorpijona.
Polna luna bo na nebu v četrtek, 21. 3., ob 0.46 na 0°09 Tehtnice.