Napoved

Tedenski horoskop: Luna nam bo v odnose prinesla pravo dramo

Bern Jurečič
17. 2. 2019, 20.35
Posodobljeno: 17. 2. 2019, 20.41
Deli članek:

Sonce bo v torek tik po polnoči vstopilo v Ribi, kjer sta že Merkur in Neptun, slednji že dlje časa.

Profimedia
Teden bo pester.

Energije, ki jih lahko povezujemo s tem vodnim in spremenljivim znamenjem, bodo ta teden zelo močne, a ne čisto od začetka, saj bo Luna prva dva dneva potovala po Levu ter vnašala v naše početje in odnose nekaj drame in vitalnosti v pristopu; potem bo res mogoče, da bo šlo kaj čisto »po svoje«, ne ravno nadzorovano – pač kot voda, ko se razlije; torej ne teče tja, kamor bi radi mi, ampak teče po svoje ... V ponedeljek se pazimo prehitrih odzivov, predvsem trmoglavljenja, v sredo pa bo delavnost na vrhuncu; vse, česar se bomo lotili, bomo tudi dokončali, a ne toliko zaradi prodornosti kot zaradi preudarnosti, natančnosti in vztrajnosti.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Glavne napetosti bodo v dnevu ali dveh mimo, prihaja pa čas za konkretno akcijo ‒ mirno, trezno, premišljeno in odgovorno. Zaletavanja tokrat ne bo, znali boste dobro uporabiti svojo intuicijo in tudi občutek za pravo mero. V službi se bo marsikaj dogajalo počasneje, kot bi vi radi, in predvsem nekako skrito za zaveso, a imeli boste srečo: na pravi strani boste ali pa se boste iz neprijetnosti izvlekli brez praske, še več, kot zmagovalec. V srčnih zadevah bo nekaj pričakovanj, a morebitni rezultati (dosežki) bodo bolj kratke sape. Precej drugače bo v financah, kjer se kaže trend umirjanja in stabilnosti.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Mars prinaša možnost prodora in preboja, a za to se je treba hitro obrniti ‒ ste glede tega »pravi«? Na eni strani so torej čisto stvarna opravila in naloge, ki zahtevajo celega človeka in obetajo, da bosta delokrog ali količina dela kvečjemu še večja, na drugi strani pa vizije in razmišljanje o možnih izboljšavah ter rešitvah, a na način, ki ga je treba šele predstaviti, torej nič rutinskega, znanega. Bikom to ne pomeni nič kaj odličnega, raje imate jasne in predvidljive korake in naloge. Družabni stiki vam bodo prinesli številne koristne informacije ali vsaj notranji mir, ki bo v teh časih več kot dobrodošel. Pri financah ne nasedajte lepim obetom, stvar raje prespite, preden se odločite!

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Za vas je ta teden kot naročen. Kar nekaj planetov je v astrološki hiši, ki govori o poslih in uspehih; zaradi dobrih odnosov med Venero, Saturnom in Plutonom ter Soncem je čisto mogoče, da boste dosegli uspehe, ki se vam bodo poznali še dolgo časa. Kot da bi vam uspelo žebljico na glavico zadeti bolje kot kdajkoli. Če imate na programu kakšne finančne transakcije, tudi večje, je čas zanje primernejši kot redkokdaj. Dovolj preudarnosti, previdnosti in vztrajnosti je videti na tem področju, skoraj bi lahko rekli, da vam ne more spodleteti. Edino na prehitre ali pikre besede pazite ta teden, ne ustvarjajte si slabe energije po nepotrebnem.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Planeti v Ribah za vas vedno pomenijo nekakšno razsvetljenje, odpiranje, razbremenitev, učenje. To bi lahko pomenilo velik korak naprej na svoji poti, saj boste nekatere zaostale obveznosti ali pa čustva prežvečili do te mere, da vam ne bodo več potrebni in se vam ne bo več treba vračati. Res je, da pri vas vse to nekoliko traja, toda drugi imajo zato pa drugačne težave … V financah se pazite premalo premišljenih potez ali prevelikih besed; utegne se sicer zgoditi, da bo šlo skozi vaše roke kar nekaj denarja, a ves ne bo ostal pri vas, pretok je videti. Dobro pa je vsaj to, da denar vsekakor bo.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Mars, ki se potika po začetku Bika, v prvih nekaj dneh s seboj prinaša še precej napetosti, potem pa se bo dalo mirno in preudarno narediti veliko, vztrajnost in praktičnost vaših potez bosta zelo visoki, tako da se boste svojim dejavnostim lahko posvetili z več takta, premisleka in dobrih možnosti. Še več, planeti v Ribah bodo po eni strani povečali vašo intuicijo in po drugi strani sposobnost sodelovanja z okolico. Ob odprti možnosti za kompromise vseh vrst vam ta teden res ne bi smelo iti slabo. Zanimiv in dober potencial se ta teden kaže tudi pri igranju lota in drugih iger na srečo, lahko bi vam uspelo kaj konkretnega.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Tokratna polna luna se bo zgodila na samem začetku vašega znamenja. To kaj lahko pomeni (vašo več ali manj večno) dilemo »jaz ali drugi«. Pa ne »spet« drugi, ampak »še vedno« drugi. Zganite se že, obrnite in začnite drugače razmišljati o sebi! Ni vse, kar znate, samo po sebi umevno, in ne znajo vsi tega, kar znate vi! Tako se zgodi (dogaja?), da drugi bolj poznajo vaše vrednosti kot vi sami ‒ in jih znajo tudi s pridom izkoristiti. Ko pa ste v težavah vi, se morate iz njih izvleči sami, ali ne? V ljubezni in odnosih z otroki se kažejo neki resni premiki, nekaj za nazaj boste postavljali na drugo mesto, takšno, ki vam bo bolj ustrezalo, pa drugim tudi, čeprav morda ne bodo ravno veseli tega.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Ta teden bo vse potekalo precej počasi in postopoma. Kar ni slabo, saj tehtnice velikih in nenadnih premikov ne marate preveč. Nekomu boste želeli pomagati, a ni nujno, da je to v resnici potrebno, lahko celo trčite ob njegov ego. Tudi vaše iskanje ravnotežja in harmonije z drugimi bi moralo imeti svoje meje. Saturnove trenutne povezave z drugimi na nebu zdaj dajejo možnost vzpostavitve nekega drugačnega reda, takega, ki bi okoliščinam ustrezal bolj kot dozdajšnji in bi trajal kar nekaj časa. V ljubezni je videti nekaj malega zatišja ‒ pred spremembami, ki se kažejo na obzorju.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

V službi boste imeli dela toliko, da bodo nekatere druge, tudi pomembne stvari morale malo počakati. Ker ste po naravi neuničljivi, boste dosegli vse, kar si boste začrtali, pa če bo treba ostati do poznih ur ali do jutra … V tem času je zelo pomembno, kako obrazložite svoje početje, zelo prepričljivi in učinkoviti boste. Lahko si dodobra utrdite položaj tudi za v prihodnje. No, govorjenje sicer ni vaša močna lastnost, a tokrat se izplača. V ljubezenskih zadevah bo pestro; prihajajo spremembe, preobrati, nove osebe, napletanje, osvajanje, toda vse pod vašim nadzorom. In uspešno, seveda.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Zadnje čase vam ni hudega. S problemi se bolj ukvarjajo drugi, z varnostjo (finančno in čustveno) večjih težav ni videti; če se zalomi, imate ob sebi koga, ki vam lahko pomaga. Skratka, še največji »problem« je, da vas nič ne sili k rasti in razvoju. Kar dobro je tako, kot je … Seveda to ne bo trajalo dolgo, zato si dajte duška zdaj, ko je to mogoče. Bodite kot ptiček na vejici, napetosti pridejo pa kdaj drugič. Ali sploh ne, kar bi bilo še boljše … A je pri Jupitrovem trenutnem položaju nujno treba dodati, da se bo morda kaj neupravičeno štelo za bolj lahko ali samo po sebi umevno. Morda boste pri kakšni aktivnosti morali stopiti precej korakov nazaj.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Kaže, da bi ta teden lahko poželi sadove vloženega dela v zadnjem obdobju. Ker ste se v preteklosti izkazali kot trdni in neproblematični v primerih, ko marsikdo odpove, bodo rezultati zdaj boljši, vaša samopodoba pa tudi. Zadnje čase so vrednote na udaru, mnogi se iščejo in ne najdejo, vi pa ste kot svetilnik – pri vas človek vedno ve, pri čem je. V teh zmešanih časih je to precej dragocena kvaliteta, izmislite si način, kako jo unovčiti! V ljubezni pričakujte nekaj sprememb, šlo naj bi na boljše, lahko pa se zgodi tudi, da bo besed več kot dejanj, zlasti v prvih dneh tedna.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Neka ideja bo prelepa, da bi bila resnična, in če ste veliko upov in energije polagali vanjo, za vas ta teden ne bo ugoden. Torej, to je čas za spremembe, a bolj na praktični in uporabni ravni, vsekakor ne čisto tako, ko ste si zamislili. Če se vse to morda ne bo izkazalo tudi konkretno (na primer v denarju), pa bo ta teden nedvomno zrasel vaš ugled, marsikaj boste napeljali tudi za v prihodnje. Izkazali boste obilo stabilnosti. Porabite ta teden med drugim tudi za samopromocijo, a naj ne bo agresivna, temveč subtilna. Zdaj je možnost, da prodrete s svojimi zamislimi in rešitvami, zelo velika! Pazite pri financah, lahko se kaj spregleda.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Sonce vstopa v vaše znamenje, kar skupaj s planetoma, ki sta že tam, po navadi prinaša več možnosti, več odprtih vrat. To je lepša plat priložnosti, saj obstaja tudi druga: nastala bi namreč lahko tudi zmeda, ko ne bi vedeli, skozi katera od teh vrat iti, a to je že druga zgodba. Če vas sicer tarejo take skrbi, vam ne preostane drugega kot najti nekoga, ki vam bo znal pravilno svetovati. Ne izkoristiti tako ugodnih vetrov bi bila namreč res škoda. Marsov vpliv prinaša spremembe, verjetno bolj počasne kot ne, a vseeno ne bi smelo vse ostati tako, kot je bilo. V ljubezni je nekaj videti prelepo, da bi bilo res. Snemite rožnata očala, da bi videli, ali je tudi realnost lepa, ne samo sanje.

PREMIKI V TEM TEDNU
Sonce bo ta teden prišlo od 28°59 Vodnarja do 6°02 Rib, v katere bo vstopilo 19. 2. ob 0.03.
Merkur bo šel ta teden od 13°21 do 23°53 Rib.
Venera bo prišla 16°11 do 24°24 Kozoroga.
Mars bo prišel od 2°22 do 7°05 Bika.
Jupiter bo šel ta teden od 20°26 do 21°22 Strelca.
Saturn se bo premaknil od 16°42 do 17°22 Kozoroga.
Uran bo šel po Ovnu od 29°21 do 29°36.
Neptun bo ta teden prišel od 15°31 do 15°46 Rib.
Pluton bo šel po Kozorogu od 22°08 do 22°20.

Luna bo 19. 2. vstopila v Devico, 21. 2. v Tehtnico in 23. 2. v Škorpijona.
Polna luna bo na nebu v torek, 19. 2., ob 16.53 na 03°42 Device.