Napoved

Tedenski horoskop: Idealen čas za akcijo je napočil prav zdaj

Bern Jurečič
11. 2. 2019, 09.33
Posodobljeno: 11. 2. 2019, 09.39
Deli članek:

Ne veliko prej, ko se bo Uran prestavil v Bika (6. marca), se je od zadaj pripodil Mars in ga poskusil spraviti v hitrejše gibanje, s tem pa sam konec Ovna vznemiril in obremenil do take mere, da je zdaj res že "skrajni čas, da še kaj naredimo, dokler se da".

Profimedia
Horoskop

Nekako tako bi lahko označili teden dni, ki je pred nami. In ker bo – vsaj v ponedeljek, kar pa bo čisto zadosti – tam še Luna, si močnejšo koncentracijo iniciativne, prodorne, podjetne in agresivne energije le težko predstavljamo. Da bo mera polna, bo v noči na sredo na nebu še prvi krajec ... Pod črto: če iščete termin, ko bi z nečim začeli, spravili v pogon, tek, akcijo, potem boljšega potenciala in priložnosti še lep čas ne bo. Zdaj niso časi za omahljivce – naredite kaj!

Mars bo potem nekaj časa v Biku, kar tudi ni slabo, napetosti bo manj, dalo se bo bolj mirno in preudarno delati in za marsikoga je šele to čas, ko se počuti dobro.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Aktiven in dinamičen teden dni se odpira pred vami. V tem času se boste odločili premikati stvari na drugačen način kot običajno; ker naravnost očitno ne gre, saj ni zadosti podpore ali zanimanja, boste začeli iskati somišljenike in jih poskusili navdušiti za premike. Vidnih rezultatov tega početja še ne bo, vendar pa boste opravili veliko dela, kar bo vidno šele čez nekaj tednov. Čisto možne so težave s financami, vrednostmi, vrednotami, stabilnostjo – preveč prahu je v zraku, da bi lahko mirno spali. Toda Mars bo v tednu ali dveh marsikaj postavil na svoje mesto in spet bo jasno, kako in kaj. Morda kaj ne bo tako kot doslej, a se boste že privadili.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Omenjeno srečanje treh planetov na koncu Ovna za vas ne pomeni česa zelo dobrega. Precejšnja doza nemira in razdražljivosti ni slišati lepo, a se zna zgoditi, da bo na programu kaj, kar bo slabše od tega, še posebej če je pod vašimi preprogami veliko pometenega. Kakorkoli že, pripravite se na oblake in ne dovolite, da vas že sapica vrže iz tira. Pri poslih je videti nekakšen razcep – vaši projekti in druge zadeve se bodo premikali naprej, vi pa se boste ukvarjali z obrobnimi zadevami, na primer s tem, kdo je odgovoren za kaj ali pa kdo bi moral kaj reči. Kar zadeva finance, ni videti težav, morda velja malo paziti, da kake »prelepe« informacije o opcijah ne vnesejo preveč nemira v vaš spanec ...

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Spet enkrat bo ta teden veliko stvari v igri, po možnosti istočasno, in težko se bo odločiti. Na neki točki ne boste čisto dobro vedeli, kdo je kdo in kdo drži s kom, pa tudi kdo je odgovoren ter kdo vodi. Nemajhna težava dvojčkov je v tem, da vse informacije jemljete resno in se ukvarjate z njimi, saj je od tega marsikaj odvisno in je treba zelo jasno vedeti, kaj in kako. V tem tednu se lahko zanesete na partnerja, poslovne partnerje in v določeni meri tudi na mnenje javnosti, naklonjeni vam bodo. V ljubezni je videti nekaj kar konkretnega, a obenem bo šlo močno zares, igre tu ni, vložek pa bo velik. Pri kakem dvojčku bo ta položaj prinesel razmišljanje o tem, ali iti v dvoje naprej ali ne, čeprav akcije zdaj še ni videti.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Informacij ne manjka, možnosti tudi ne, marsikaj bo videti kar prelepo. Morda celo do take mere, da se boste hoteli umakniti in počakati na kake prave informacije, take, ki bi zagotavljale zanesljivo pot. Če je kje že vse pripravljeno, se ne obotavljajte in storite korak, zgolj za izdelavo načrtov pa čas ni zrel, marsikaj je treba še postoriti pred tem. Preveč pozornosti posvečate drugim in tudi niso vsi drugi vredni več kot vi. Morda vedo manj kot vi, a znajo svoje znanje bolje uporabiti. Finančne transakcije, ki so nekaj tednov čakale, je treba sprožiti prav zdaj, tako Merkur kot Neptun sta čisto prave volje za podporo in izvedbo.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Omenjeni trio planetov na koncu Ovna vas bo silil premakniti nekaj, storiti kaj, sprožiti, vi pa ne boste imeli dovolj informacij. Ali bo za pravo odločitev zadostovala odlična intuicija ali ne, je težko reči, saj je nimamo vsi enako razvite. Na žalost ste še vedno vsaj malo odvisni od drugih, prav na tem polju pa se bo tudi zalomilo. Pozorno spremljajte položaj, zlasti na finančnem področju, priložnosti, ki se kažejo zdaj, sploh niso slabe. Odnosi doma se lahko shladijo, in tudi če vam bo na začetku vseeno ali pa se boste postavili »nad« dogajanje, kasneje ne bo tako lepo, zato ne izsiljujte situacije.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Nečesa se boste morali lotiti, ne da bi bili prepričani, ali to zmorete. Ni nujno, da bo to neko delo, naloga, projekt, zelo mogoče je, da se bo nuja pokazala pri odnosih recimo z otroki, v vzgoji, pri načrtovanju domačih zadev, vzdrževanja ali kaj podobnega. Partner ali domači vam bodo v veliko pomoč, v zameno pa bi bilo dobro, da jih ne kritizirate za vsako malenkost in jih s tem odvračate od sebe. V primeru netaktnosti lahko te dni doživite lekcijo iz prizanesljivosti in obzirnosti; da ne bo nesporazuma, obe lastnosti sta zelo častni in pošteni, le da se v vašem primeru izplačajo drugim, vam pa ne.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Nekaj v partnerstvu (za koga morda v poslovnem partnerstvu) ali pa v javnosti se vam bo postavilo pokonci, predvsem rojeni v zadnjih dneh znamenja naj bodo zelo previdni, da se v teh dneh kaj ne zalomi. Sploh če ste v zadnjih časih pod preprogo skrili več kupčkov smeti (tudi če so majhni ali celo komaj opazni), se vam to lahko neprijetno povrne v tem tednu. Saturnovo gibanje in družba sicer ne grozita s čim slabim, a že nekaj nezaupanja in nezadovoljstva je dovolj dober razlog slabšega počutja za več kot le dan ali dva. Pazite na svoje čustveno in fizično stanje, stres grozi, da se bo nabrani kupček podrl.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

V tem tednu se bo veliko stvari vrtelo okrog komunikacije, kdo je kaj rekel in česa ne ter zakaj da ali pa ne. Stare zadeve bodo priplavale na dan, zamere in očitki. Kar zadeva razreševanja ali na splošno napredek, se boste počutili, kot da bi kdo zategnil ročno zavoro, še najbolj rojeni v zadnji dekadi znamenja. Da boste istočasno skoraj kipeli od ustvarjalne moči, bo kvečjemu oteževalna okoliščina. Vsaj glede denarja horoskop zdaj kaže manj težav in zapletov, razkorak zna biti med pričakovanji in možnostmi, a hudega ne bi smelo biti. V ljubezni bo veliko besed in dogajanja, tudi morda ne samo ena oseba v igri. Nekaj megle za vas nikoli ni slabo.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Temu tednu ne bi mogli ravno reči »čas napredka«, bolj bo šlo za (premišljeno in spretno) vzdrževanje doseženega, morda po malem tudi za »spanje na lovorikah«. Trudili se bodo bolj drugi, vi boste krmarili, usmerjali in svetovali. Nismo vsi za vse, kajne?

Na splošno pa se ta teden na druge ne boste mogli zanesti, zlasti zato, ker bodo polni lastnih težav. Ne da bi hoteli, se boste morali ubadati s starimi težavami ali s problematiko doma, varnosti ali staršev. Tudi če imate svoje zdravje za zelo dobro in trdno, bodite pozorni na dogajanje, atmosfera vpliva tudi na vas. Že proti koncu tedna bi moral vpliv miniti.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Pri poslih in v službi boste manj obremenjeni, morda tudi zato, ker so se sicer polegle neke težave zunaj službe in je glava mirnejša. Če boste morali kaj razložiti drugim, boste to storili tako, da ne bo dodatnih vprašanj niti nasprotovanja. Tudi v smeri vodenja tima ali množice boste uspešni. Z neko podrejeno osebo boste izboljšali odnos ali pa sklenili neki dogovor, ugoden za obe strani. Za kak razvoj na bolje v tem tednu ne bo ne prilike ne časa. Jupitrov vpliv prinaša nekaj miru v denarnico. Za ljubezen prihajajo boljši časi, Mars prinaša nove želje in hotenja.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Uranovo približevanje Biku se bo teh zadnjih nekaj tednov do prehoda pokazalo v obliki nemira v komunikaciji, prometu in odnosih z ljudmi okrog vas, ne toliko s partnerjem ali otroki kot s sorodniki, sosedi in drugimi. Vaš tokratni razkorak bo med mnenjem o sebi in podobo, ki jo bodo o vas imeli drugi, posebej se bo to pokazalo v službi. Ne glede na sposobnosti nekako ne boste ustrezali načrtom vodilnih in bodo morda izbrali koga drugega. Možne so tudi pravne ovire, dokumenti ali pa boste deležni prevelikega števila nalog. Začnite z lobiranjem, da bi si utrdili položaj, poskrbite pa tudi za dobro telesno kondicijo, kar vam bo pomagalo pri soočanju z izzivi in težavami, kolikor jih bo.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Merkurjeva pot po vašem znamenju in obenem Neptunove povezave z drugimi planeti prinašajo prijetne in ustvarjalne energije, to bi moral biti »vaš« čas. Kjer se bosta zahtevala navdih ali občutek za stvar oziroma človeka, boste dobrodošli in neprekosljivi. Toda največ boste pripomogli, če bodo odločali drugi, tu pa se lahko že zatakne. Energije boste imeli za izvoz, kot bi na primer kdo dvignil zapornico jezu – kdo bo ustavil vso to silno vodo! Za srčne zadeve pa ta teden ni najbolj ustvarjen, vsaj za mir in harmonijo ne. A brez panike, zgoraj omenjena planetarna druščina na koncu Ovna bo krajše sape, kot bi se bali, že v drugi polovici tedna bo vse bolj jasno.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 21°54 do 28°59 Vodnarja.
Merkur bo ta teden šel od 0°55 do 13°21 Rib.
Venera bo prišla od 8°03 do 16°11 Kozoroga.
Mars bo prišel od 27°38 Ovna do 2°22 Bika, v katerega bo vstopil 14. 2.
Jupiter bo šel ta teden od 19°24 do 20°26 Strelca.
Saturn se bo premaknil od 16°01 do 16°42 Kozoroga.
Uran bo šel po Ovnu od 29°07 do 29°21.
Neptun bo ta teden prišel od 15°16 do 15°31 Rib.
Pluton bo šel po Kozorogu od 21°56 do 22°08.

Luna bo 11. 2. vstopila v Bika, 13. 2. v Dvojčka, 15. 2. v Raka in 17. 2. v Leva.
Prvo krajec bo na nebu v sredo, 13. 2., ob 0°29 na 23°55 Bika.