Astro

Tedenski horoskop: planeti prinašajo dobro mešanico ugodnih vplivov

Bern Jurečič
27. 1. 2019, 16.14
Posodobljeno: 27. 1. 2019, 16.19
Deli članek:

»Superkrvava superluna« seveda ni prinesla konca sveta, tako kot še nikoli ne.

Profimedia
Nobenih presežkov ni videti ta teden na nebu.

Večja je zato, ker je malo bližje Zemlji kot sicer, in »krvava« zaradi loma svetlobe ali kakšnega drugega zelo razložljivega vzroka, kot že tolikokrat. Ko pa je tako prvi letošnji čas mrkov za nami, se spet lahko obrnemo k običajnim temam, med katerimi sicer ne bomo omenjali politike, ekologije, prometnih nesreč in receptov, ampak mirno ocenili, da nam teden, ki se odpira pred nami, prinaša neko dobro mešanico zelo ugodno povezanih planetarnih vplivov, zaradi katerih lahko naredimo in dosežemo veliko, ter obenem zadosti težav in zagat, da bomo spodbujeni k temu, da res kaj napravimo. Nobenih presežkov ni videti ta teden na nebu, zadnji krajec nam bo pomagal končati kakšno zadevo in Venera bo šla v nedeljo pozno zvečer v Kozoroga.

Horoskop za teden od 21. do 28. 1. 2019

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Oba dobra planeta v Strelcu vam prinašata dobre možnosti tudi na pravnem, študijskem, filozofskem in turističnem področju. Videti je težnjo po napredku, stopanju navzgor. Spoznali boste, da vrtenje v stalno istih vzorcih ne pelje nikamor, začeli boste iskati postopke ali pa ljudi, ki bi vam omogočili osebnostno ali duhovno rast. Navadne trače in ogovarjanje
boste odložili na stran in se namesto z vprašanjem, zakaj se kaj dogaja, ubadali z vprašanjem, zakaj je tako.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Čeprav ste biki močni, energični in samostojni, boste ta teden potrebovali nekoga, ki bi vam pomagal z nasvetom, usmeritvijo ali vsaj s potrditvijo, da ste na pravi poti. To vam bo tudi uspelo; veseli, da ne delate napak in da ne boste neuspešni, boste koristne informacije velikodušno plačali ali pa povrnili na kak drug način. Navezali boste nekatere nove stike, ki vam bodo kasneje prišli zelo prav, zdaj, na začetku, pa boste kar malo skeptični.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Če sklepate poslovno partnerstvo, so tile dnevi kot nalašč za to. Dogovori vseh vrst, predvsem zapisani – in ne glede na področje, od poslovnega do zasebnega, vključno z zakonom, imajo ta teden za popotnico ugodne in učinkovite planetarne energije. V ljubezni boste nekoliko nestrpni in sumničavi, neke informacije vam bodo dale misliti. Bolje bi bilo, če bi se pozanimali, kaj je na stvari, kot pa da vrtate po sebi in po drugih.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Veliko energije boste vlagali v službo in posle, zlasti če delate v timu, kjer stvari ne bodo potekale najbolje. Marsikateri rak bo v tem času (in vse do začetka marca) razmišljal o kakšni obliki samostojne poti. Trenutna koncentracija planetov v zimskih znamenjih ima za rake jasno sporočilo: preveč se ukvarjate z drugimi in premalo s seboj! V nekaj mesecih bo planetarni poudarek na znamenju ovna, tedaj boste nov red delali na silo, danes lahko o tem še odločate sami.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Neke stare nesporazume, ki so se – tudi zaradi nekomuniciranja ali zaradi strahov in predsodkov ene od strani – nabirali dolga leta, boste zdaj razrešili in to vas bo razbremenilo do take mere, da boste imeli občutek, da lahko po novem naredite vse, kar hočete, da lahko premagate vse težave oziroma osvojite svet. Prva dva dni pazite na stroške. V ljubezni je videti prijetne in vznemirljive energije, morda bo kaj celo videti preveč lepo.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Kar precej boste v gibanju, na poti, na telefonu ali pa prek interneta povezani s svetom, informacijami oziroma z ljudmi, od katerih informacije potrebujete. Precej posla boste imeli tudi s sosedi, s katerimi se boste lahko dogovorili o skupnih poteh, investicijah ali dopustovanju. V ljubezni bo šlo nekaj zares; na vprašanje, ali se odnosi morda po malem hladijo ali kvarijo, za zdaj še ne boste dobili odgovora, a se vsekakor potrudite, da ne bi vsega še bolj zakomplicirali.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

V enem samem tednu se vam bo zgodilo toliko stvari, da jih boste le stežka dohajali. Ko se boste navadili na neki novi red ali razpored, se boste že srečali z novimi zahtevami ali naleteli na nove okoliščine, in tako vedno znova. V četrtek in petek je videti nekaj stroškov, a na splošno finance ne bi smele biti problematične. Na srčnem področju vam ne bo dolgčas, nekaj se bo obrnilo drugače, kot ste pričakovali, a v drugi polovici tedna boste že dobro vedeli, pri čem ste, in vse bo v redu.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Saturn se bliža vašemu vladarju Plutonu, zaradi česar se pripravlja čas zastojev ali pa samokontrole. Ni nujno, da bo to slabo, kvečjemu boste na tak način dosegli več kot prej. Na srčnem področju se boste znašli v slepi ulici – veste sicer, da bi morali nekaj napraviti, da ne bi bilo več zamer ali nejasnih situacij, a ne veste, kaj storiti. Bo pa zato ta teden toliko ugodnejši za finančno in poslovno področje. Vse vam bo šlo na roke.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Ta teden bo za strelce precej nenavaden. Po eni strani boste pokali od samozavesti ter šli zaradi tega tudi komu na živce, po drugi strani pa vas bo iztirila že najšibkejša sapica. Ljudje okoli vas se bodo nekoliko umaknili, saj ne bodo hoteli tvegati kakšnega izbruha ali celo solz. Za osvajanje srčnih trdnjav je ta teden odličen, če se kaj ne bo odvilo samo od sebe, bo to samo še podžgalo vaša prizadevanja. V obstoječi zvezi pa je dobro malo paziti, saj preveč dinamike tudi ni dobro.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Pri nekih svojih načrtih boste naleteli na težavo. Preveč prilagoditev bi bilo namreč potrebnih, če naj bi jih izpeljali; bodisi gre za vaš dnevni utrip ali delovne navade bodisi bodo na udaru vaši odnosi z drugimi. Do vikenda boste hitro utrujeni ali brezvoljni, morda tudi prizadeti za vsako malenkost. Naberite si moči, saj bo že od nedelje naprej precej drugače. Če imate v srcu kaj skritega, bi bilo to lahko ta teden zelo prijetno in lepo. 

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Stalno boste v avtu ali na telefonski liniji, ljudje bodo potrebovali in iskali vašo pomoč ali pa koristne informacije. V poslovnem življenju je to nekoliko občutljivo obdobje, zelo si boste želeli uspeha, radi bi izkoristili priložnost, ki se kaže na horizontu, vendar stvari niso odvisne od vas in tudi vaša zgovornost tega ne bo spremenila. Počakati pa za vas ni rešitev. Iskali boste zveze in poznanstva, spoznali nekaj ljudi, ki vam bodo prišli prav drugič, zdaj pa ne.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

V službi bo ta teden veliko stikov in sprememb; napredka sicer ni videti, a se boste odlično počutili. Tudi okoliščine in ljudje okrog vas vam lahko gredo na roke do take mere, da se boste počutili sposobne izvesti praktično karkoli. Kar zadeva partnerstvo, se utegne pojaviti dilema, kaj napraviti z njim, saj se kar nekako izmika, ali pa boste srečali oziroma navezali stik z nekom, ki ne bo prost oziroma bo kako drugače nedosegljiv. Denar bo za sproti, za kaj več bo treba še malo počakati.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 7°42 do 14°49 Vodnarja.

Merkur bo ta teden šel od 6°03 do 18°20 Vodnarja.

Venera bo prišla od 22°06 Strelca do 0°01 Kozoroga, v katerega bo vstopila 3. 2.

Mars bo prišel od 18°09 do 22°53 Ovna.

Jupiter bo šel ta teden od 17°03 do 18°16 Strelca.

Saturn se bo premaknil od 14°30 do 15°16 Kozoroga.

Uran bo šel po Ovnu od 28°47 do 28°56.

Neptun bo ta teden počasi prišel od 14°47 do 15°01 Rib.

Pluton bo šel po Kozorogu od 21°29 do 21°43.

Luna bo 29. 1. vstopila v Strelca, 1. 2. v Kozoroga in 3. 2. v Vodnarja.

Ta teden lunine mene ne bo, sledi mlaj na naslednji ponedeljek.