Astro

Tedenski horoskop: zalomilo se bo marsikaj

Bern Jurečič
20. 1. 2019, 18.35
Deli članek:

Ponedeljek ne bo napet, »čuden« in »grozen« samo zaradi mrka samega, temveč bolj zaradi dejstva, da se bo le-ta zgodil precej natančno v kvadratu z Uranom in niti Merkur, še en od »sprožilcev«, ne bo daleč.

Dreamstime
Fotografija je simbolična

Mrk je zadnji v Levu oziroma na osi mrkov Lev-Vodnar, saj se ta os zdaj seli v Kozoroga in Raka, torej se bodo karmične zadeve zdaj nekaj časa odvijale na drugačen način in zahtevale drugačen pristop. Če bi ta ponedeljek pomenil (ali pa prinesel) kaj zelo prelomnega ali revolucionarnega, se ne bi bilo treba čuditi, energije tega dne bodo izrazito uporniške, prevratniške, kljubovalne. Predvsem rojeni na koncih kardinalnih znamenj (oven, rak, tehtnica in kozorog), še bolj pa na začetku fiksnih znamenj (bik, lev, škorpijon in vodnar) naj ta dan pa tudi dan ali dva naprej pazijo, da se jim na kakem področju močno ne zalomi ali da ne napravijo česa takega, da bi se zaradi tega zalomilo nekoliko kasneje ...

Kasneje v tednu se bodo te energije polegle, bolj ustvarjalni bomo in usmerjeni v prihodnost.

Horoskop za teden od 21. do 28. 1. 2019

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Največ energije v tem tednu boste namenili poslovnim zadevam. Lahke poti in zgolj zadovoljstva vam pri tem horoskopu ne moremo napovedati, če drugega ne, bo dela zelo veliko ali pa bodo nadrejeni »poskrbeli« za dodatne naloge oziroma otežanje posla, čeprav ni nujno, da so sami »krivi« za to. Vzdržujte svoje zveze in prijateljstva, letos vam znajo priti zelo prav. V financah se vam obeta luč na koncu tunela, čeprav ta čas morda ni videti tako.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Merkur je premočno vpet v konstruktivne in tudi zaviralne energije, da bi vam lahko uspelo vse, česar se boste lotili. Zato bo šlo marsikaj bolj na silo. V poslu se (vsaj navidezno) odpira, zdelo se vam bo, da lahko veliko napredujete, in zato boste začeli načrtovati in razmišljati, kdo bi vam na tej poti lahko prišel prav. V ljubezni možnost dogovora, videti je izhod iz nekega daljšega nerazumevanja, možno pa je tudi srečanje neke osebe iz preteklosti.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Zelo pester teden je pred vami. Na začetku bo videti, kot da je vse narobe in da nič ne bo šlo prav, sledil pa bo tudi kak poskus konkretnih podvigov, pa še malo razglabljanja s kolegi, kako kaj izpeljati ... »stabilen« pa temu tednu res ne boste mogli reči. V financah je videti precej stroškov, a še več strahu, da vam bo zmanjkalo denarja. V resnici ne bo tako hudo, videti pa je, da v takem primeru lahko računate na domače (ali nekoga, ki vam je blizu).

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

V vašem primeru se bo mrk zgodil na polju vrednosti in vrednot. A ne bojte se, da vam bo odnesel denar in varnost! Bolj verjetno bo povzročil verigo spoznanj, kdo je kdo in kdo ne ter na koga lahko sploh računate v življenju. Sentiment vam pri tem lahko zelo nagaja, morda ne bi bilo slabo, če bi se ob takih razmišljanjih zmogli distancirati ali pa tudi fizično odmakniti nekam na samo. Vaše srčne zadeve postajajo radikalne – vse ali nič. Pazite, da od tega ne ostane »nič«.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Srečali boste nekoga, ki vam bo povedal, katera pot je prava. Čisto mogoče je tudi, da boste to prejeli od partnerja, vendar si boste potem zastavili vprašanje, zakaj se to ni zgodilo že prej. Vsekakor je videti, da boste imeli obilo energije za akcijo in preboj, če bi že bil potreben. Tudi nevezanim levom se zdaj lahko odpre, morda celo čisto nenadoma. Za tiste srčne odnose, kjer zadeve že dolgo časa ne potekajo v redu, pa bo počasi prišel čas za slovo.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Počasi in s prihodi planetov v Vodnarja se področje dela odpira oziroma urejuje. Dodatno polje, kjer imate še kar nekaj rezerve, je red, zlasti na področju odnosov, marsikaj vas tam moti, in to že dlje časa. Marsikatera devica bo v tem tednu razmišljala o neke vrste osamosvojitvi. Pri tem vas bo nemara ovirala prevelika odgovornost ali pa razmišljanje, kaj na to porečejo drugi, kar seveda ni najbolje. Vaša koža bi morala biti najpomembnejša za vas, pa včasih ni.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Še naprej bo pihal ugoden veter, se pa zato odrecite lovljenju koristi v situacijah, kjer bi bilo treba narediti red. Po nekaj dneh bosta bolj umirjena tako Mars kot Uran, kljub kakemu prepiru pa boste odnose vseeno vodili v pravi smeri. Čeprav še vedno stalno na poti, boste v tem tednu bolj določeni, usmerjeni in stabilni; tudi rezultati bodo boljši, pomislili pa boste, da bi bilo dobro najti kak trenutek tudi za počitek in predvsem zase.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

V vašem horoskopu tokratni mrk pada natančno na vrh – v polje uspeha, kariere, službe, statusa. Seveda obstaja možnost, da se tam nekaj zlomi ali konča, a bolj verjetno je, da bo z nekaj zamika sledil preboj naprej ali pa na kaj čisto novega. Vaša akcija bo sicer razpršena, a vseeno natančna in usmerjena tako v izboljšanje odnosov kot v prihodnost. V srčnih zadevah bo druga polovica tedna bolj mirna in uspešna. Pri financah se nekaj kaže kot prelepo, pazite se.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Glede financ v tem tednu ne bo nič boljše kot v prejšnjem, toda najpomembneje je, da vas ne zgrabita malodušje in panika, saj so stvari kljub vsemu rešljive, le pravi veter mora zapihati. Razmišljali boste o nepremičninah ali o domu, bodisi da bi radi kaj kupili ali se morda selili bodisi da bodo potrebna kakšna popravila, za katera boste morali od nekod izpraskati nekaj denarja. Pri financah se pomoč s strani kaže kot odlična rešitev, poskrbite pa za varovalke.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Mrk na področju denarnih zadev nikoli ni simpatičen položaj, skoraj gotovo boste na svojo finančno perspektivo letos začeli gledati precej drugače. Jupiter, Mars in Merkur omogočajo ugodne spremembe, vendar je vse odvisno samo od stopnje vaše prilagodljivosti, za katero pa vemo, da ni ravno vzorna. Sončevo in Merkurjevo gibanje poleg tega za nekaj časa odstranjuje vsaj eno vašo (stalno) dilemo – ali bo denar ali ne. V tem času bi se moralo tudi to premakniti na bolje.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Velika večina planetov je na vaši strani horoskopa, kar pomeni, da želite vse narediti sami (oziroma drugi v vaši režiji, kar je vodnarjem navadno ljubše), vsekakor nočete biti odvisni od drugih. Te »druge« v vašem horoskopu trenutno označujejo napeti Mars, Uran in Luna, kar pa se bo že v nekaj dneh precej poleglo in je pričakovati, da se bodo tudi visoki toni malo polegli, s tem pa naj bi zrasle tudi možnosti vašega uspeha. V tem tednu boste stalno komu solili pamet.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Za ribe planetarni premiki v tem času pomenijo polno enajsto (naprej) in dvanajsto astrološko hišo (navdih, umetnost, skrb za druge in podobno). Kolikor bolj vas bo kdo potreboval, tem pomembnejši se boste zdeli, tako pa se boste tudi obnašali. V srčnih zadevah miru ne bo, na trenutke bo vroče, potem spet hladno in tako naprej. Če vam uspe malo odmakniti sanje o uspehu in sentiment, preostanek horoskopa kaže, da lahko naredite kak velik korak navzgor ali pa naprej.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 0°35 do 7°42 Vodnarja.

Merkur bo ta teden šel od 24°37 Kozoroga do 6°03 Vodnarja, v katerega bo vstopil 24. 1.

Venera bo prišla od 14°20 do 22°06 Strelca.

Mars bo prišel bo od 13°24 do 18°09 Ovna.

Jupiter bo šel ta teden od 15°46 do 17°03 Strelca.

Saturn se bo premaknil od 13°42 do 14°30 Kozoroga.

Uran bo šel po Ovnu od 28°41 do 28°47.

Neptun bo ta teden počasi prišel od 14°34 do 14°47 Rib.

Pluton bo šel po Kozorogu od 21°15 do 21°29.

Luna bo 21. 1. vstopila v Leva, 23. 1. v Devico, 25. 1. v Tehtnico in 27. 1. v Škorpijona.

Polna luna z luninim mrkom bo na nebu v ponedeljek, 21. 1., ob 6°15 na 0°52 Leva.