Astrološka napoved

Bo vaše zdravje v letu 2019 cvetelo ali venelo?

Sonči Nered Čebašek
3. 1. 2019, 20.21
Deli članek:

Prvi dan po praznikih verjetno telesno počutje večine izmed nas ni najboljše. Pa ne namigujemo le na čezmerno pitje alkoholnih pijač, že hrana, ki je nismo vajeni, in njeno uživanje ob nenavadnih urah lahko pustita posledice.

Profimedia
Astromedicina lepo pojasnjuje, kako zvezde določajo šibke zdravstvene točke posameznih nebesnih znamenj ali po sklopih.

Tokratno astrološko napoved smo zato namenili prav zdravju, saj astromedicina lepo pojasnjuje, kako zvezde določajo šibke zdravstvene točke posameznih nebesnih znamenj ali po sklopih. Ognjeni astrološki znaki – ovni, levi in strelci so na primer nagnjeni k temu, da jih pogosto in na hitro preplavljata jeza in nestrpnost; vodna znamenja – ribi, rak in škorpijon imajo težave s telesnimi tekočinami; zemeljske znake – kozoroge, bike in device pesti počasen metabolizem; zračna znamenja – vodnarje, dvojčke in tehtnice pa rade mučijo težave z dihali.

S pomočjo astrologije pa je mogoče določiti obdobja, v katerih lahko gibanje planetov poruši ravnovesje in odpre pot boleznim, kar je za to leto za vseh 12 nebesnih znamenj storil naš astrolog Bern Jurečič.

Dreamstime
Oven

OVEN

Delo na sebi ni vaše največje veselje, saj pri tem ne morete nikogar voditi oziroma pričakovati potrditve za početje, ki ga nihče ne vidi. Že začetek leta vam bo dal vedeti, da je napetosti preveč in bo treba nekaj narediti glede tega. Zadihati, osvoboditi se bo vodilo, ki vas bo spremljalo vse leto – v vaše dobro, seveda. April in maj bosta prinesla dobre ideje in tudi iskanje pravega načina, vendar se junija lahko zgodi neko razočaranje nad učenjem, češ saj to znam tudi sam. A naj vas to ne ustavi, iščite in bodite aktivni naprej, sicer se vam avgusta lahko zgodi, da boste zaradi preobremenjenosti obležali ali pa se zaprli vase. Jesen prinaša nov zagon, a vam pretiravanje lahko oktobra prinese kakšno poškodbo. Velike in ugodne spremembe na področju počutja sledijo novembra in se bodo nadaljevale do novega leta.

Dreamstime
Bik

BIK

Kar zadeva zdravje in telesno počutje, bo v letu 2019 nekaj večjih nihanj, kot bi gledali valove. V preveč intenzivnem februarju težav sicer ne bo, a zadovoljni tudi ne boste, nakar boste marca neko pomoč ali seminarsko učenje ocenili za predrago in se odločili, da si boste pomagali kar sami ... Maja boste v dobri formi, to pa se bo preneslo tudi na prihodnje mesece; vzeli si boste čas zase, za svoje telo, prehrano, gibanje. Rezultat se bo še najbolj videl septembra in oktobra, ko pridejo najprej jesenske nadloge, na primer prehladi in angine, potem pa še preobremenjenost in stres. Novembra se boste odločili za delo v skupini ali sodelovanje z drugimi ter se spet postavili na noge, še več, decembra boste potovali, smučali in se imeli dobro.

Dreamstime
Dvojčka

DVOJČKA

Če dvojčki ne bi imeli precej težav s kompliciranjem, površnostjo in pomanjkanjem discipline, na področju zdravja in telesnega počutja ne bi bilo kaj povedati. Tako pa vas bo v nekaj obdobjih pestil prevelik stres (recimo februarja, oktobra in decembra), sredi poletja kaže, da vam bo zmanjkalo energije (morda ne bi bilo slabo julij ali avgust porabiti za dopust, ki pa naj tudi ne bo preveč aktiven), sicer pa pretežno ne boste imeli (beri: ne boste si vzeli) časa zase, zaradi vsega hitenja seveda. Februarja se pazite poškodb, tako pri delu kot pri smučanju, saj je za kakršnekoli operacije, tudi manjše, čas izrazito neugoden, regeneracija ne bo najboljša. A bodo ob tem tudi dobra obdobja, ko vam nič ne bo manjkalo, recimo aprila, septembra in novembra, po malem tudi v drugih mesecih.

Dreamstime
Rak

RAK

Zdravje in telesno počutje rakov letos ne bi smelo biti pod vprašajem, če se le ne boste preveč izkazovali kot neuničljivi in s tem prevzemali na svoja ramena preveč bremen ter če si boste vzeli dovolj časa za kompenzacijo vašega največjega problema, sekiranja. Oklep oziroma hitinjača, ki je bistveni del vašega nebesnega znamenja, in vzvratna hoja, ki je značilna za rake, naj torej postaneta vaše glavno orodje: ko bo mera polna, stopite korak nazaj in se vsaj za kratek čas umaknite v samoto svojega varnega oklepa – ven boste kaj kmalu prilezli pomlajeni in pomirjeni.

Dreamstime
Lev

LEV

Na področju zdravja in telesnega počutja bo leto 2019 potekalo na način valovanja, malo gor pa malo dol, pa spet tako ... Če bo na samem začetku leta za vse lepo poskrbljeno in na svoje telo ne bo treba misliti, boste prve znake preobremenjenosti sistema začutili že kar februarja, ko ne bo šlo vse v redu. Ne počnite vsega sami! Spomladi boste dobro obvladovali svoj vsakdan, svoje telo in čas, pogoji bodo dobri tudi za nadgradnjo, recimo hujšanje. Maja vam bo začasno opešala energija, vitalnost, posledično boste v svoje življenje vnesli nekaj sprememb. Avgust je videti problematičen, morda bi bilo bolje tedaj oditi na dopust. Omeniti je treba le še november, ko je čisto mogoče, da obležite, zelo slabo je videti v horoskopu; vnaprej skrbite, da bi vam bilo takrat čim lažje. Konec leta se boste spet imeli dobro, zdravi boste in vitalni.

Dreamstime
Devica

DEVICA

Zdravje in telesno počutje (za device tako pomembno področje) bosta to leto podvrženi manj nihanjem kot nekatera druga področja. Device natančno veste, kaj se dogaja z vami, poleg tega ves čas analizirate, zato se tudi vedno pravočasno odzovete, še preden se kje kaj razbohoti. Poleg tega skrbite za svoje počutje, počitek, gibanje in podobno, kar boste letos še posebej počeli v prvih mesecih ter septembra in oktobra. Precej se boste ukvarjali tudi z zdravjem drugih, skrbeli zanje in jim pomagali, v svoje življenje pa vpeljali nekaj novosti (morda pri prehrani, vsakdanjih navadah). Zadnja dva meseca boste ob vsem boljšem, kar prinašata, precej stresna, zato bo takrat počitek zelo dobrodošel, pa dobro spanje in tudi jok – kot čudovito naravno čiščenje, predvsem čustev. Če seveda znate jokati, saj nikjer ni rečeno, da v takih trenutkih ne zmaga sram ...

Dreamstime
Tehtnica

TEHTNICA

Oba planeta, ki v vašem horoskopu določata zdravstveno področje, bosta letos res izjemno aktivna, a ni mogoče z gotovostjo reči, da bo to za vas tudi ugodno, kar pomeni, da se boste s počutjem, regeneracijo in zdravjem na različne načine ukvarjali vse leto. Ne toliko z vidika bolezni kot take, temveč bo šlo bolj za skrb, iskanje drugačnih načinov doseganja uravnoteženosti, na primer pri prehrani, gibanju, počitku in podobno. Prvo tako obdobje je do aprila, ko se boste končno enkrat počutili odlično, in pa septembra, ko se boste verjetno odločili za podrobnejši pregled vašega stanja. December bo glede tega odličen mesec in izvrstna popotnica za naprej.

Dreamstime
Škorpijon

ŠKORPIJON

Utegne se zgoditi, da se leto na področjih zdravja in telesnega počutja ne bo začelo najbolje in se boste februarja spoprijeli z večjimi skrbmi za svoje zdravje, toda že marec prinaša izboljšanje in mirno spanje. Potem se boste spomladi bolj kot s svojim ukvarjali z zdravjem in počutjem koga drugega, ki vam je zelo blizu in ga imate srčno radi, maja pa predvsem pazite na pregorevanje. Poleti ne boste imeli dosti časa zase, kar se na fizični ravni lahko pokaže septembra, tedaj so čisto možne kar resne težave. Če vas bo to privedlo do bolj zavzetega odnosa do sebe, svojega telesa, počitka, prehrane in drugih s tem povezanih segmentov, je vse, kar ste doživeli v preteklih mesecih, doseglo svoj namen.

Dreamstime
Strelec

STRELEC

Na področju zdravja in telesnega počutja vaš letošnji horoskop ne prinaša zapisov o večjih težavah, kar pa seveda še ne pomeni, da ste lahko povsem brezskrbni; strelci znate biti s te plati precej mačehovski – do sebe in svojega organizma. Da je res tako, vas bo opomnil poznojesenski čas, ko se boste morali ustaviti pri svojih naprezanjih in divjanjih, sicer vas bo ustavilo kar vaše telo samo. Če boste o tem razmišljali že prej, na primer marca, maja ali julija, ter se odločili za kakšno manjšo ali korenitejšo spremembo prehranjevalnega režima oziroma uvedbo fizičnih aktivnosti, boste tisti jesenski čas preživeli neprimerno mirneje. A ne glede na vse to bo december prinesel umiritev in stabilnost zdravja, za praznike ne boste obležali.

Dreamstime
Kozorog

KOZOROG

Kozorogi skoraj brez izjeme svoje telo smatrate za orodje, a ste neredko do njega precej mačehovski. Letos vas bo opozorilo nase, zato se velja malo ustaviti in pomisliti tudi nanj. Aprila so možna vnetja ali poškodbe, zato boste maja in junija verjetno več časa preživeli v naravi ali telovadnici. Zato si ne privoščite delovnega ali aktivnega dopusta, temveč spanje, ležanje, branje knjig ... Stres se vas bo lotil od julija dalje, nakar se boste posvetili meditaciji, globokemu razmišljanju o življenju in na splošno delu na sebi. Že pred zimo boste, obogateni z novimi spoznanji, spet fit kot prej ali celo v boljši formi kot kdajkoli.

Dreamstime
Vodnar

VODNAR

Da bi primerno skrbeli za zdravje in telesno počutje, vodnarji letos kar nekako ne boste imeli dovolj časa, kar se lahko pozna marca (nemir, predvsem v odnosih doma in s starši), aprila (preobčutljivost) in julija (možnost poškodb). Privoščite si aktiven dopust in vsaj tam naredite kaj zase. Razmislite o spremembah v prehranskem režimu (avgust). Septembra in oktobra se lahko zgodi, da boste pregoreli, a se bo leto na tem področju končalo dobro in mirno, saj boste na srečo še ravno pravi čas spoznali, kdaj je čas za akcijo ter kdaj za telesni, fizični počitek ali celo popoln odklop in hkrati zbiranje notranjih moči za nadaljnje podvige.

Dreamstime
Ribi

RIBI

Na področju zdravja in telesnega počutja letos ne bo velikih težav in zapletov. Še najbolj je to seveda odvisno od vašega osebnega horoskopa, a na splošno je videti, da se boste kar nekaj ukvarjali s seboj, na primer skozi jogo, taj či, meditacijo, telovadbo, hodili boste na sprehode, plavali in podobno. Poletni meseci bodo aktivni, verjetno bo marsikatera riba tudi svoj dopust organizirala na ta način. V svoj vsakdan boste vnesli nekaj novosti, pa naj gre za prehrano, urnik ali gibanje. Predvsem se pripravite za zadnje tri mesece v letu, ki ne bodo tako ugodni, saj se vam zaradi napetosti tega obdobja lahko na drugih področjih razbohotita stres in preutrujenost, pa tudi časa zase ne boste imeli dovolj. Vaše »delo na sebi« čez leto se tedaj lahko izkaže kot odlična naložba.